29.pro

Povjerenje klijenata potvrda je dobrog rada. Spin se može pohvaliti kako je studeni donio dva nova partnera koji će koristiti Jupiter Software.

Povjerenje postojećih klijenata, njihova vjernost zajedničkoj suradnji te pridobivanje novih partnera pokazatelj su da dobro radite posao. Dobra reputacija, koju vam donosi vjernost dugogodišnjih korisnika rješenja koja nudite, uvijek je dobra preporuka za dobivanje novih klijenata. Kraj godine je blizu, a Spin se može pohvaliti s dva nova korisnika Jupiter Softwarea.

Tvrtka Invest Sedlić bavi se otkupom žitarica i uljarica na domaćem i inozemnom tržištu. Kompanija koja će 2018. obilježiti deset godina rada i postojanja odlučila je unaprijediti svoje poslovanje uvođenjem Jupiter Softwarea te će kod njih biti implementirano kompletno ERP rješenje.
Drugi je novopridošli partner – Silosi Bjelovar d.o.o. koja nudi sušenje, skladištenje, otkup i prodaju žitarica i uljarica tijekom cijele godine te posjeduje veterinarsku ambulantu i ljekarnu. Kod njih će također biti implementirano cjelovito ERP rješenje kao i moduli za trgovinu, maloprodaju i veterinu.

Nakon potpisivanja ugovora pristupili smo izradi projekata implementacije Jupiter Softwarea kod naših novih klijenata. U procesu izvođenja projekata primjenjivat ćemo najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, odnosno PMI metodologiju, od pripreme planova izvođenja, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka i rješavanja nesukladnosti. Uzimajući u obzir naše dugogodišnje iskustvo, projekti će biti provedeni u ugovorenom roku te smo uvjereni kako je ovo tek početak dugogodišnje i plodne suradnje.

17.stu

Moderna ICT rješenja doprinose očuvanju okoliša na razne načine. Jedan od njih je smanjenje uporabe papira zahvaljujući čemu je i Spin dobio posebnu pohvalu tvrtke Elektronički računi.

Osim praktičnosti i ubrzavanja procesa, digitalizacija donosi i druge prednosti u poslovanju. Jedna od njih je i ekološka komponenta, posebice kada je u pitanju potrošnja materijala. Rješenja koja Spin nudi korisnicima također su usmjerena ka smanjenju korištenja papira kao medija i, posljedično, smanjenju onečišćenja. Zahvaljujući uspješnoj integraciji servisa Moj eRačun, Spin je od tvrtke Elektronički računi dobio plaketu za doprinos u očuvanju okoliša.

Tvrtka Elektronički računi plakete dodjeljuje svojim partnerima kao znak posebnog doprinosa digitalizaciji poslovanja u Hrvatskoj kroz sustav Moj e-Račun. Tako na plaketi stoji da je 15 Spinovih klijenata do rujna ove godine očuvalo deset stabala te je time smanjena emisija CO2 za čak 215 kilograma.

Računi u elektroničkom obliku daju velik doprinos očuvanju okoliša. Ujedno, slanje računa i dokumenata tim putem dio je europske Direktive o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. Spin je 2015. godine integrirao eRačun u Jupiter Software. Ta je opcija u potpunosti integrirana u Knjigu ulaznih i izlaznih računa iz koje je moguće izravno odraditi sve zadatke i poslove koji se obavljaju putem spomenutog servisa. Moj eRačun služi za značajno ubrzavanje isporuke i primanja računa, a dobivena plaketa svjedoči o našem doprinosu očuvanju prirode.

16.stu

Spin je na PMI Forumu u Zagrebu, predstavio Project Tracer - vlastito rješenje za upravljanje projektima..


U Zagrebu je od 13 do 15. studenog održan 11. PMI Forum.

Ovogodišnji Forum pod radnim nazivom „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“ je kroz niz radionica, cjelodnevnih treninga, predavanja, i panela, sudionicima je ponudio pregled najboljih alata za upravljanje projektima, treninge vođenja projekata po različitim metodologijama, rješavanje konflikata u timu (i izvan njega), studije slučajeva, koje su predstavile najbolje prakse, te još niz zanimljivih sadržaja, sve uz networking više od 400 sudionika koji su se tih dana okupili u City Plaza Centru, u Zagrebu.

Tijekom konferencije Spin je prezentirao Project Tracer, jedinstveno rješenje koje omogućuje integraciju projektnih aktivnosti s ostalim procesima i podacima u sustavu (Imovina, Nabava, Knjigovodstvo, HRM), što omogućuje uvid u stvarne troškove projekta bilo u cjelini, ili po pojedinim fazama, aktivnostima ili pojedinim članovima tima.

Ivan Matejašić i Marijana Schönberger nazočnima su pokazali prednosti koje donosi implementacija Jupiter Software-a. Tijekom prezentacije, praktično iskustvo je prezentirao i dugogodišnji korisnik, direktor ATO Inženjeringa Dejan Đurišić.

Zbog brzine promjena u gospodarskom okruženju, PMO - ured za projektni menadžment postaje sve važniji u organizaciji tvrtke. Rezultati istraživanja PMI Hrvatska pokazali su da je dvije trećine domaćih ispitanika vodilo projekte po agilnoj metodi ili kombiniraju Agile i Waterfall, što je iznenađujuće dobar rezultat.

Tijekom programa sudionici su mogli čuti i kako „progovoriti“ jezikom sponzora, upoznati prednosti blockchaina te saznati više o projektima Europske banke za obnovu i razvoj.

Posebnu pažnju na kraju konferencije donio je nastup našeg istaknutog glumca Zijaha Sokolovića. Zijah je predstavio svoj projekt pomoći djeci s posebnim potrebama kroz pripremu posebnih nastupa pred svakim pojedinim djetetom, i uz vrhunski nastup objasnio razliku između objektivnog i subjektivnog pogleda na svijet!

6.stu

Spin se posljednjih godina sve češće uključuje u rad stručnih skupova poput konferencija i simpozija. Ove godine odlučili smo podržati i stručni simpozij o upotrebi ICT rješenja u medicini.

Osim što se bavimo izradom softverskih rješenja i drugim povezanim poslovima, proteklih se godina sve češće pojavljujemo u ulozi partnera, sponzora i suorganizatora različitih događaja koji su tematski vezani uz naše djelovanje. Nakon što smo ove godine sponzorirali konferencije KulenDayz te lokalni i nacionalni i PMI forum (nacionalni se održava upravo ovih dana), uključili smo se u rad još jednog stručnog simpozija vezanom uz ICT i medicinu, ovaj put u vidu sponzora događaja.

Trinaesto po redu izdanje simpozija "Medicinska Informatika 2017" održat će se 9. i 10. studenog u Čakovcu. Organizira ga Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku, uz potporu resornog ministarstva i Međimurske županije, a na njemu će se okupiti stručnjaci iz tog područja. Skup je, konkretno, namijenjen širokom krugu profesionalaca iz područja zdravstvene zaštite i informatike. Ove je godine tema pozivnog predavanja posvećena informatičkoj sigurnosti u zdravstvu, dok se ostala predavanja odnose na primjenu novih tehnologija u zdravstvenoj zaštiti i edukaciji u zdravstvu, sigurnosti i zaštiti podataka, telemedicini i u zdravstvenom turizmu.

U sklopu simpozija održava se i okrugli stol "Sigurnost, zaštita i vlasništvo podataka u zdravstvu". Veliki naglasak na tom će panelu biti stavljen na upoznavanje s pravnim i etičkim problemima prilikom zaštite osobnih podataka u e-zdravstvu. Ta je tema osobito dobila na važnosti donošenjem EU Uredbe o zaštiti osobnih podataka, poznata kao GDPR, koja stupa na snagu 25. svibnja sljedeće godine.

26.lis

Spin će, u ulozi sponzora u organizaciji, podržati ovogodišnji PMI Forum te će predstaviti vlastito rješenje za upravljanje projektima. Riječ je o modulu Jupiter Software-a koji se zove Project Tracer.

Sredinom studenog u Zagrebu će se okupiti 400-injak projektnih menadžera iz regije na jedanaestom izdanju PMI Foruma. Najveće regionalno okupljanje stručnjaka za upravljanje projektima održat će se u zagrebačkom Plaza Event Centru od 13. do 15. studenog pod nazivom „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“. Očekuje se sudjelovanje stručnjaka iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i drugih zemalja. Spin se ove godine aktivno uključio u tu priču te će sudjelovati na PMI Forumu kao sponzor u organizaciji.

