20.pro

Osim što smo sjajna ekipa kada je u pitanju posao, u Spinu smo i više od toga. Upravo u vrijeme darivanja svake se godine prisjetimo da smo, osim radnih kolega i prijatelja, i jedna velika obitelj

Spinova ekipa uvijek radi kao dobro uigrani tim, a to se ne događa slučajno niti preko noći. Osim što smo radni kolege u tvrtki potičemo druženje djelatnika kako bi svi zajedno bili što učinkovitiji i opušteniji u obavljanju zadataka. U prosincu se posebno potrudimo jer vrijeme je kada svi žele i zaslužuju biti nešto opušteniji.

Već dugi niz godina Spin organizira novogodišnje domjenke za svoje djelatnike, a ove godine zabava je upriličena u klubu Plan B. Uz svirku Cosmo Banda i catering Hotela Osijek, zabavni i opuštajući program nadopuniti smo u suradnji s Kreativnom agencijom Adverta – od DJ Marina, ujedno i voditelja programa, turnira u biljaru, natjecanja u pjevanju, poklona iznenađenja do službenog fotografa.

15.pro

Vrijeme darivanja je stiglo, a najveseliji su zbog toga mališani naših djelatnika.

Kraj godine vrijeme je darivanja, a to je osobito važno za djecu čiji mame i tate rade u Spinu. Stoga smo i ove godine organizirali podjelu poklona za djecu djelatnika. A naše je djece, vjerovali ili ne, kod nas čak 40.
Kako bi se dječica što bolje zabavila u Moltonku su pogledali veseli i poučni igrokaz "Snješkica – Djedova nova pomoćnica", a, kao i uvijek, mališani su se posebno obradovali Djedu Božićnjaku.
Uostalom, klinci kao klinci, čim imaju dobro društvo, zabava je sigurna.

9.pro

Uskoro se neće moći raditi fiskalizacija na računalima sa starijim Microsoftovim operativnim sustavima. Svi koji koriste fiskalne blagajne moraju prijeći na novije Windowse.

Iz Porezne su uprave nedavno izvijestili kako se sustav fiskalizacije računa u maloprodaji mijenja pa više neće biti moguće fiskalizirati račune na računalima koja pokreću stariji Microsoftovi sustavi. Konkretno, radi se o Windowsima XP i Vista. Budući da je Microsoft prekinuo podršku za ta dva sustava, a u njima se nalaze određeni sigurnosni propusti, od 7. siječnja 2017. godine Porezna uprava implementirat će nadogradnju sustava. Njome se napuštaju neki protokoli koji su se koristili u spomenutim verzijama Windowsa pa stoga se s njih više neće moći obavljati fiskalizacija sukladno zakonu.

Kada su Spinovi korisnici aplikacije MP blagajna u pitanju, oni također moraju nadograditi svoje sustave na novije. Ujedno je potrebno izvršiti nadogradnju SQL servera 2000 desktop enginea, servisa koji služi kao baza za izvršavanje transakcija desktop aplikacija. Naime, testiranjem je uočeno da offline MP blagajna ne radi na računalima s Windows 10 operativnim sustavom u kombinaciji sa SQL serverom 2000.

Svi Spinovi korisnici MP blagajne dobili su obavijest putem elektroničke pošte o ovim promjenama, a u njoj se nalaze i upute. Isto tako, u tom se e-mailu nalaze i dvije datoteke koje je potrebno kopirati na točno određeno mjesto kako bi blagajne na svim novijim sustavima nastavile nesmetano raditi.
Za sva pitanja vezana uz zamjenu operativnog sustava i postavljanja novih datoteka za fiskalizaciju korisnici trebaju kontaktirati Ivicu Matića ili Miroslava Tarnaja.

6.pro

Novi klijenti su uvijek dobrodošli, ali zadovoljstvo postojećih korisnika ključ je dugoročno održivog razvoja.

Klijenti nisu samo brojke iz ugovora, upisi u referentnu listu, netko tko vam plaća usluge. U našem poslu oni su više od toga – oni su izazov, inspiratori novih rješenja, oni su najbolji promotori. Kada se klijent odluči za Jupiter Software rješenje priča ne završava implementacijom. Dapače, tada tek počinje trajan odnos kroz koji nastojimo održati vitalnosti informacijskog sustava pod pritiskom zakonskih promjena, tehnoloških inovacija i novih zahtjeva korisnika.

