Moderna ICT rješenja doprinose očuvanju okoliša na razne načine. Jedan od njih je smanjenje uporabe papira zahvaljujući čemu je i Spin dobio posebnu pohvalu tvrtke Elektronički računi.
Osim praktičnosti i ubrzavanja procesa, digitalizacija donosi i druge prednosti u poslovanju. Jedna od njih je i ekološka komponenta, posebice kada je u pitanju potrošnja materijala. Rješenja koja Spin nudi korisnicima također su usmjerena ka smanjenju korištenja papira kao medija i, posljedično, smanjenju onečišćenja. Zahvaljujući uspješnoj integraciji servisa Moj eRačun, Spin je od tvrtke Elektronički računi dobio plaketu za doprinos u očuvanju okoliša.

Tvrtka Elektronički računi plakete dodjeljuje svojim partnerima kao znak posebnog doprinosa digitalizaciji poslovanja u Hrvatskoj kroz sustav Moj e-Račun. Tako na plaketi stoji da je 15 Spinovih klijenata do rujna ove godine očuvalo deset stabala te je time smanjena emisija CO2 za čak 215 kilograma.

Računi u elektroničkom obliku daju velik doprinos očuvanju okoliša. Ujedno, slanje računa i dokumenata tim putem dio je europske Direktive o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. Spin je 2015. godine integrirao eRačun u Jupiter Software. Ta je opcija u potpunosti integrirana u Knjigu ulaznih i izlaznih računa iz koje je moguće izravno odraditi sve zadatke i poslove koji se obavljaju putem spomenutog servisa. Moj eRačun služi za značajno ubrzavanje isporuke i primanja računa, a dobivena plaketa svjedoči o našem doprinosu očuvanju prirode.