Tijekom konferencije četiri tvrtke predstavit će softverske produkte kojima je podržano upravljanje projektima. Spin će prezentirati Project Tracer, jedan od standardnih modula Jupiter Softwarea. Ivan Matejašić i Marijana Schönberger će kroz 50 minuta predstavljanja pokazati prednosti koje donosi implementacija Jupiter Softwarea. Tijekom prezentacije, praktično iskustvo će prezentirati i dugogodišnji korisnik, direktor ATO Inženjeringa Dejan Đurišić.

U okviru konferencije, osim konferencijskog dana (14.11), predviđene su po dvije PM radionice tijekom pretkonferencijskog (13.11) i postkonferencijskog (15.11) dana. Sve dodatne informacije te prijave dostupne su online. Popust je osiguran za članove PMI udruge, a studenti ostvaruju 70% popusta na cijenu kotizacije.

24.lis

Prije pet godina počelo je izdavanje prvih certifikata za provedbu fiskalizacije. Obvezna fiskalizacija na snagu je stupila tijekom 2013. godine, a protekom razdoblja od pet godina certifikati ističu te ih je potrebno obnoviti.

Svi naši klijenti, koji su obveznici fiskalizacije, trebaju provjeriti kada im ističu certifikati za fiskalizaciju, budući da će se kod nekih to dogoditi već krajem ove godine. Naime, FINA izdaje certifikate na rok od pet godina. Budući da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki su obveznici preuzeli certifikate već krajem 2012. što znači da će oni uskoro isteći.

Kako bi se obveza izdavanja fiskaliziranih računa provodila bez zastoja, obveznici trebaju provjeriti kada su preuzeli prvi certifikat, odnosno kada ističu. Fina će slati obavijesti o isteku certifikata 45, 30 i 15 dana prije datuma isteka trenutno aktivnog certifikata. Obveznicima koji su putem elektroničke pošte prijavljeni u Finin sustav informacije će biti dostavljene elektroničkom poštom, odnosno, kada su u pitanju oni koji nisu prijavili e-mail, putem zemaljske poštanske službe.

Iz FINA-e su izvijestili kako stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice korisnika koji se trebaju javiti u najbližu poslovnicu za preuzimanje novih certifikata. Kontaktirati ih mogu i putem telefona 0800-0080 ili e-mailom na adresu certifikati-fiskalizacija@fina.hr. Sve obavijesti vezane uz certifikate za fiskalizaciju Fina objavljuje na svojim stranicama www.fina.hr/fiskalizacija, a Spin također stoji na usluzi svojim klijentima koji za sva pitanja mogu kontaktirati putem Help Desk-a.

10.lis

„Ljudi čine posao“ – jedna je od glavnih misli vodilja kroz uspješno tridesetogodišnje poslovanje Spina. Znanje i kompetencije najveći su kapital, posebice u današnjem svijetu, a sada ponovno tražimo nove stručnjake koji će se pridružiti našem vrijednom timu.

Vlastiti razvoj i implementacija najboljih informacijskih rješenja koja doprinose uspjehu naših klijenata – naša je dugoročna misija. U cilju što boljeg ispunjavanja misije, osiguranja i unapređenja kvalitete proširujemo našu kadrovsku bazu s četiri nova djelatnika. Ako želite postati tim vrhunskih IT stručnjaka i eksperata za poslovne aplikacije u više industrijskih grana – prihvatite izazov.

Ako uz opće IT kvalitete imate sklonosti za poslovne procese i informacijske sustave u komercijalnim sustavima (prodaja, nabava, skladište), ili u maloprodaji, ili u proizvodnim informacijskim sustavima ili u poljoprivrednim sustavima vi ste osoba koju želimo u svom timu.

Ukupno tražimo četvero novih zaposlenika, a postoji i mogućnost primanja osoba na stručno usavršavanje na mjesto mlađih konzultanata za poslovne aplikacije.

Prednost ćemo dati kandidatima koji poznaju tijek poslovnih procesa, znaju osnove programiranja, imaju iskustvo ili znanje o relacionim bazama podataka. Također su poželjni i analitičko razmišljanje, komunikativnost i dobre prezentacijske vještine, poznavanje engleskog jezika te vozačka dozvola B kategorije. Zadaci novih djelatnika bit će savjetovanje korisnika, rješavanje problema u radu, testiranje softverskih proizvoda, izrada korisničke dokumentacije, instalacija proizvoda te provođenje obuke klijenata za korištenje programskih rješenja.

Svaki novi djelatnik proći će proces nadogradnje znanja kako bi se uklopio u tim koji već godinama radi zajedno i kako bi što prije mogao ispuniti svoj puni potencijal. Natječaj je otvoren do 25. listopada 2017., a zainteresirani kandidati koji ispunjavaju uvjete trebaju se javiti na e-mail adresu posao@spin.hr.

21.ruj

Spin se uključio u ocjenjivanje učeničkih radova koji bi trebali ponuditi rješenje problema zloporabe parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Na taj način želimo doprinjeti u rješavanju problema u zajednici te potaknuti mlade ljude na traženje inovativnh rješenja.

Elektrotehnička i prometna škola Osijek te privatna gimnazija Gaudeamus, također iz našeg grada, pokrenule su projekt u kojem se njihovi učenici natječu u osmišljavanju najboljeg rješenja jednog od velikih problema. Riječ je o stalnom nepropisnom parkiranju vozača na parkirna mjesta koja su predviđena za osobe s invaliditetom.

Budući da u Osijeku i dalje nema dostatan broj parkirališta za invalide, taj je problem još više naglašen. Učenici spomenutih škola privode kraju svoje ideje kojima ćemo, nadamo se, iskorijeniti takvu nepoželjnu praksu. Sljedećeg će tjedna uključeni srednjoškolci predstaviti svoje ideje.

Budući da je danas uobičajeno u takvim rješenjima upotrijebiti prednosti napredne tehnologije, organizatori su pozvali Spin da se uključi u ocjenjivanje radova tako što će dati jednog od tri člana stručnog ocjenjivačkog suda. Prezentacija rješenja održat će se u ponedjeljak 25. rujna u prostorima Elektrotehničke i prometne škole, a proglašenje najboljih radova tri dana kasnije u Zoo hotelu. Najboljim učenicima ujedno će pripasti i prigodne nagrade.

15.ruj

Programi nagrađivanja kupaca već su dugo uobičajena stvar u brojnim maloprodajnim i veleprodajnim trgovinama. Pouzdani Spinov Jupiter Software klijentima također nudi i Loyalty rješenje.

Dugi niz godina trgovci kroz programe nagrađivanja kupaca žele privući nove i zadržati dosadašnje kupce. Spin je također razvio vlastito programsko rješenje za takve programe, Loyalty modul u sklopu Jupiter Softwarea. Korištenjem tog modula klijenti dobivaju mogućnost izdavanja vlastitih loyalty kartica putem kojih mogu pratiti promet članova kluba i raditi nagrađivanje bodovima na osnovu ostvarenog prometa.

Loyalty kartica ujedno se može koristiti kao prepaid kartica, čime program dodatno dobiva na atraktivnosti. Uz realizaciju ostvarenih bodova prilikom kupovine, uplate novčanih iznosa na prepaid karticu i njihovo trošenje, Loyalty modul može ponuditi dodatne pogodnosti za kupce, a tvrtke koje ga uvode dobit će vrijedne podatke koji se mogu kvalitetno iskoristiti u izradi poslovnih strategija. Tako tvrtke koje koriste Spinov Loyalty modul mogu pratiti stanje ostvarenih i realiziranih bodova svakog pojedinog člana, ali i precizno i analitički dobiti uvid u navike kupaca te ih nagrađivati vaučerima prema raznim kriterijima.

S druge strane, korisnici mogu pratiti saldo i potrošnju, koristiti karticu i trošiti bodove u sklopu obiteljskog loyalty programa, koristiti nagradne kupone i popuste prilikom kupovine, a sve mogu pratiti putem mobilne aplikacije. Ta je mobilna aplikacija povezana s Loyalty modulom u Jupiter Softwareu što našim klijentima dodatno olakšava sve poslove vezane uz korištenje loyalty programa putem mobilnih uređaja. U praksi to znači da su svi na dobitku, i klijenti i kupci.