Jupiter Software trenutno je dostupan u verziji 8.5 koja obiluje tehnološkim i vizualnim novitetima – od načina pristupanja funkcionalnostima aplikacije putem Side i Ribbon trake, komunikacije kroz Control Center, vizualnih postavki i izgleda do administativnog nadzora nad korištenjem aplikacije i pristupnih licenci.

Jedan od naših dugogodišnjih klijenata čiji smo sustav nedavno migrirali na najnoviju verziju je Agro – Honor i sestrinska tvrtka Hongoldonija. Riječ je o poduzećima specijaliziranim za prodaju na malo i veliko alata i opreme, te servis malih poljoprivrednih strojeva. Obje tvrtke uspješno koriste BI, ERP, CRM, HRM, RETAIL i SERVIS funkcionalnosti Jupiter Software-a.

30.stu

Slijedeći aktualne trendove u ICT industriji, sva rješenja našeg klijenta Fermoprometa migrirali smo u Private Cloud.

Osim što nova tehnička i tehnološka rješenja donose veću brzinu, jednostavnost i sigurnost, nerijetko se uz novitete vežu i uštede. One se ne pojavljuju odmah po kupovini i implementaciji, nego kroz određeni vremenski period pridonose smanjenju troškova uz povećanje produktivnosti i brzine obavljanja zadaća.

Vođen tim saznanjima naš dugogodišnji klijent Jupiter Software-a - Fermopromet odlučio se na migraciju svojih fizičkih servera u Private Cloud. Sve što su do sada koristili, a to su Database server, Domain kontroler te File i Application server, prebačeno je u privatni oblak zasnovan na Microsoftovoj Hyper-V platformi. Ta će im migracija donijeti povećanje učinkovitosti i smanjenje troškova.

Tijekom prebacivanja Fermoprometovog poslovanja u oblak niti u jednom trenutku nije bio ugrožen njihov kontinuitet poslovanja što zorno prikazuje ekspertizu Spinovih stručnjaka u tom području. Migracija je unaprijed pomno isplanirana te je provedena prema planu, a uz konsolidaciju servera Fermoprometu će donijeti prijeko potrebnu dodatnu brzinu i pouzdanost te smanjenje operativnih troškova.

28.stu

U proizvodnji hrane mnogo je čimbenika na koje treba obratiti pozornost. Uz novitete koje donosi Jupiter Software cijeli je proces za proizvođače bilja sada dodatno pojednostavljen.

Proizvodnja hrane u biljnoj proizvodnji jedna je od najvažnijih industrijskih grana diljem svijeta pa tako i u zemljama EU te, dakako, i u Hrvatskoj. Spin se već dugi niz godina kroz svoje rješenje Jupiter Software bavi unapređenjem praćenja procesa u poljoprivrednoj proizvodnji. Upravo zahvaljujući našem rješenju, uz pravodobnu informaciju o trenutnom stanju proizvodnje, klijentima omogućavamo postizanje optimalnih prinosa, uz brigu za očuvanje okoliša i kontrolu troškova proizvodnje.

Spin tako u sklopu Jupiter Software-a nudi cijeli niz modula koji su vezani uz praćenje poljoprivredne proizvodnje. Uz module koji su već dugi niz godina u primjeni, a kojima se izrađuje plan sjetve i troškova po ARKOD parcelama, evidencija stvarnih utrošaka u proizvodnji i obračun proizvodnje te analizu tla, dodani su i novi koji značajno proširuju mogućnosti praćenja i kvalitetnog planiranja.

Prva novost je prikaz svih podataka vezanih uz ARKOD na grafičkim podlogama koje prikazuju prostornu poziciju podataka. Tu je još i očevidnik kojim se prati stanje usjeva uz prostornu i vremensku dimenziju, čime se lako uočava napredak ili problem na usjevima te praćenje rada strojeva i evidencija učinaka putem GPS komunikacije. Novost je i integracija podataka iz drugih izvora vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju, kao što su snimke sa satelita ili dronova, te njihova prezentacija na grafičkim podlogama.

25.stu

Jedno od najstarijih Spinovih softverskih rješenja krajem godine ostaje bez podrške. Razlog tom potezu je vrlo jednostavan – tehnologija nezaustavljivo napreduje.

