24.pro

Naši najmlađi i ove godine su bili dobri, te im je u posjetu došao Djed Mraz sa pregršt poklona!

U Moltonku su nakon simpatičnog i poučnog igrokaza "Šarena Božićna zavrzlama" sa vilenjakom Vilijem, Bakom Mrazicom i Djeda Mrazom, podijeljeni pokloni našim malenima. Smijeha i veselja, radosti i plesa bilo je u izbilju!
Do nagodinu, ho ho ho

23.pro

Spinovci su na najbolji mogući način ispratili i ovu uspješnu 2015. godinu!
Nakon uvijek odličnog cateringa Hotela Osijek, party je podgrijan i popraćen vrhunskom glazbenom podlogom Cosmo banda!

Mjesta i za ples i za dens, a i za pjesmu i za pjev bilo je zahvaljujući prostoru Trice. Dio odlične atmosfere zabilježen je slikom!

14.stu

Djelatnici Spina održali su u petak, 13.11. vježbu evakuacije i spašavanja u suradnji sa ovlaštenom tvrtkom ZaštitaInspekt.
Cilj vježbe je bio pokazati mogućnosti i sposobnosti reagiranja za slučaj iznenadnog događaja koji može ugroziti sigurnost i zdravlje , kao i poduzimanja potrebnih i sigurnosnih mjera u takvim slučajevima.

Svi prisutni upoznati su sa žurnim službama i postupcima pri pozivanju istih, te kako postupiti u situacijama kada su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra.
Vježba je u potpunosti uspjela. Organizirana vježba omogućila je evakuaciju iz prostora na siguran način bez ošteženja imovine ili prekomjernog zaustavljanja procesa rada.
Svi djelatnici koji su prisustvovali radnim aktivnostima u prostorijama Spina, uspiješno su evakuirani u vrlo kratkom vremenu.

2.stu

Spinov tim povećan je za četvrtog certificiranog profesionalnog voditelja projekata po svjetski priznatoj PMI metodologiji.

Martina Jurlina svoje je višegodišnje iskustvo vođenja projekata okrunila svjetski priznatim statusom Project Managament Instituta (PMI) – Project Management Professional (PMP). Dana 29. listopada 2015. položila je zahtjeva ispit i stekla PMI PMP, te se Martinino ime našlo u najvećoj i najuglednijoj grupi certificiranih profesionalaca u svjetskom društvu projektnog menadžmenta.

28.lis

Cezareja d.o.o. osnovana je 1997. godine a djelatnost tvrtke isključivo je vezana za poljoprivredu – ugovaranje poljoprivredne proizvodnje žitarica, uljarica i šečerne repe te vlastita proizvodnja – sjemenske pšenice i soje uz obradu vlastitom mehanizacijom.
Od 2005. izgradnjom silosa raspolaže skladišnim prostorom od 10.000 tona te uz sušaru posjeduje i ostalu prateću opremu, koja Cezareji omogućava otkup više desetaka tisuća tona i uljarica na području vukovarsko-srijemske županije.

Implementacija Jupiter Software u Cezareji obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacije za rad u zadanim uvjetim i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.
Jupiter Software ERP sustav obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM, uz specifičnosti praćenja poljoprivredne proizvodnje.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, industrijskog bilja, prerade i skladištenja žitarica, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva i kooperacija.
U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti

Cezareja je investiciju ostvarila putem „Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima za projekt: „Primjena informacijske i koomunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnog procesa“. Ministarstvo poduzetništva i obrta te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i paketa EU sufinanciralo je cijelokupni projekt.

23.ruj

Spin je dobio trećeg certificiranog profesionalnog voditelja projekata po svjetski priznatoj PMI metodologiji.

Mirela Mužinić je svoje višegodišnje iskustvo u vođenju projekata okrunila svjetski priznatim statusom Project Managament Instituta (PMI) – Project Management Professional (PMP).
Dana 22.09. položila je zahtjevan ispit i stekla zvanje PMI PMP i tako postala jedna od 130 PMP-a u Hrvatskoj. Mirelino ime našlo se u najvećoj i najuglednijoj grupi certificiranih profesionalaca u svjetskom društvu projektnog menadžmenta.