12.ruj

Ovogodišnji urod pšenice procijenjen je na 578 tisuća tona, što je za gotovo 40 posto manje od prošlogodišnje proizvodnje. Putem 'Jupiter Softwarea' u 2017. godini uskladišteno je više od 281 tisuće tona pšenice

Putem 'Jupiter Softwarea', vodećeg ERP rješenja u poljoprivrednim i prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, svake godine obavlja se sve veći postotak otkupa uroda pšenice. Ove godine, procjenjuju u Državnom zavodu za statistiku, u Hrvatskoj je ukupno proizvedeno 578 tisuća tona pšenice. Velik dio te važne žitarice uskladišten je upravo korištenjem modula Jupiter Softwarea.

Konkretno, kroz specijalizirane module 'Jupiter Softwarea' obavljeno je skladištenje nešto iznad 281 tisuće tona pšenice što predstavlja preko 48,5 posto od ukupnog procijenjenog uroda. Smanjenje ukupne količine ovogodišnjeg uroda pšenice rezultat je osjetno manjih površina na kojima je ta kultura zasijana u 2017. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ove je godine pšenica sijana na 105 tisuća hektara uz prosječan prinos od 5,5 tona.

Koristeći specijalizirane i integrirane module Jupiter Softwarea za upravljanje otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica, ove su godine otkup izvršile tvrtke: PIK Vinkovci, Felix, Vupik, Papuk Našice, Cezareja, Diba, Silosi, Fermopromet, Mlin i pekare, Plodinec, Osatina grupa, PP Orahovica, PZ Matija Gubec, PPK Valpovo, Žito, Sedlić, Invest Sedlić i Agronom

31.kol

Danas su svi u pokretu, a potreba za informacijama veća je nego ikada. Zato smo izradili još jedno mobilno rješenje koje će klijentima pomoći u što bržem obavljanju posla.

Napredak tehnologije posljednjih se godina očituje u mobilnosti koja dramatično povećava brzinu i učinkovitost obavljanja raznih poslova. Mobilne aplikacije nisu samo uslužni programčići i igre, one su ujedno i sjajan alat za poslovanje. Upravo zbog toga Spin se trudi ponuditi svojim klijentima sve više mobilnih rješenja, a ovih dana u rad je krenula još jedna specijalizirana aplikacija.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji za maloprodajnu inventuru koja donosi brojne prednosti, a u potpunosti je povezana s odgovarajućim modulom u našem Jupiter Softwareu. Aplikacija je prilagođena za dva najpopularnija mobilna operativna sustava, odnosno Android i iOS. Osim što radi na pametnim telefonima, može se koristiti i na mobilnim uređajima s ugrađenim čitačem bar-codea.

Prilikom obavljanja inventure u maloprodajnim objektima, putem nove se aplikacije online unose podaci izravno u popisnu listu u Jupiter Softwareu. Korisnici to mogu činiti s bilo koje lokacije koja ima pristup internetu, a u današnje vrijeme možemo reći da je to doslovno s bilo kojeg mjesta. Klijenti putem aplikacije ujedno mogu provjeriti i sve dotad unesene stavke inventure, a, primijete li kakvu pogrešku, mogu ju ispraviti ili obrisati. Za više informacija obratite se našoj podršci putem e-maila ili telefona 20 30 20.

29.kol

Praćenje proizvodnje iznimno je važno u poljoprivredi kako bi se izračuni mogli obaviti što kvalitetnije. Upravo stoga se trudimo našim klijentima dati što više opcija kroz rješenja u sastavu Jupiter Softwarea.

Poljoprivredna proizvodnja nije nimalo jednostavan posao kako bi se to moglo pomisliti, posebice kada je riječ o srednjim i velikim sustavima koji proizvode veće količine sirovina. Jupiter Software donosi brojna rješenja kako bi proces praćenja proizvodnje bio što pregledniji i jednostavniji, a od sada to je moguće obaviti uz pomoć mobilnih uređaja.

TehnoPortal je mobilno rješenje koje omogućuje praćenje svih tehnoloških radnji u ratarstvu, a svaki segment proizvodnje i operacija može se pratiti u realnom vremenu putem mobilne aplikacije. Organizacija i praćenje radova u biljnoj proizvodnji postaje izuzetno važno kada se tijekom intenzivnih radnih operacija dnevni plan izvedbe mijenja iz sata u sat zbog meteoroloških uvjeta, stanja usjeva na pojedinim tablama, kvarovima na mehanizaciji, ranije ili kasnijeg dovršenja pojedine operacije i slično.

Aplikacija za svaku radnu operaciju evidentira podatke o vrsti i početku radova. Voditelj proizvodnje tim putem prati razvoj radova na terenu, evidentira dovršenje pojedinih operacija, i raspoređuje resurse na nove operacije prema planu aktivnosti i postavljenim prioritetima. Podaci o radu pojedinih strojeva sinkroniziraju se s GPS podacima o trenutnoj lokaciji pa je u svakom trenutku poznata trenutna lokacija strojeva s pridruženom operacijom koju trenutno radi.

4.kol

Jupiter Software osmišljen je i napravljen kako bi ubrzao i pojednostavio ključne poslovne procese u tvrtkama. Jedan od najboljih primjera za to je modul za vođenje putnih naloga.

Korisnici Jupiter Softwarea imaju mogućnost proširiti funkcionalnosti našeg softverskog rješenja brojnim dodacima, odnosno modulima. Jedan od često korištenih vezan je uz vođenje putnih naloga. Taj modul omogućuje cjelovitu evidenciju putnih naloga, ispis naloga za službeno putovanje i obračun troškova nastalih na službenom putu. Nakon obračuna omogućeno je kreiranje virmana za isplatu troškova.

U modulu ujedno postoji mogućnost automatskog knjiženja temeljnice za putne naloge prema shemi knjiženja klijenta, a nastale troškove moguće je automatski prikazati u JOPPD obrascu. Modul sadrži izvještaje iz kojih je moguće napraviti analizu za putne naloge za određeno razdoblje, pojedinog djelatnika ili organizacijsku jedinicu. Postoji mogućnost odobravanja putnih naloga od strane nadređene osobe za odlazak na službeni put i obračuna troškova nastalih na putu, a izvedba tog dijela ovisi o poslovnom modelu klijenta.

Ovisno o modelu poslovanja klijenta djelatnik sam može najaviti službeni put te po povratku može sam unositi troškove kroz sučelje u Jupiter Softwareu. Želite li vidjeti kako izgleda aplikacija za putne naloge i dogovoriti implementaciju, možete se javiti HRM timu Spina putem Help Deska.

3.kol

Ljeto je i pakleno je vruće pa smo odlučili djelatnicima izaći u susret. Učinili smo to promjenom 'dress-codea'.

Svjedoci smo da korporativna i općenito poslovna kultura pravi razlike među spolovima. Najčešće se može čuti ili pročitati ponešto o velikom problemu razlika u plaćama žena i muškaraca ako obavljaju isti posao. Razlika je to koja je i dalje, čak i u najrazvijenijim zemljama svijeta, uvijek okrenuta u korist muškarcima.

No kada govorimo o poslovnim praksama nježniji spol ima neke beneficije koje ih stavljaju u povlašteni položaj u odnosu na muškarce. Posebice se to odražava na pravilima o odijevanju gdje neke stvari koje su potpuno normalne za žene, kod muškaraca nisu dopuštene. Da, dobro ste pogodili, radi se o duljini donjeg dijela odjeće...

Spin uvijek razmišlja o zadovoljstvu svojih djelatnika. Mi smo obitelj, a, s druge strane, zadovoljan je radnik u pravilu i produktivniji. Stoga smo u ovim pakleno vrućim danima odlučili izaći u susret našim djelatnicima i dopustili im ono što mnoge tvrtke brane. Oni sada smiju doći na posao u bermudama. Dečki su tu formalnu odluku popratili s velikim odobravanjem pa vjerujemo da će biti zadovoljniji prilikom dolaska na posao i puta kući.

3.kol

Konferencija KulenDayz i ove će jeseni u Osijek privući velik broj stručnjaka i profesionalaca željnih učenja i razmjene znanja. Spin će ponovno sponzorirati ovaj događaj.

U Osijeku se tijekom godine održava velik broj različitih događaja i edukacija vezanih uz ICT tehnologije. Među njima se posebno izdvaja KulenDayz, IT konferencija koja je zbog svog ležernog pristupa i uvijek aktualnih tema iznimno zanimljiva brojnim stručnjacima. I ove godine KulenDayzi se održavaju na samom kraju ljeta, odnosno početkom rujna.