Korisnici linije aplikativnih proizvoda baziranih na FOX tehnologiji proteklih su godina u više navrata dobivali obavijesti kako se bliži kraj podrške za te proizvode. Završni datum podrške za je posljednji dan u tekućoj godini, odnosno 31. prosinca 2016. Oni koji žele i dalje će moći koristiti FOX proizvode, ali Spin više neće ugovarati podršku niti isporučivati tehnološke i zakonske izmjene za navedene proizvode.

Inače, Spin FOX Software na tržištu se nalazi još od 1990. godine i temelji se na Microsoft DOS operativnom sustavu i FOX bazi podataka. Budući da navedene tehnologije već duže vrijeme nemaju podršku od strane Microsofta, Spin više nije u mogućnosti pružati podršku za liniju aplikacija na spomenutoj tehnologiji. No, klijente koji i dalje koriste spomenute proizvode nećemo ostaviti na cjedilu, nego ćemo im ponuditi pogodnosti pri modernizaciji sustava.

Naime, još 2000. godine Spin je lansirao svoju novu liniju poslovnih rješenja, nazvanu Jupiter Software, koja se temelji na SQL bazi podatka i Windows/WEB sučelju. Prelazak na tu liniju proizvoda omogućen je svim FOX Software korisnicima, koji su redovito koristili Support uslugu, po povlaštenim uvjetima. To, konkretno, znači priznavanje cjelokupne nabavne vrijednosti FOX Software licence pri nabavci Jupiter Softwarea, skraćeno vrijeme prijenosa podataka i ubrzanu implementaciju.
Za više informacija kontaktirajte nas.

22.stu

Osim što povećava broj zaposlenih Spin će, kao i obično, stalno ulagati u njih i u njihovo znanje i stručnost.

Deset mjeseci nakon prethodnog, Spin raspisuje novi natječaj za slobodna radna mjesta. Ovaj put tražimo dva programera poslovnih aplikacija i dva konzultanta za poslovne aplikacije. Isto tako, tražimo i četiri mlađa konzultanta za poslovne aplikacije i to za stručno osposobljavanje. Uz diplomante tehničkih fakulteta tražimo i osobe koje su završile srodne studije poput ekonomije, informatologije i sličnih.

Kod kandidata je poželjno poznavanje modela relacionih baza i T-SQL jezika, poznavanje poslovnih modela te MS Windows i Office alata. Uz to je potrebno aktivno znanje engleskog jezika vozačka dozvola B kategorije, prezentacijske vještine, sposobnost pismenog izražavanja, dobre komunikacijske sposobnosti kao i sposobnosti analitičkog mišljenja.

Posebno su nam važni i spremnost te motiviranost za stjecanje novih znanja, jer, ne samo da novozaposleni trebaju doseći određenu razinu, nego neprestano ulažemo u širenje znanja naših djelatnika, čak i onih koji su kod nas preko 20 godina.
Natječaj je otvoren od danas do srijede, 7. prosinca, a javiti se možete e-mailom na adresu posao@spin.hr.

15.stu

Ugledni hrvatski poslovni tjednik Lider u novom broju donosi opsežu reportažu o 20 najvećih hrvatskih zemljoposjednika. Koliko smo involvirani u poljoprivredu govori i činjenica da je među top najvećih veliki broj naših klijenata.

Već je svima poznato kako je Spinovo rješenje Jupiter Software iznimno rašireno među poljoprivrednim tvrtkama. Tomu u prilog govori i najnovija reportaža domaćeg poslovnog tjenika Lider u kojoj se spominju najveći zemljoposjednici u Hrvatskoj.

U tekstu izdvojenom kao temu tjedna navode se najveći zemljoposjednici u Hrvatskoj prema izvoru Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u nekoliko kategorija - vinogradari, voćari, povrtlari, stočari i mljekari.

Upravo među tim kategorijama nalazi se priličan broj naših dugogodišnjih uspiješnih klijenata. Tako se u tablici koja navodi pet najvećih stočara u Hrvatskoj nalaze tri tvrtke čiji je digitalni dio poslovanja oslonjen na Jupiter Software. Riječ je o Vupiku iz Vukovara, koji je na drugom mjestu, osječkom Žitu na trećem te PIK Vinkovcima na četvrtoj poziciji.