13.srp

Na četvrtom recertifikacijskom auditu, održanom 18. lipnja 2015. tvrtka Spin još jednom je potvrdila svoju posvećenosti kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.

Recertifikacijskim auditom od strane neovisne certifikacijske kuće SGS Adriatica, Spin je dokazao da je sustav upravljanja kvalitetom kvalitetno i uspješno potvrđen za procese razvoja i dizajna softvera, implementacije, održavanja i podrške informacijskog sustava i informatičkog obrazovanja.

ISO 9001 je najraširenija međunarodna norma koja postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje sustava upravljanja kvalitetom. Za uspješno vođenje i rad organizacije potrebno je njome upravljati na sustavan način, gdje je uspjeh izvjesniji kao posljedica primjene i održavanja sustava upravljanja kvalitetom. Certifikacija tog sustava općeprihvaćen je način dokazivanja sadašnjem i potencijalnom partneru da će proizvod ili usluga zadovoljiti njegove zahtjeve prema kvaliteti.

Spin je prvi audit sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001 dobio 2006. godine. 2015 godine potvrđuje recertikacijskim auditom da je ISO 9001:2008 uspostavljen i održan, te da se postižu zapisani zahtjevi za proizvode i usluge u skladu sa opsegom politike i ciljevima tvrtke.

Nadzornim auditom nije uočena niti jedna nesukladnost!

10.srp

Najnovije izdanje časpopisa LIDER donosi istraživanje o najboljim poslovnim softverima koji olakšavaju poslovanje. Lider predstavlja 7 veličanstvenih – Jupiter Software u elitnoj postavi.

LIDER broj 510 od 10. srpnja u vlastitom istraživanju istražio najpopularnija domaća i strana poslovna rješenja. Jupiter Software i Spin Informatica nalaze se u krugu 7 najpopularnijih rješenja. Uz uvozna rješenja (SAP, Microsoft Dynamics, Oracle, Pantheon) domaću pamet na polju poslovnih rješenja hrabro brane In2, Login i Spin.

3.lip

Ovogodišnji 8. Međunarodni znanstveno-stručni skup održao se od 1.do 3. lipnja 2015. godine u Vukovaru gdje je okupio veliki broj znanstvenika, stručnjaka i poljoprivrednika iz Hrvatske te zemalja regije.

Kroz Skup sa temom „Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša“ prezentirano je 59 znanstvenih radova, razmjenjivala su se saznanja i iskustva proizvođača, stručnjaka i znanstvenika, te je u Međunarodnoj godini tla organiziran okrugli stol posvećen degradacije poljoprivrednih tala uslijed neprikladne agrotehnike i klimatskih promjena.
Nenad Bestvina je u bloku plenarnih izlaganja prezentirao spinova rješenja u okviru Jupiter Softwarea, prvenstveno modul za poljoprivrednu proizvodnju, koji je u cijelosti integriran sa svim ostalim modulima cjelovitog ERP rješenja.
Naglasak je dan na programe za biljnu proizvodnju pred koju su postavljeni zahtjevi za daljnje povećanje konkurentnosti, jačanje svijesti o važnosti dokazive proizvodnje zdravstveno ispravne hrane zbog sve većeg broja normi, zakonskih odredbi i certifikata.
Nadalje, Jupiter Software modul omogućava praćenje osnovnih zahtjeva integrirane bilje proizvodnje kroz plan sjetve i plodoreda po parcelama za pet godina unaprijed,detaljna evidencija i kontrola upotrijebljenih zaštitnih sredstava i gnojiva, te mogućnost dokumentiranja svih upotrijebljenih sredstava.

1.lip

Vanja Hornjak i Igor Lišinski stekli su MCSE i MCSD certifikate i nadopunili bogatu listu certifikacija u Spinu.