Tako će ove godine program biti realiziran od 1. do 3. rujna, a zanimljivosti, aktualnosti i druženja neće nedostajati. 1. će se rujna održati pretkonferencijski dan, a nakon toga slijedi glavni dio programa. On će se odvijati kroz 6 paralelnih trackova, a u svakog će biti održano po osam predavanja. Već po običaju treći je dan rezerviran za team building u Baranji, no upoznavanja i druženja neće nedostajati niti u prva dva dana.

Prepoznajući važnost ovog događaja za Osijek te Slavoniju i Baranju, Spin se odlučio ponovno uključiti u organizaciju KulenDayza. Tako ćemo i ove godine sponzorirati taj značajan događaj koji će u naš grad dovesti brojne prijatelje, poznanike, postojeće i potencijalne poslovne partnere. Sigurni smo da će to biti još jedna nezaboravna konferencija.

1.kol

Praćenje proizvodnje svježeg mesa i mesnih prerađevina u mesnim industrijama vrlo je specifično. Ono mora biti sukladno zahtjevnim propisima i zadovoljavati brojne standarde. Pročitajte kako se taj proces prati kroz upotrebu Jupiter Softwarea.

Izračuni kvalitete i obračun nabavne vrijednosti žive stoke na osnovu evidentiranih analiza kvalitete dobivenih polovica, praćenje sljedivosti kroz proces rasjekaonice, realni obračun proizvodnje svježeg mesa putem koeficijenata te praćenje dugotrajnih proizvodnji suhomesnatih prerađevina uz evidenciju više vrsta kala, samo su neki od izazova koje su naši korisnici uspješno implementirali uz posebno prilagođene module Jupiter Softwarea.

Kako bi omogućili pravovremenu evidenciju procesa rasijecanja, uz konzistentno praćenje sljedivosti, povezali smo Jupiter Software s inteligentnim vagama koje u samom pogonu prilikom redovnog rada šalju podatke o stvarnim odvagama, generiraju LOT brojeve i generiraju pripadajuće etikete i oznake kako bi svaki komad svježeg mesa nosio oznaku sljedivosti kroz sve daljnje faze proizvodnog procesa.

Implementacijom modula za upravljanje proizvodnjom u mesnoj industriji, korisnik će kroz izravnu komunikaciju Jupitera s podsustavom u skladištu i proizvodnji riješiti probleme kao što su evidencija i označavanje ulaznih sirovina, izdavanje sirovina na nalog rasjekaonice te preradu i sljedivost. Prilikom evidencije i označavanja ulaznih sirovina skladištar važe zaprimljenu robu. Sustav generira LOT i sve potrebne podatke (prijemni list, zaprimljenu sirovinu, zaprimljenu težinu i LOT broj) sinkronizira s Jupiter Softwareom, gdje se ovi podaci vežu dalje s robnim kalkulacijama.

Kod izdavanja sirovina na radni nalog rasjekaonice skladištar, na temelju otvorenog radnog naloga, skenira LOT-ove polovica koje su zaprimljene sa skladišta i važe ih. Rasijecanjem i vaganjem dijelova, generiraju se LOT-ovi i ažuriraju svi ulazi i izlazi koji su rezultat otvorenog radnog naloga. Kroz Jupiter Software tehnolog otvara radni nalog za preradu.

Na temelju pripadajuće recepture, tehnolog u proizvodnji uzima i važe potrebne sastojke, čime se automatski generira pripadajuća izdatnica na Radni Nalog s pripadajućim količinama i LOT brojevima. Sustav omogućuje informaciju o učešću pojedine ulazne sirovine ili LOT broja u svakoj pojedinoj fazi proizvodnje. Uz ovu informaciju i poznate međufazne odvage, dostupna je i informacija u kalu tijekom proizvodnog procesa, a time i o kvaliteti ulaznih sirovina pojedinih dobavljača.

27.srp

Među brojnim uslugama koje nudimo na tržištu, jedna od najatraktivnijih je Revizija sigurnosnih postavki informacijskog sustava. Ona klijentu može dati uvid u sigurnost podataka i održivost postojećeg IT sustava.

Sigurnost je danas jedna od najistaknutijih tema u IT svijetu. Nakon nekoliko velikih hakerskih napada tijekom ove godine svijest korisnika o potrebi zaštite sustava i podataka naglo je porasla pa analitičari predviđaju iznimno velik rast u segmentu sigurnosnih rješenja u sljedećih pet godina. Kako bismo klijentima dali uvid u stanje njihovih postojećih rješenja, uveli smo uslugu Revizije sigurnosnih postavki informacijskog sustava (RSP).

RSP je kreiran s ciljem unapređenja sigurnosti različitih elementa informacijskog sustava. Činjenica je da su današnji informacijski sustavi postali vrlo kompleksne tvorevine sastavljene od različitih elemenata hardvera, sistemskog softvera i aplikacija različitih dobavljača isporučenih u različitim vremenima. Također, korisnici su postali izuzetno ovisni o besprijekornom funkcioniranju informacijskog sustava, a štete zbog prestanka rada istih postaju izuzetno velike.

Usluga se sastoji od dvije omotnice, odnosno inicijalne i dubinske revizije sigurnosnih postavki informacijskog sustava. Prilikom obje omotnice revizije naručitelj treba privremeno osigurati ovlaštenom djelatniku Spina administrativni pristup resursima informacijskog sustava. Po završetku revizije naručitelj treba onemogućiti privremeni administrativni pristup. Također, za vrijeme revizije, naručitelj treba staviti na raspolaganje i jednog ili više sugovornika koji raspolažu informacijama o sigurnosnim postavkama informacijskog sustava. Inicijalna revizija preduvjet je za dubinsku reviziju koja nije obvezna.

27.srp

Nakon 22 godine rada u Spinu, Mato Matasović otišao je u zasluženu mirovinu.

Nije lako oprostiti se od bilo čega i bilo koga nakon dugog niza godina. To nam je najbolje potvrdio nedavni odlazak kolege Mate Matasovića u mirovinu. Mato je u Spin došao još 1995. i vjerojatno tada nije mislio da će mu to biti posljednje radno mjesto.

Informatikom se počeo baviti još 1979. godine u osječkom OLT-u, a od dolaska u Spin prošao je gotovo sve faze i tehnologije u povijesti tvrtke. "Krenuo je od assembler Unixa i došao sve do novog Jupitera, što ga je vjerojatno i 'dokrajčilo'", u šali je na prigodnom oproštaju istaknuo direktor Ivan Matejašić. Kratki je govor dovršio riječima koje su izazvale i suze: "Mato, neću te više hvaliti, iako moram reći još jednu pohvalu za kraj. Vrednijeg čovjeka i boljeg djelatnika, od one faze u OLT-u pa do ove sada u Spinu, u svom radnom vijeku nisam sreo“.

Kod odlaska u mirovinu tvrtka djelatniku daruje sat, kojeg je Mati uručio direktor. Dvojica djelatnika sa sada najdužim stažom, koji su u Spinu čak 21 godinu, uručili su mu poklone djelatnika: umjetničku sliku i košaru punu domaćih delicija.

Mato, želimo ti sve najbolje u mirovini. Odmori se i uživaj. Nadamo se da ćemo ti nedostajati barem upola koliko ćeš ti nama faliti u firmi.

20.srp

Naš novi klijent, vinkovački Sokol, dolazi iz sektora građevinarstva. Time se još jednom potvrđuje kako je Jupiter Software rješenje koje je primjenjivo u velikom broju gospodarskih grana i za razne namjene.

Vinkovačka tvrtka Sokol d.o.o. osnovana je 1994. godine kao društvo za građevinarstvo, trgovinu i usluge. Sokol je danas afirmirani izvođač građevinskih i montažerskih radova niskogradnje i visokogradnje s višegodišnjim iskustvom u izgradnji i održavanju energetskih i telekomunikacijskih vodova i mreža, cjevovoda i instalacija te građevinskih objekata različitih namjena.

Tvrtka je uspješno odradila prijavu za sufinanciranje modernizacije informatičko – telekomunikacijskih rješenja iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Projekt je krenuo u siječnju ove godine i bit će dovršen u siječnju 2018., a vinkovačka je tvrtka kao partnera izabrala upravo Spin.