Među najvećim mljekarima još je više naših partnera koji su se na toj tablici smjestili od drugog do petog mjesta. To su redom: Bovis iz Ivankova, Farma Tomašanci iz Semeljaca, vukovarski Vupik i Farma muznih krava Mala Branjevina iz Osijeka.

Vjerujemo kako je u njihov uspjeh ugrađena i naša stručnost zahvaljujući kojoj su spomenute tvrtke uspjele lakše postići svoje ciljeve.

4.stu

Dugogodišnje iskustvo u razvoju programske podrške za planiranje prodaje i planiranje proizvodnje pretočeno u CARPO tehnologiju.

Zahvaljujući frameworku CARPO, kojeg smo razvili za potrebe unapređenja granula u Jupiter Softwareu, od sada su dostupne dvije izmijenjene granule našeg proizvoda. Riječ je o Planu prodaje i Planu proizvodnje koje smo uz pomoć Carpa migrirali s VB6 na .NET tehnologiju. Novosti koje je donio Carpo su veća brzina i jednostavnost pri implementaciji i korištenju, novo sučelje te viša razina sigurnosti.

Plan prodaje je granula koja omogućuje periodično planiranje na temelju ostvarenih rezultata iz referentnog razdoblja u prošlosti. Plan proizvodnje služi za izradu operativnih tjednih planova proizvodnje na osnovu sustava odobravanja svih relevantnih odjela, od proizvodnje i prodaje do nabave. Ujedno, moguće je dobiti automatski prijedlog plana prema ostvarenom prometu u referentnom razdoblju.

Izrađeni planovi proizvodnje omogućuju brzo i učinkovito bilanciranje sirovina po nivoima poluproizvoda, a sve to s uvidom u stanje stvarnih zaliha. Nedostatne se sirovine po potrebi naručuju u skladu s konceptom propisanih minimalnih zaliha. Odobreni i zaključeni planovi ulaze u proizvodnju prema terminskom planu, a korisnici uz njihovu pomoć mogu pratiti efikasnost i ostvarenje planirane proizvodnje.

24.lis

Korisnicima Jupiter Software-a dobro poznata granula Manager Ponuda ima novu inačicu - novi izgled, nove funkcionalnosti, nova tehnologija.

Manager Ponuda, sastavnica iz Jupiter Software CRM seta, informatički podržava sve radne postupke u predprodajnom procesu. Od kreiranja ponuda, predračuna, prihvata WEB narudžbi kupaca do verzioniranja ponuda, praćenja obveza, pripreme otpreme te pretraživanja povijesti ponuda po brojnim kriterijima.

Nova verzija donosi poboljšano upravljanje velikim brojem dokumenata, napredne funkcije filtriranja, grupiranja podataka, konfiguriranje sadržaja, upravljanje unosom podataka i brojne druge poboljšnice. U tehnološkom smislu nova verzija napušta zastarjelu Microsoft VB tehnologiju i dovodi Spin CARPO framework u prvi plan. Taj pomak omogućava lakšu instalaciju, registraciju i održavanje granule uz olakšanu mogućnost lokalne prilagodbe specifičnim potrebama korisnika.

18.lis

Ovogodišnji urod pšenice procijenjen je na 859 tisuća tona, što je za 13 posto više od prošlogodišnje proizvodnje. Preko Jupiter Software u 2016. godini uskladišteno je više od 350 tisuća tona pšenice.

Putem Jupiter Softwarea, vodećeg ERP rješenja u poljoprivrednim i prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, svake godine obavlja se sve veći postotak otkupa uroda pšenice. Ove godine, procjenjuju u Državnom zavodu za statistiku, u Hrvatskoj je ukupno proizvedeno 859 tisuća tona pšenice. Velik dio te važne žitarice uskladišten je upravo korištenjem modula Jupiter Softwarea.

Konkretno, kroz specijalizirane module Jupiter Softwarea obavljeno je skladištenje 350 tisuća tona pšenice što predstavlja gotovo 41 % od ukupnog procijenjenog uroda. Procjena DZS-a je izvršena na osnovu zasijanih površina, kojih je u 2016. bilo ukupno 159 tisuća hektara, i prosječnog prinosa od 5,4 tone po hektaru.