Vanja Hornjak stekao je MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert): Server Infrastructure certifikat kojim potvrđuje vještine potrebne za pokretanje podatkovnog centra, iskustvo u upravljanju identitetima, upravljanje sustavima, virtualizacije, umrežavanja i održavanja složene infrastrukture unutar tvrtke.
Igor Lišinski stekao je čak dva Microsoft certifikata:
MCSE: Data Platform, globalno priznat standard za IT profesionalce kojim potvrđuje širok skup vještina u izgradnji i upravljanju rješenjima na Sql Server platformi i cloud okružju, izgradnji i analizi baze podataka i dizajna.
MCSD: Web Applications je developerski certifikat s kojom se potvrđuje stručnost u stvaranju i uvođenju suvremenih web aplikacija i usluga.

26.svi

U subotu, 23.svibnja Spin je organizirao tradicionalni proljetni Team Building za svoje djelatnike u Ladimirevcima – S.I.G.A.L.

Uz razne sportsko-rekreativne aktivnosti (biciklijada, boćanje, graničar, badminton, basket, stolni i veliki tenis, mali i stolni nogomet, kartanje, šah, odbojka) i degustaciju ića i pića, potičemo timski rad, neutralizaciju stresa te njegujemo pozitivne radne vibracije.
I ove godine su nastala nova kreativna rješenja u Team Buildingu – Spinijada . Uz red starih zaboravljenih sportova bilo je i kviza, asocijacije, pantomime.
Bravo organizatorima!

25.svi

Na trećem ASIS&T European Workshopu održanog na Filozofskom fakultetu Osijek, 22-23.svibnja, sudjelovao je i Spin. Marijana Schonberger odgovorila je na pitanje - Zašto smo se odlučili razviti DMS sustav?

Održana konferencija mjesto je okupljanja znanstvenika i praktičara informacijskih znanosti kako bi raspravljali o aktualnim kretanjima informacijskih znanosti istraživanja i prakse. Opća tema ovogodišnje konferencije je – informacija, tehnologija i korisnici. Prezentirala su se različita znanja i pristupi rješavanju problema prikupljanja podatak raznih informacijskih stručnjaka i tehnologija.

Marijana Schönberger je prezentirala Jupiter Software i istraživački izazov koji se sastoji od integracije DMS Sustava u poslovnim aplikacijama

11.svi

Međunarodna nagrada "Stvaratelji za stoljeća" za najbolje poduzetnike u jugoistočnoj Europi dodijeljena je i dvjema osječkim tvrtkama: Spin d.o.o. i MI Ravlić.

U ime tvrtke Spin priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu primio je direktor i suosnivač Spina Ivan Matejašić.

4.svi

Pozivamo vas na drugu PMIDayz konferenciju koja se održava 28-30.svibnja u Osijeku. Naslovna tema ovogodišnje PMIDayz konferencije je „Upravljanje projektnim timovima“.

Ovogodišnji PMIDayz konferencija u potpunosti je okrenuta upravljanjima ljudskim potencijalima – motivacija, rješavanje konflikata, umijeće vođenja i tehnike izbora planova tima…Gost iznenađenja - trener svih trenera!
Opširni pregled predavanja, predavača, raspored i mjesta održavanja pogledajte na stranicama PMI udruge Hrvatska .
I ovogodišnju konferenciju financijski i moralno sponzorirana je od strane Spina.
Rezervirajte u Vašem kalendaru 28. – 30.05.2015. godine za otkrivanje tajni uspješnog vođenja timova i utjecajne komunikacije.

30.tra

The third ASIS&T European Worskhop održava se u Osijeku, 22-23. svibnja na Filozofskom fakultetu. Spin je podupire u novcu, resursima i ljudskim potencijalom.

Spinov prestavnik je Marijana Schönberger sa temom:

A document management system (DMS) used to track, manage and store unstructured data, such as documents and images, using FILESTREAM (SQL Server-based applications).

Prijave su u tijeku!

17.tra

Spin zapošljava 4 samostalna konzultanta /developera za poslovne aplikacije!

Potrebna su specifična znanja, te poželjno radno iskustvo ili vlastiti demo projekt.
Detalji natječaja na stranici Posao u Spinu..

Rok prijave 15.svibanj 2015.