Spin će u sljedećim mjesecima Sokolu isporučiti Jupiter Software čime bi oni trebali značajno pojednostaviti i ubrzati svoje poslovanje. Poslovni procesi koji će biti pokriveni Jupiter Software-om su računovodstveni i financijski dio, kadrovska, osnovna sredstva, prodaja, nabava, skladište, servis vlastite mehanizacije te poslovno izvještavanje. U tijeku je analiza trenutačnog stanja postojećeg sustava i potreba našeg novog klijenta, a odmah nakon procjene ćemo započeti s implementacijom Jupiter Software-a.

18.srp

I dalje nastavljamo predstavljati nove proizvode za naše klijente koji prate moderne trendove. U ponudi je još jedna mobilna aplikacija.

Tehnologija stalno ide naprijed i nije ju lako pratiti, čak ni kada ste u poslu koji se bavi upravo visokotehnološkim rješenjima. Upravo stoga neprestano ulažemo u znanja naših djelatnika i u tvrtki zapošljavamo mlade ljude sa svježim idejama. Sve to rezultira modernim rješenjima za naše klijente, a najnovije rješenje koje nudimo klijentima je mobilna aplikacija TerKom.

Naš novo mobilno rješenje namijenjeno je terenskim komercijalistima kako bi im pomogla u kvalitetnijem obavljanju posla i što boljem praćenju predstojećih i izvršenih zadataka. Prilagođena je za sve popularne mobilne operativne sustave, odnosno Android, iOS i Windows Mobile. Aplikacija može raditi online i offline, donosi mogućnost sinkronizacije podataka, izradu i slanje dokumenata.

Aplikacija također može provjeriti narudžbe koje nisu poslane, isprazniti listu narudžbi nakon što su obavljene te komunicirati sa serverom tvrtke kako bi sinkronizirala zadatke, dohvatila šifarnike, poslala dokumente u servis, pratila status izvršenja i zaprimila povratne informacije. TerKom prati visoke standarde u izradi softvera, što je naša već uobičajena praksa prilikom izrade novih rješenja za postojeće i buduće korisnike.

11.srp

Ljeto je vrijeme kada većina zaposlenika koristi veći dio godišnjih odmora. To čine i naši djelatnici, ali posao neće trpjeti.

Velike vrućine mnogima od nas mame pomisao na odmor na moru, selu ili u planinama. Neki su već bili na godišnjim odmorima, neki se upravo spremaju krenuti, a neki će to učiniti uskoro. Uobičajena je to praksa u vrućim ljetnim mjesecima u svim tvrtkama pa tako i u Spinu.

Budući da imamo dugogodišnje iskustvo, znamo kako se organizirati u vrijeme kada je dosta ljudi odsutno upravo zbog odmora. Isto tako, svjesni smo da, bez obzira na situaciju, naši klijenti ne smiju biti zakinuti kada su u pitanju poslovi implementacije, održavanja ili pak dogovaranja novih poslova.

Dio naših djelatnika već je bio, ili je upravo na godišnjim odmorima, dio tek planira 'napuniti baterije'. No vi, cijenjeni klijenti, kada je u pitanju poslovanje s nama to ne primjećujete. Tako će biti i u ostatku ovog ljeta. 'Ispucat' ćemo svoje godišnje odmore negdje do polovice rujna, ali ćemo vam i dalje biti na usluzi. Kao, uostalom, i tijekom prethodnih godina...

30.lip

Ekipa SPIN-a priključila se brojim tvrtkama i jučer po prvi put sudjelovala na najmasovnijem domaćem sportsko-poslovom događanju – utrci MAGENTA B2B RUN u Osijeku.

Magenta 1 B2B Run prva je poslovna utrka u Hrvatskoj namijenjena zaposlenicima tvrtki prijavljenih u Hrvatskoj. Ove godine utrka je održana po treći put, a Osijek je drugu godinu za redom bio domaćin ovog događaja. Spin je po prvi nastupio sa svojim timom kojeg je sačinjavalo osmero djelatnika.

Iako smo ovom događaju pristupili pod krilaticom “važno je sudjelovati”, s ponosom objavljujemo imena naših sportskih Spinovaca i Spinovke, te njihove postignute rezultate. U osječkoj utrci sudjelovalo je 500 natjecatelja, U konkurenciji ukupno 87 prijavljenih tvrtki ekipa Spina zauzela je 21. mjesto s vremenom od 01:13:46., dok je u poretku malih tvrtki, od ukupno prijavljenih 45, naš tim zauzeo visoko 7. mjesto!

Pojedinačno od naših djelatnika najbrži je bio Andrej Rajčević koji je pet kilometara istrčao za 24:12 min, no ubrzo za njim dotrčali su i Dejan Azenić, Igor Lišinski, Ognjen Vojnović, Ivan Šokčević, Tomislav Arambašić, Marijana Schönberger i Miroslav Tarnaj.
Navedenih osam sjajnih i srčanih djelatnika približno je 17 posto od ukupnog broja zaposlenika u Spinu pa ponosno možemo reći kako smo sportski orijentirana tvrtka.

Kolegama čestitamo!

29.lip

Moduli Jupiter Softwarea s vremenom dobivaju sve više funkcionalnosti. Želja nam je klijentima što više olakšati i ubrzati poslovanje.

Mi doista brinemo o tome da naši klijenti kroz Jupiter Software dobiju što više opcija koje će im olakšati i ubrzati svakodnevno poslovanje. Osim dijelova koji su ključni za poslovanje, u module često implementiramo i druge dijelove koji se brinu za praćenje zakonskih regulativa te pokrivaju i druge segmente posla.

Tako je u modul za upravljanje ljudskim potencijalima (HRM) dodan dio koji se odnosi na provođenje liječničkih pregleda. Oni se obavljaju za djelatnike čija radna mjesta zahtijevaju redovita liječnička uvjerenja poput higijenskog minimuma, pregleda očiju, opće zdravstvene sposobnosti i slično.

Nova funkcionalnost omogućuje vođenje podataka o datumu pregleda, vrsti liječničkog pregleda, zdravstvenoj ustanovi i datumu sljedećeg pregleda. Nakon unosa podataka moguće je ispisati uputnicu za liječnički pregled prema predlošku koji se prilagođava potrebama i zahtjevima korisnika. Uputnicu je moguće ispisati centralno ili po podružnicama tvrtke, ovisno o modelu poslovanja klijenta.

Oni koji žele saznati više o ovom modulu mogu kontaktirati HRM tim Spina putem Help deska.

23.lip

I dalje ispunjavamo visoke kriterije poslovanja kojima garantiramo kvalitetu usluge našim klijentima.

Jedanaestu godinu za redom Spin je ispunio tražene uvjete kako bi dobio certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008. Tako smo i ove godine potvrdili usredotočenost na učinkovitost sustava upravljanja kvalitetom.

Nadzorima ISO 9001 norme Spin potvrđuje aktivno utjecanje na unapređenje poslovnih procesa u interesu klijenata i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga. Sustav upravljanja kvalitetom obuhvaća procese koji se odnose na djelatnosti upravljanja, osiguranja resursa, mjerenja i realizacije svih naših proizvoda i usluga.

Ključni procesi obuhvaćaju razvoj IT rješenja, njihovu implementaciju i održavanje te IT edukacije. Certifikacijska kuća SGS tako je potvrdila sve segmente certifikata kao i u 2016. godini i tijekom procesa nije pronašla neusklađenosti. Spin je tako još jednom potvrdio svoju posvećenost kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.

5.lip

Sukladno propisima EU, Jupiter Software uskladio je način prikazivanja - obračunskih isprava plaće.

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju donio je više novosti nego što to ljudi i mogu osjetiti u svakodnevnom životu. Dosta njih vezano je uz legislativu i propise koji se tiču tvrtki koje sada puno lakše mogu raditi posao izvan matičnih država. Jedan od bitnih propisa vezan je uz izražavanje obračuna plaće.

Unija je, između ostalog, propisala i minimalnu satnicu djelatnika koji rade na radnom mjestu vozač i koji prolaze kroz njihove zemlje. Za kontrolu obavljenog rada, uz druge potvrde, tako traže i obračunsku ispravu plaće na više jezika. Ako u tvrtki postoji potreba za obračunskom ispravom plaće koja, osim na hrvatskom, sadrži bitne elemente i na engleskom i njemačkom jeziku, može se implementirati u Jupiter Software.

Implementacija te opcije obavlja se u sklopu modula KOD – obračun plaća. Isprava postoji kao zaseban izvještaj, odvojen od obračunske isprave koja se redovno predaje djelatnicima. Elementi koji se prevode su opisni dijelovi dokumenta, primjerice stavka ime i prezime, adresa, OIB, bruto, doprinosi, porezi, neto, obustave, iznos za isplatu. Također postoji opcija prikaza neto isplaćenog iznosa u valuti.