Koristeći specijalizirane i integrirane module Jupiter Softwarea'za upravljanje otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica, ove su godine otkup izvršile tvrtke PIK Vinkovci, Felix, Vupik, Anagalis, Papuk Našice, Cezareja, Diba, Silosi, Fermopromet, Mlin i pekare, Plodinec, Osatina grupa, PP Orahovica, PZ Matija Gubec, PPK Valpovo i Žito.

13.lis

Novi proizvod Spina je 'MONITORING', mobilna aplikacija za Android koja je namijenjena tehnolozima za praćenje stanja zasijanih površina. MONITORING omogućava tehnolozima sveobuhvatan pregled stanja svih usjeva sa bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme.

Spin neprestano proširuje set alata ugrađenih u Jupiter Software koji služe za efikasno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Novitet je mobilna aplikacija za Android nazvana 'Monitoring'. Ona pruža uvid u stanje usjeva po svim zasijanim površinama, od evidentiranja bolesti i štetočina, dodavanja fotografija, obavijesti o unosima drugih korisnika te sveobuhvatan pregled upisa i podataka.

'Monitoring' aplikacija je u prvom redu namijenjena stručnjacima, odnosno poljoprivrednim tehnolozima koji sada dobivaju pregršt opcija i informacija u pokretu putem svojih mobilnih uređaja. Isto tako, valja naglasiti kako je važan dio ovog rješenja 'Arkod' koji predstavlja osnovni početak za nadzor svih zapisa. Korisnici mogu pregledavati svoje vlastite zapise, preglede svih zapisa po jednom arkodu, zapise unesene tijekom tekućeg dana ili u proteklom tjednu.

Tehnolozi na ovaj način mogu putem aplikacija bez prestanka pristupati svim podacima koji su relevantni za njihovo kvalitetno obavljanje posla. Integracija 'Monitoringa' u 'Jupiter Software' donosi mogućnost praćenja stanja na svim arkodima ili praćenje pojedinog arkoda čime im uvelike olakšava posao u donošenju važnih odluka.

11.lis

Iz Spinovih razvojnih labaratorija novi "framework" za brzi razvoj poslovnih aplikacija. Standardizirano okruženje za brzo kreiranje programskog koda (RAD). Temeljna tehnologija za Jupiter Software 9 - novu inačicu popularnog EAS rješenja.

Novi proizvod u sferi baznih tehnologija zove se Carpo. CARPO nudi rješenja o kojima sanja svaki developer poslovnih aplikacija: standardizirano sučelje, standardizirano ponašanje pojedinih elemenata sučelja, efikasno upravljanje kodom i verzijama, reusability koda, platformska neovisnost, pojednostavljenje migracije na WEB i mobile.

Specifični poslovni procesi i novi korisnički zahtjevi prilikom uvođenja Jupiter Softwarea su uobičajena pojava. Da bi klijenti brzo dobili kvalitetna specifična rješenja CARPO omogućuje brzi razvoj novih funkcionalnosti u standardiziranom okruženju. Po toj osobini CARPO se svrstava u red RAD (Rapid Application Development) alata.

Uz brojne tehnološke novitete i unificirani smještaj logike i programskog koda Carpo donosi rješenja za sve standardne funkcionalnosti Jupiter Software sučelja. CARPO je osobito efikasan pri unosu, editiranju i manipulaciji velikim količinama podataka.

Uskoro očekujte nove edicije Jupiter Software granula u CARPO tehnologiji....

3.lis

Servis 'Moj e-račun' još prošle godine je implementiran u Jupiter Software, a u sklopu promocije korisnici našeg sustava 'granule' za slanje i primanje mogu dobiti za samo jednu kunu

Spin neprestano unapređuje svoje servise i ponudu za svoje vjerne korisnike pa je još prošle godine za klijente Jupiter Softwarea uveo mogućnost korištenja internetskog servisa 'Moj e-račun'. Ta je mogućnost u potpunosti integrirana u 'Knjigu ulaznih i izlaznih računa' iz koje je moguće izravno odraditi sve zadatke i poslove koji se obavljaju putem spomenutog servisa.