1.tra

Vjerovali ili ne, Spin je osnovan 1.travnja 1990. godine i na današnji dan slavi 25 godina rasta i razvoja.

U proteklih 25 godina Spin se razvio u značajnog regionalnog isporučitelja poslovnih informacijskih rješenja s više od 300 velikih korisnika i dominantan je u industrijskim vertikalama poljoprivrede, prehrambeno-kemijske industrije, trgovine, usluga i javnih servisa.
U slijedećih 25 godina Spin planira povećanja u skladu s brojem godina poslovanja: proširiti svoje potencijale na području razvoja, implementacije i vođenja projekata 25 puta, Jupiter Software tehnologiju primijeniti na novih 25 vertikala, 25 puta povećati ukupne prihode, povećati 25 puta broj referentnih korisnika.
Kako vidite imamo posla za narednih 25 godina...

13.ožu

Kako u poslijednje vrijeme učestalo primamo upite za obavljanje studentske prakse obavještavamo zainteresirane da su svi naši resursi predviđeni za mentorski rad s studentima zauzeti do konca 2015. godine.

Također, u potpunosti razumijemo i cijenimo vaš interes za obavljanjem prakse u našem poduzeću i nadamo se da će svi zainteresirani pronaći tvrtku u kojoj će odraditi svoju obvezu. Napominjemo da po pitanje studenstskih praksi niti jedan fakultet nije kontaktirao našu tvrtku, niti ne postoji sklopljen ugovor i/ili sporazum o obavljanju iste u tvrtci Spin.

9.ožu

Ove godine počeo je teći rok prilagodbe na Direktivu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (2014/55/EU) kako bi se stvorila zajednička norma, ubrzala administrativna aparatura i olakšala međugranična trgovina svih članica EU.

Sukladno promijenama, Spin je u suradnji sa servisom Moj eRacun razvio granulu koja je integrirana u Jupiter Software te pruža punu podršku prilagodbi poslovanja u novom okruženju što uključuje neometano izdavanje eRačuna.
Osim izdavanja eRacuna omogućen je i uvoz eRacuna u Knjigu Ulazne pošte i Knjigu ulaznih računa.
Mogućnost dodatne edukacije pruža vam Moj eRačun Akademija!
Edukacija upotrebe eRačuna je idealna za zaposlenike u računovodstvu, IT sektoru i za menadžment.
Svim tvrtkama do 80 zaposlenih, u cijenu edukacije uključeno je slanje prvih 300 eRačuna bez naknade.
Kotizacija iznosi: 699,00 kn +PDV (na dva prijavljena polaznika, treći polaznik sudjeluje bez naknade).
Detaljne informacije o sadržaju, rasporedu, terminima te procesu prijave možete pogledati ovdje.

20.velj

Ravlić d.o.o. tvrtka je sa višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i obradi mesa, koja permanentno unapređuje poslovanje i održava tradicionalnu kvalitetu potrošačkih i industrijskih proizvoda. Vodeće poduzeće u mesarskoj industriji odabralo je Jupiter Software rješenje kao nova platforma za integraciju svih poslovnih procesa, upravljanja proizvodnjom, logistikom i maloprodajnom mrežom mesnica.

Implementacija Jupiter Software u poduzeće Ravlić obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Uz korištenje Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava BI, ERP, CRM, WHM i HRM, obzirom na djelatnost naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni prodaje i proizvodnje: procesna proizvodnje, sljedivost skladišnog i proizvodnog procesa.

20.sij

U četvrtak i petak, 12 i 13.veljače 2015. u prostorijama Spin-a održat će se dvodnevni Jupiter Administrator tečaj u vremenu od 10 do 17 sati, sa pauzom za ručak.

Na Jupiter Administrator tečaju obrađivati će se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a , održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.
Tvrtke sa školovanim Jupiter administratorom ostvaruju 10% popusta na ugovorno osnovno i sistemsko održavanje.

Kotizacija: 2.280 kn / polaznik + PDV (ručak je uključen)

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo što ranije potvrdite sudjelovanje.