Želite li vidjeti kako izgleda višejezična isprava i dogovoriti implementaciju, možete se javiti putem Help deska HRM timu Spina.

2.lip

Modernih tehnoloških rješenja za poljoprivrednu proizvodnju sve je više. Spin sa svojim Jupiter Softwareom prednjači među rješenjima za pametno praćenje cjelokupne proizvodnje.

Dugi niz godina Spin radi s poljoprivrednim subjektima i pokušava im pomoći u skladu sa zahtjevima modernog doba. Tijekom tog dugogodišnjeg procesa osluškivali smo potrebe i želje naših klijenata, pratili zakonske odredbe i učili o njima, a sva ta saznanja i iskustvo neprestano se prelijevaju u naš glavni proizvod – Jupiter Software.

Praćenje poljoprivredne proizvodnje u cijelosti je integrirano u Jupiter Softwareu. Zbir svih potrebnih podataka korisnicima omogućuje precizne uvide i analize prihoda i troškova u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i analizu međuovisnosti u različitim poslovnim i proizvodnim procesima. Zahvaljujući tome planiranje je brže, kvalitetnije i isplativije. Grafička prezentacija svih prikupljenih podataka i vizualna usporedba rezultata pojedinih aktivnosti prema stvarnom geografskom položaju, odluke o daljnjim aktivnostima čine logičnim, jednostavnim i pravovremenim.

Spin u Jupiteru nudi niz modula za praćenje proizvodnje. Tako naše rješenje omogućuje plan sjetve i plan troškova po ARKOD parcelama kao i evidenciju stvarnog utroška po svakoj parceli. Osim toga klijenti imaju mogućnost automatizacije prijema i otkupa proizvoda, evidencije kvalitete robe i obračun proizvodnje. Navedeni su moduli omogućili upravljanje proizvodnim procesom s posebnim naglaskom na planirane i ostvarene troškove kako bi se proizvođači mogli fokusirati na profitabilnost i učinkovitost proizvodnog procesa.

31.svi

Tajna uspješne tvrtke leži u zadovoljstvu djelatnika. Upravo smo zato mi više od tvrtke. Mi smo jedna velika obitelj...

Ako to do sada niste shvatili, mi u Spinu imamo specifičan pristup odnosima na poslu. Da biste dugoročno opstali na tržištu, osim kvalitete usluga i odnosa prema klijentima, morate raditi kao pravi tim. A to se najbolje postiže kada se cijela tvrtka osjeća kao jedna velika obitelj.

Kako bismo se doista tako i osjećali, u nekoliko navrata tijekom godine organiziramo zajedničke aktivnosti koje nam pomažu u tome. Sredina proljeća vrijeme je za teambuilding. Četrnaestu godinu za redom organizirali smo druženje u kojem je sudjelovalo 33 djelatnika uz sportske igre i roštilj, a izletište Sigal u Ladimirevcima jedno je od najboljih mjesta za druženje, rekreaciju i zabavu.

Već po tradiciji roštiljali su i mlađi, dakako, uz stalni nadzor onih iskusnijih. Natjecateljske discipline bile su: stolni tenis, šah, košarka, boćanje i belot uz prigodne nagrade za najbolje pojedince i timove. Osim toga, dobro smo se zabavili igrajući badminton, odbojku i mini nogomet.

I nakon sto smo nakratko napunili baterije, opustili se i bolje se upoznali vraćamo se svakodnevnom ispunjavanju naše misije...... najboljim IT rješenjima...

Fotogalerija

31.svi

Tajna uspješne tvrtke leži u zadovoljstvu djelatnika. Upravo smo zato mi više od tvrtke. Mi smo jedna velika obitelj...

Ako to do sada niste shvatili, mi u Spinu imamo specifičan pristup odnosima na poslu. Da biste dugoročno opstali na tržištu, osim kvalitete usluga i odnosa prema klijentima, morate raditi kao pravi tim. A to se najbolje postiže kada se cijela tvrtka osjeća kao jedna velika obitelj.

Kako bismo se doista tako i osjećali, u nekoliko navrata tijekom godine organiziramo zajedničke aktivnosti koje nam pomažu u tome. Sredina proljeća vrijeme je za teambuilding. Četrnaestu godinu za redom organizirali smo druženje u kojem je sudjelovalo 33 djelatnika uz sportske igre i roštilj, a izletište Sigal u Ladimirevcima jedno je od najboljih mjesta za druženje, rekreaciju i zabavu.

Već po tradiciji roštiljali su i mlađi, dakako, uz stalni nadzor onih iskusnijih. Natjecateljske discipline bile su: stolni tenis, šah, košarka, boćanje i belot uz prigodne nagrade za najbolje pojedince i timove. Osim toga, dobro smo se zabavili igrajući badminton, odbojku i mini nogomet.

I nakon sto smo nakratko napunili baterije, opustili se i bolje se upoznali vraćamo se svakodnevnom ispunjavanju naše misije...... najboljim IT rješenjima...

Fotogalerija

11.svi

Svaki novi klijent potvrda je našeg kvalitetnog rada. Od sada će prednosti Jupiter Softwarea koristiti i tvrtka Agronom iz Požege.

Požeška tvrtka Agronom d.o.o. nastala je 1996. godine. Zahvaljujući neprestanom ulaganju u razvoj tvrtka se svrstala među vodeće kompanije u trgovini poljoprivrednih proizvoda, poljoprivredne mehanizacije i repromaterijala. Danas zapošljavaju preko 170 djelatnika, a poslovanje je organizirano kroz segmente ugovaranja poljoprivredne proizvodnje, prodaju traktora i mehanizacije, maloprodajne poljoprivredne ljekarne i veleprodaju sredstava za zaštitu bilja, sjemena, gnojiva i repromaterijala te proizvodnje ratarskih usjeva, uzgoj stoke i prodaju stočne hrane.

Uz ulaganja u fizički dio tvrtke, čelni ljudi Agronoma odlučili su se i na ulaganje u softversku podršku. Izabrali su upravo Jupiter Software kojeg su prepoznali kao izvrsno rješenje za moderno i kvalitetno vođenje procesa u tvrtki. Tako će u Agronomu biti implementirano kompletno ERP rješenje Jupiter Softwarea kao i dijelove za vođenje maloprodaje, tvornice stočne hrane i mehanizaciju. Uvjereni smo da će ulaskom u svijet Jupiter Softwarea profitirati i kvalitetnije nadzirati procese te nastaviti s napretkom tvrtke brže nego do sada.

10.svi

Nakon završetka natječaja Spin je zaposlio troje ljudi u ožujku, a potom još toliko ovog mjeseca.

Za razvoj tvrtke neophodni su stručnjaci. Budući da se naš opseg posla neprestano širi, uvode se nove tehnologije i rješenja te se povećava broj klijenata, i ove smo godine nastavili dosadašnju politiku novog zapošljavanja. U nešto više od četiri mjeseca, Spinov tim proširio se za šest djelatnika.

Troje novih zaposlenika stiglo je tijekom ožujka. Njih smo procijenili najboljima na natječaju, sukladno postavljenim uvjetima, i svi su zaposleni na poziciji mlađih konzultanata za poslovne aplikacije. Početkom ovog mjeseca stiglo je još troje djelatnika, a oni su u ovom slučaju primljeni u sklopu programa stručnog osposobljavanja.

Ono što svakako valja naglasiti je činjenica da nismo od onih koji će zloupotrijebiti pogodnosti programa stručnog osposobljavanja kao što je to, nažalost, slučaj s nekim tvrtkama i institucijama u Hrvatskoj. Naime, u stalnoj smo potrazi za novim kadrovima, a spomenuti nam program daje mogućnost da vidimo kolika je motivacija i znanje tih ljudi te ih kvalitetno obučimo za obavljanje poslova koje će raditi u budućnosti u našoj tvrtki.

25.tra

Po četvrti put Spin se uključio u organizaciju konferencije o projektnom menadžmentu PMI Dayz koja će se održati u Osijeku krajem svibnja.

Činjenica da se tvrtka Spin po četvrti put uključuje u organizaciju PMI Dayza u vidu sponzora pokazuje koliko nam je važan taj segment djelovanja. Konferencija je jedinstvena na istoku Hrvatske, a Spin itekako drži do projekt menadžmenta te se uključio kao sponzor pretkonferencijskog dana.