Velik broj naših klijenata dosad je prepoznao prednosti ovakvog primanja i slanja računa. Opciju za slanje koristi već 30-tak tvrtki iz Jupiter Software portfolia, a 80-tak tvrtki zasad samo prima račune. Prednost ovakvog načina slanja je što donosi uštede na uredskom materijalu, poštanskim troškovima i vremenu, te omogućava bolji uvid i sigurnost u dostavu računa.

Dodajmo kako se Spin uključio u promociju ovakvog načina razmjene dokumenata, a 'granule' za slanje i primanja dobivate za jednu kunu po granuli i to bez troškova implementacije. Svi klijenti koji se odluče na korištenje ove usluge dobit će testne 'granule'. Želite li ih zadržati i koristiti, simbolični iznos od dvije kune bit će naplaćen na sljedećoj fakturi za održavanje. Oni koji žele saznati kako to radi u praksi mogu se obratiti našim konzultantima.

12.ruj

KPI (Key Productive Indicators) Portal sastavni je dio Jupiter Software Manager sustava koja korisnicima donosi učinkovito indiciranje stanja i trendova segmenata poslovanja kroz najvažnije kategorije pokazatelja uspješnosti.

Kao jedan od Jupiter Software alata za poslovnu inteligenciju, KPI portal omogućuje managerima pravovremeno uočavanje eventualnih negativnih trendova i pažljivije upravljanje resursima poduzeća.

Na raspolaganju su Standardni pokazatelji, Posebni pokazatelji, Financijski pokazatelji (likvidnost, aktivnost, zaduženost, ekonomičnost, profitabilnost...), te poseban set pokazatelja, Favorites pokazatelji, gdje se mogu izdvojiti pokazatelji od posebnog interesa.

Struktura portala omogućuje korisnicima pretvaranje numeričkih vrijednosti u grafikone te njihovo uređivanje u istom radnom prostoru. Ergonomičnost portala sastoji se u bogatom grafičkom sučelju i mogućnosti prilagođavanja svih elemenata portala (tipovi indikatora, granične vrijednosti, vizualni elementi...).
KPI portal je još jedan primjer multifunkcionalnog i ergonomski oblikovanog sučelja namijenjeno zahtjevnim korisnicima. S jednog korisničkog sučelja omogućen je pristup i uvid u ključne pokazatelje poslovanja, pozadinskim podacima, year-by-year analizama, trendovima, usporednim grafičkim analizama kao i projiciranje planiranih ciljeva.

KPI Portal je visoko konfigurabilno sučelje koje omogućava definiranje različitih pristupnih prava grupama, pokazateljima, grafičkim prikazima, ispisima, indikatorima, graničnim vrijednostima i drugim elementima portala.

7.ruj

Svi porezni obveznici bili su dužni predati obrazac OPZ-STAT-1 do 01. rujna 2016. Korisnici Jupiter Software dobili su punu podršku i prilagodbe te im je na vrijeme bila omogućena priprema za dostavljanje statističkog izvješća.

Obrazac OPZ-STAT-1 – statističko izvješće o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima služi za evidentiranje i izvješćivanje svih nenaplaćenih računa do određenog datuma.
Obveznici sastavljanja izvješća su porezni obveznici upisani u registar obveznika PDV-a koji na dan sastavljanja izvješća imaju evidentirana dospjela, a nenaplaćena potraživanja po osnovu isporuke dobara i usluga.
Obrazac se dostavlja elektronskim putem Poreznoj upravi putem sustava ePorezna.

Sukladno obvezi i potrebi prikupljanja i pripremi podataka, Spinovi konzultanti uspješno su prilagodili granule integrirane u Jupiter Software te pružili punu podršku prilagodbi kako bi svi korisnici Jupiter Software-a na vrijeme predali obrasce u sustav ePorezna.

6.ruj

Jupiter Software u svim industrijama u kojima je polazište receptura nudi nezamjenjivo rješenje. Mlinarsko pekarska industrija, industrija keksa, čokolade, šećera, piva, stočne hrane, kemijskih aditiva područje su našeg iskustva.

Prema ovogodišnjoj listi TOP 500 hrvatskih tvrtki za 2015. godinu – 20 najboljih u prehrambenoj industriji u Hrvatskoj kontrolira svoje poslovanje pomoću Jupiter Software-a.
Potvrda Spinove vodeće uloge u prehrambenoj industriji referentna je lista naših korisnika kojima je primarna djelatnost u prehrambenoj industriji - od Tvornice šećera Osijek, Mlin i pekare, Mlinar, Pan-Pek, Tvornica ulja Čepin do Mesne industrije Ravlić, Kandita, Koestlin i Papuk d.d.