Tomu u prilog govori i činjenica da je u tvrtki zaposleno četvero Project Management profesionalaca, ali i to što organiziramo Project Management Akademiju. Certifikati koje dobivaju polaznici priznati su u cijelom svijetu, a program akademije je razvijen na standardima PMI prakse.

PMI Dayz konferencija ove će godine trajati ukupno tri dana. Održavat će se od 26. do 28. svibnja u velikoj dvorani osječkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a sudionici mogu zaraditi 14 PDU bodova, po sedam za pretkonferencijski dan i za konferenciju.

10.tra

JUMP IT FORUM 2017, jednodnevni je multi-konferencijski događaj namijenjen ICT zajednici, održava se 11. travnja 2017. (utorak) u Zagrebu.

'Kako izabrati dobavljača ERP sustava' naziv je predavanja koje će na sutrašnjem JUMP IT Forumu održati predstavnici Spina. Ivan Matejašić i Nenad Bestvina na tom će uglednom skupu nazočnima prezentirati najvažnije detalje prilikom odabira jednog od najznačajnijih IT sustava u tvrtki.

Osim inicijalnog troška, odabir će se odraziti na poslovanje tvrtke u sljedećih desetak godina koliko se uobičajeno koristi odabrano rješenje. Stoga je odabir najboljeg softvera za potrebe tvrtke težak i vrlo bitan korak prilikom investiranja i odluka se često zna otegnuti, budući da u obzir treba uzeti puno čimbenika.

Tijekom prezentacije Ivan i Nenad predstavit će statistički najvažnije elemente koji utječu na konačnu odluku. Pojasnit će i koje je korake potrebno poduzeti prilikom implementacije te ne koje rizike posebno treba obratiti pozornost.

Konferencija JUMP IT Forum se održava u zagrebačkom hotelu Antunović, a zanimljivo predavanje naših stručnjaka na rasporedu je u 16 sati i 30 minuta.

4.tra

Naši korisnici šire poslovanje izvan granica Hrvatske. Pri tome se ne žele odreći kvalitetnog softvera i podrške, pa tako Jupiter Software sve češće doživljava svoje internacionalna izdanja.

Tvrtka Mlinar jedan je od partnera Spina čije se poslovanje posljednjih godina značajno proširilo i izvan granica Hrvatske. Zahvaljujući činjenici da je Jupiter Software implementiran u matičnoj kući, sestrinske firme ali i franšizeri odlučuju se za Jupiter Software rješenje za maloprodaju.

Nedavnim otvaranjem franšize u njemačkom Frankfurtu, u grupaciji Mlinar ukupan broj Spin POS blagajni, koje su vezane na Jupiter Software popeo se na više od 300 u 225 prodajnih objekata. Najviše ih je, dakako, u Hrvatskoj gdje Mlinar ima 178 trgovina. U Sloveniji je 27 trgovina, Njemačkoj 2 trgovine. Neke od njih izdaju i preko tisuću računa dnevno.

Ukupno u Hrvatskoj SPIN POS blagajna ima preko 800 instalacija na preko 600 prodajnih mjesta.
SPIN POS blagajna, osim standardnih funkcionalnost pos blagajne (prodaja robe, izdavanje MP računa, fiskalizacija) ima i svoje specifične funkcionalnosti. To su:
1. Loyalti modul – praćenje prometa po članovima, prikupljanje bodova, realizacija nagradnih bodova, ostvarivanje članskog popusta, obiteljske kartice. Identifikacija članova se može izvršiti ili putem članske kartice kao i putem Loyalti mobilne aplikacije.
2. PrePaid modul – plaćanje PrePaid karticom, uplata na PrePaid karticom, povezivanje PrePaid kartice sa karticom Loyalti.
3. Modul za kupone (vauchere) – automatsko ostvarenje pogodnosti kupovine na temelju izdanih kupona (vauchera) po različitim kriterijima (popust po robi, grupi robe, računu, rođendanski popust, članski popust )
4. Modul ugostiteljstvo – odabir robe preko touch ekrana (grupe robe i pojedinačne robe), evidencija narudžbi po stolovima, ispis narudžbi za šank i kuhinju, ispis narudžbe kupcu, povezivanje više narudžbi u mp račun)
5. Modul POS BANKA – povezivanje SPIN POS blagajne sa POS uređajima banaka za naplatu putem kreditnih i debitnih kartica
6. Evidencija radnog vremena djelatnika – evidencija smjena i vremena rada svakog pojedinačnog djelatnika trgovine
7. Obavijesti – primanje i pregled poruka za djelatnike u trgovinama poslanih iz centrale

Naše ERP rješenje – Jupiter Software, osim na domaćem tržištu, koristi se i u Sloveniji, Madžarskoj i Njemačkoj. SPIN POS blagajna radi u Sloveniji i Njemačkoj, dok se u Madžarskoj, zbog specifičnosti modela fiskalizacije, koristi program za POS blagajnu madžarskog proizvođača koji je povezan sa Jupiter Software-om.

Mlinar kao tvrtka se i dalje širi, trenutačno, osim u spomenutim zemljama, posluje i u BiH, Švicarskoj, Slovačkoj i Australiji.
Zbog potrebe lokalizacije i jezika države u kojoj radi, Jupiter Software kao i SPIN POS blagajna su putem modula Jupiter Translator prilagođeni jeziku države u kojoj rade.

30.ožu

Ovog petka Spin će raditi malo kraće, kako bi dao priliku Upravi i djelatnicima da evociraju uspomene na prvih 27 godina rada.

Netko će možda i pomisliti da je neozbiljno to što smo počeli raditi na 'ludi dan', ali nama je to donijelo sreću. Ove godine 1. travnja proslavit ćemo 27 godina od dana kada je Spin osnovan i krenuo u tehnološku i poslovnu utrku.

U 27 godina, od skromnih početaka u potkrovlju, došli smo do tvrtke koja zapošljava preko 50 djelatnika i čiji je glavni softverski proizvod, Jupiter Software, prepoznatljiv kao sveobuhvatno rješenje za vođenje svih aspekata tvrtke. Posebno smo zauzeli mjesto kod tvrtki i institucija koje dolaze iz sektora poljoprivrede, prehrambene i kemijske industrije, trgovine, usluga, javnog sektora.

U proteklih 27 godina neprestano smo radili na obučavanju i osposobljavanju naših ljudi, ulagali u znanja, pratili nezaustavljivi tehnološki napredak. Danas sretno i ponosno možemo reći da je tvrtka na čvrstim temeljima sa svijetlom budućnošću i perspektivom te da ćemo nastaviti otvarati nova radna mjesta za mlade stručnjake i tako zadržati barem dio mladih ljudi u našem lijepom gradu.

U petak 31. ožujka Spin će pružati usluge svojim korisnicima do 14.00. Naravno, za neodgodive intervencije uvijek smo na raspolaganju.

16.ožu

Nova znanja i vještine nužan su preduvjet za napredak, posebice u IT-u. Upravo zbog toga naši djelatnici uče jedni druge na opušten i zabavan način.

U znanje se može ulagati na razne načine: od samostalnog informiranja djelatnika putem interneta, odlaska u vanjske edukativne ustanove sve do organiziranja internih radionica i edukacija. Budući da najbolje znamo koja znanja nam trebaju, a uz veliko, dugogodišnje iskustvo u održavanju raznih edukacija i tečajeva, svoje djelatnike uglavnom obučavamo unutar tvrtke.

Naši su djelatnici osnovali SpiZ, zajednicu kolega koje unutar tvrtke radi razmjenu znanja i kolege uči raznim novostima u njihovom segmentu rada. Osim same razmjene znanja, SpiZ služi i za poboljšanje komunikacije među kolegama u rastućem kolektivu te za intenzivnije druženje tijekom radnog tjedna.

Predavanja i radionice održavaju se, sukladno prijavama, u dvije skupine tjedno tijekom radnog vremena. U grupama bude desetak osoba koje u ležernoj atmosferi razgovaraju o zadanim temama, raspravljaju te dijele savjete iz prakse. Do sada je obrađeno sedam tema, od onih koje su vezane isključivo uz poslovna pitanja sve do tema u kojima se govori o nekim zabavnim IT sadržajima.

14.ožu

Poljoprivreda uvelike može profitirati od novih IT rješenja. Tako korisnici Jupiter Softwarea kroz evidencije mogu izračunati realnu cijenu jedinice svojih proizvoda.

Dok se proizvodna tehnologija razvijala, od strojeva preko zaštite do genetike, prateći sustavi koji su trebali omogućiti kvalitetnije upravljanje proizvodnjom su zaostajali. Kako bismo to promijenili u dijelu vezanom uz IT, kao integralni dio Jupiter Softwarea razvili smo rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Poljoprivrednici modernog vremena imaju vrlo jasne zahtjeve – uz što manje troškove proizvesti što veće količine hrane, koristeći suvremene tehnologije, te vodeći brigu o održivom razvoju. Upravo tu se pojavljuje Jupiter Software koji pruža cjelovitu informacijsku podršku ratarskoj proizvodnji od planiranja, sjetve, žetve, skladište i dorade poljoprivrednih kultura.

Dakako, osim same tehnologije proizvodnje važna nam je i ekonomska strana medalje. Konačni cilj svih evidencija je izračun realne cijene koštanja jedinice proizvoda i utvrđivanje faktora koji utječu na razlike u cijeni proizvodnje i profitabilnosti kultura, tabli, profitnih centara ili pak sezona. Uostalom, rezultati i vjernost naših partnera najbolje govore u prilog tomu da se itekako brinemo za poljoprivredu i proizvođače.

9.ožu

Od svojih početaka Spin neprestano ulaže u razvoj ljudskih potencijala. Svjesni smo kako je to naš najveći kapital, a ove godine zaposlili smo još troje mladih stručnjaka.

Kako bismo što bolje ispunili našu misiju neprestano zapošljavamo nove djelatnike. Dobna struktura pokazuje kako je najviše naših ljudi u dobi od 30 do 39 godina. Nedavno je zaposleno i troje novih konzultanata za poslovne aplikacije, po jedan u područjima proizvodnje, kadrovske službe te financija. Riječ je o mladim, visoko obrazovanim kadrovima koji će svojim znanjem i elanom zasigurno doprinijeti da u budućnosti dodatno podignemo kvalitetu usluga.

Od nastanka tvrtke Spin ulaže u znanja djelatnika za što držimo da je, uz dugoročno planiranje i pošten odnos prema klijentima, jedan od ključnih elemenata uspjeha na duge staze. Neprestanim educiranjem, kao i unapređenjem znanja, djelatnicima olakšavamo obavljanje svakodnevnih poslova, a klijentima kroz taj proces dajemo dodatnu vrijednost u vidu znanja, stručnosti i kvalitete odrađenog posla.

Svaki novi djelatnik prolazi proces nadogradnje znanja kako bi se uklopio u tim koji već godinama radi zajedno i kako bi što prije mogao ispuniti svoj puni potencijal.
Dakako, ne zaboravljamo niti na naše dugogodišnje djelatnike jer, dobro je poznato, ICT je najpropulzivnija djelatnost u kojoj je možda i najviše izražena potreba za cjeloživotnim učenjem.

15.velj

Dvadesetu godinu za redom Spin je za stručnost i predani rad na razvoju i unapređenju rješenja za korisnike zaslužio status Gold partnera korporacije Microsoft.

Još 1997. godine Spin je uvršten na listu certificiranih Microsoftovih partnera, a početkom 2003. godine po prvi smo se put našli na listi Microsoftovih Gold Partnera. Od prvog Gold cetrifikata do danas prošlo je punih 14 godina, a tvrtka je, jubilarni petnaesti put, dobila taj status kao istaknuti partner najveće softverske kompanije na svijetu.

Za 2017. godinu Spinu su dodijeljena ukupno dva Gold i jedan Silver certifikat. Status zlatnog partnera naša je tvrtka zaslužila u kategoriji upravljanja podacima (Data Platform) te za razvoj softvera (Application Development), dok je srebrnim partnerom proglašena u kategoriji analize podataka (Data Analytics).

Stjecanje spomenutih certifikata priznanje je koje potvrđuje našu predanost kvaliteti posla kojeg obavljamo u izradi i implementaciji rješenja za naše vjerne korisnike. Ujedno, to je poticaj da u budućnosti zadržimo spomenute certifikate, a srebrni unaprijedimo u zlatni. Sve to, dakako, na zadovoljstvo korisnika

16.sij

U četvrtak i petak, 26-27. siječnja 2017. u prostorijama Spin-a održat će se dvodnevni Jupiter Administrator tečaj u vremenu od 10 do 17 sati, sa pauzom za ručak.

Na Jupiter Administrator tečaju obrađivati će se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a, održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.

Tvrtke sa školovanim Jupiter administratorom ostvaruju 10% popusta na ugovorno osnovno i sistemsko održavanje.

Kotizacija: 2.280 kn / polaznik + PDV (uključen je ručak)

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo što ranije potvrdite sudjelovanje.

13.sij

Spinov HelpDesk uskoro dobija značajnu nadogradnju. Zahvaljujući njoj većina procesa bit će modernizirana i ubrzana.

U svrhu unapređenja kvalitete procesa podrške korisnika Spin je prvu verziju Help Deska kreirao i implementirao u ožujku 2007. godine. Od tada do danas kroz Help Desk obrađeno je više od 22.000 slučajeva sa ukupno 130.000 konverzacija kroz koje su riješeni upiti, problemi i zahtjevi korisnika. Prosječni broj konverzacija po slučaju je 6, a najduža konverzacija u slučaju razvoja specifičnog modela uslužnih radnih naloga, imala je čak 126 razmjena zapisa između sudionika.

Spinov HelpDesk uskoro će osvanuti u novom ruhu i s novim funkcionalnostima. Tako korisnike uskoro očekuju razne nove funkcionalnosti, a cijeli HelpDesk zasjat će u novom dizajnerskom ruhu zahvaljujući kojem će najčešće korištene opcije biti lakše dostupne korisnicima. Novosti u dizajnu aplikacije donose 'dashboard' s grafičkim prikazom otvorenih zadataka po konzultantima i vlasnicima zadataka za korisnike, 'drill down' za brži i lakši pristup zadacima te kronološki prikaz komunikacije.

Zahvaljujući novom rješenju omogućeno je jednostavnije i učestalije izdavanje novih funkcionalnosti HelpDeska kao i novih statističkih prikaza. Redizajnirani će HelpDesk biti izrađen novim tehnologijama koje će olakšati i ubrzati proces komunikacije, a Spinovom timu olakšati nove nadogradnje i uveđenje novih funkcionalnosti. Tako je dodana mogućnost da se kroz postavke definira primanje tjednog newslettera s raznim podacima, primjerice sumama i statstikama, a obračun je moguće eksportirati u pdf i ispisati.

Novost je i da će se u upite moći dodavati više od jednog privitka, a zbog lakše podrške HelpDesk će sada biti povezan s Project Tracer i Document Management System aplikacijama. Ono što svakako treba izdvojiti je da će nova tehnološka rješenja omogućiti izradu mobilne aplikacije, koja se očekuje tijekom ove godine, a zahvaljujući kojoj će klijenti moći koristiti HelpDesk i kada nisu u uredu.

5.sij

U Hrvatskoj, već po običaju, nova kalendarska godina donosi i novosti u poreznom sustavu. U 2017. ulazimo s još jednom poreznom reformom koja nosi niz noviteta za vaše informacijske sustave.

S prvim danom 2017. na snagu je stupila porezna reforma koja donosi brojne promjene u raznim segmentima. Kod obračuna poreza na dohodak najznačajnije promjene odnose se na porezne razrede, koeficijente za uzdržavanu djecu i članove uže obitelji te način izračuna osnovnog osobnog odbitka.

Korisnici Jupiter Softwarea prije prve isplate u 2017. moraju korigirati koeficijente olakšica za svakog djelatnika u kadrovskoj evidenciji. Također je nužno ažurirati porezne razrede u sustavu obračuna plaća, a korisnici obračuna drugog dohotka trebaju promijeniti stopu u formuli za izračun predujma poreza.

Zbog izmjena stopa PDV-a na određene kategorije proizvoda i usluga valja izmijeniti stope PDV-a u Jupiteru. Postoji granula 'Promjena stope PDV-a' koja je funkcionalna još od prošlih izmjena poreznog sustava. Korisnici koji vode ugostiteljsko maloprodajno mjesto čiju prodaju obavljaju kroz offline POS kasu zajedno sa spinovim konzultantima za maloprodaju regulirali su i podesili parametre kako bi sve bilo prilagođeno novim poreznim zakonima.