U svim prehrambenim industrijama uspostavljen je potpuni sustav slijedivosti sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda. U pekarskoj industriji razvijen je izuzetno efikasan sustav prikupljanja narudžbi, planiranja dnevne proizvodnje i automatizirani logistički postupci.
Naša rješenja za prehrambenu industriju visoku su integrirana sa različitim sustavima automatizacije koji postoje u proizvodnim procesima (dozatori, kolne i precizne vage, brojači, logistički display sustavi). Modul za podršku sustav kontrole kvalitete (QM) povezuje laboratorijske analize, skladišta sirovina, proizvodnju i otpremu tako da funkcioniraju kao jedinstven sustav s minimalnim mogućnostima pogreške.

2.ruj

Project Management Akademija najkraći je put do stjecanja jednih od prestižnih PMI certifikata. Pripremni trening za PMP/CAPM certifikaciju u Spin-u planiran je za studeni 2016. godine.

Spin Project Management Akademija osmišljena je s ciljem da voditeljima projekata, članova tima sa ili bez iskustva pruži znanja i discipline potrebne za razumijevanje i pravilno korištenje procesa i tehnika vođenja projekata, u domeni definiranja opsega projekata, izradi plana, izvođenju, nadzora i zatvaranja projekta.

Polaznici će tijekom treninga usvojiti potrebne vještine za upravljanje projektnim poslovima, ljudskim resursima, planiranje budžetom i minimiziranje rizika u cilju vrhunske izvedbe i zadovoljstva klijenata.

Završetkom treninga stječu se 35 kontakt sata koja su potrebna za formalan pristup certifikacijskom ispitu za PMP/CAPM.

Detaljnije o Spin Project Management Akademiji u priloženom prospektu.

Standardno, Project Management Akademija održava se u prostorijama Spin Studija. U mogućnosti smo realizirati Akademiju na lokaciji naručitelja. Kod grupe polaznika iz iste tvrtke (minimalno 5 osoba) realizacija treninga (termini, dinamika i lokacija) moguća je po dogovoru!

Za slijedeći trening planiran za studeni, prijaviti se možete već danas!

24.kol

Najstarija IT konferencija na istoku Hrvatske održava se od 2-4.rujna i ponovno je sponzorirana od strane Spina – u resursima, novcu i ljudskim potencijalima.

Osmi po redu KulenDayzi održati će se od 2-4. rujna na Pampasu u Osijeku. Slavonska konferencija, poznata po opuštenoj atmosferi i druženju, uz standardne teme poput programiranja, baze podataka, projekt managementa, uvodi i teme dizajna i IoT-a.

Pripremljena su nekoliko iznenađenja i ideja za povećanje inspiracija, dijeljenje IT iskustava i dobar provod. Već prvog dana sudionike očekuje širok izbor cjelodnevnih treninga, dok će se drugog dana uz predavanja održavati i zabavni dio s druženjem, te KulenDayz Kids namijenjen djeci školskog uzrasta. Posljedni dan posjetitelje očekuje team building na slavonski način.

Prijave za konferenciju su otvorene, a više informacija pronađite na službenoj stranici

22.lip

Spin već punih 10 godina posjeduje certifikat sustava upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008. I ovogodišnjim auditom potvrdili smo svoju usredotočenost na učinkovitost sustava upravljanja kvalitetom. Nadzorima ISO 9001 norme Spin potvrđuje aktivno utjecanje na unapređenje svojih poslovnih procesa u interesu svojih klijenata i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga.

Sustav upravljanja kvalitetom obuhvaća procese koji se odnose na djelatnosti upravljanja, osiguranja resursa, mjerenja i realizacije svih naših proizvoda i usluga. Ključni procesi obuhvaćaju: proces razvoja IT rješenja, proces implementacije IT rješenja, proces održavanja IT rješenja i IT edukacije.

Na nadzornom auditu od strane certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., održanom 16. lipnja 2016. tvrtka Spin još jednom je potvrdila svoju posvećenosti kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.

21.lip