30.pro

New Year party 2014!

Spinovci su na najbolji mogući način ispratili uspješnu 2013. godinu! Nakon uvijek odličnog cateringa Hotela Osijek, party smo podgrijali uz tročlani Cosmo Band, a atmosferu su dodatno zapalili Tamburaški sastav Lege.

Mjesta i za ples i za dens bilo je zahvaljujući prostoru kafića Uzdravlje. Dio odlične atmosfere zabilježen je slikom.

3.pro

Project Tracer!

Cjelovito rješenje za nadzor nad projektima - inicijacija, planiranje, izvođenje, praćenje,kontrola i zatvaranje u jedinstvenom paketu.

Project Tracer - sastavni je dio poslovne aplikacije EAS Jupiter Software namijenjene unapređenju i vođenju poslovanja.
Više informacija o Project Tracer-u u prospektu, a za informacije slobodno nas kontaktirajte u Spin.

3.pro

Jupiter Software Help sustav!

Jupiter Software je dinamičan proizvod - kako se mijenjaju funkcionalnosti tako se mijenja i dokumentacija. U tu svrhu Spin je razvio vlastitu tehnologiju za izradu, održavanje i publiciranje HELP dokumentacije.


Tijekom korištenja Jupiter Software funkcionalnosti moguće je zatražiti Pomoć koja će korisnika odvesti na najbliži naslov s obzirom na korištenu funkcionalnost.
Pomoć je moguće zatražiti putem gumba "Uputi me" na Jupiter Software granulama, te iz Jupiter Clienta putem gumba "?"

Ovakav pristup Help sustavu omogućen je u Jupiter Softwareu-u od verzije 8.4.

8.stu

Jesenske migracije na Jupiter 8!

Tijekom rujna i listopada još su tri velike tvrtke prepoznale poboljšane funkcionalnosti integrirane u Jupiter Software 8, te uspješno migrirale na najnoviju verziju.

Navedenom migracijom, Ireks Aroma, DiCentra, Mlin i pekare, postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8.
Jupiter Software verziju 8 napravili smo kako bi:
- razvijali funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom
- isporučili (?) novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije
- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

Ukoliko želite biti dio obitelji koji svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8, kontaktirajte nas!

28.lis

Poslovanje u oblaku

Microsoft Hrvatska i Spin d.o.o. pozivaju vas na zajedničko poslovno događanje - 06.11. s početkom u 10 sati u hotelu Osijek, dvorana Kesten.

Na predavanju će biti predstavljeni proizvodi koji doprinose poslovnoj produktivnosti kroz Microsoft Office 365, kao i kroz ERP rješenje Jupiter Software tvrtke Spin ponuđeno u SaaS modelu.

Uz naše stručne predavače doznajte kako možete povećati konkurentnost uz učinkoviti software, te dođite čuti što se zapravo krije iza Office 365 i što novoga donose Windowsi 8.1 i Windows Server 2012 R2.

Doznajte sve o novoj usluzi tvrtke Spin – Jupiter Software - Software as a service (SaaS) – ERP kojim svoje poslovanje vode mnoge uspješne tvrtke.


Zbog ograničeno broja mjesta, molimo potvrdite sudjelovanje!

18.lis

HGK poziva na radionicu poboljšanja konkurentnosti IT tvrtki!

Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu radionicu „Kako IT tvrtke mogu bolje i uspješnije organizirati te upravljati vlastitim poslovnim procesima“ koja će se održati 23.listopada (srijeda), s početkom u 9:30, u velikoj dvorani u HGK- Europska avenija 13, Osijek

Organizatori iz Udruženja za IT HGK, koje okuplja sve hrvatske informatičke tvrtke, radionicu su planirali s ciljem poboljšanja konkurentnosti IT tvrtki pomoću alata i znanja koje imaju druge hrvatske informatičke tvrtke. Tako će na radionici predavanja održati tvrtke Cognita, IMAVES, Konto te Jasno i glasno.

Pogledajte sadržaj radionice.

Svi sudionici radionice besplatno će dobiti punu verziju AppWave application storea, alata pomoću kojega se može kreirati privatni, ali i javni (komercijalni) application store.

Radionica je besplatna, ali je registracija nužna zbog ograničenog kapaciteta dvorana.

17.lis

Najava:: PMI forum 2013

Udruga za projektni management organizira 14. studenog 2013.g. u hotelu Ariston, Buzin, svoju godišnju konferenciju, PMI forum. VII konferencija voditelja projekta ove godine posvećena je pitanju: Agilno vođenje projekata – DA ili NE?

Osim konferencije, za sudionike konferencije bit će organiziran i predkonferencijski dan, a u sklopu konferencije bit će proglašen pobjednik natječaja za Projekt godine.

Ulaznice nabavite što ranije, jer je broj mjesta ograničen na 40 odnosno 190 mjesta.

3.lis

Jupiter Administrator: 16-17.listopada!

U srijedu i četvrtak, 16. i 17. listopada 2013.godine u prostorijama Spin-a održat će se dvodnevni Jupiter Administrator tečaj.


Na Jupiter Administrator tečaju obrađivati će se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a , održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.
Tvrtke sa školovanim Jupiter administratorom ostvaruju 10% popusta na ugovorno osnovno i sistemsko održavanje.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo što ranije potvrdite sudjelovanje.


18.ruj

Izvještaj kontrole obrade

Za sve Jupiter Software korisnike Matpos-a koji žele imati uvid u ispravnost odrađene robne obrade razvijen je alat – izvješće kontrole obrade.
Granula izvješće kontrola obrade je preglednik koji ima osnovnu funkciju pokazati potencijalne probleme nakon puštene obrade, a time daje mogućnost pravodobnog rješavanja problema.

Problemi koje kontrola obrade pokazuje su:

1. Duple stavke robnog prometa - problem koji se dogodi kad pukne obrada u pola ili dvije osobe istovremeno puste obradu
2. Roba sa cijenom 0 – događa se da neka roba prođe sa cijenom nula i treba provjeriti odgovara li korisniku takav model
3. Roba sa količinom 0 i vrijednošću različitom od 0 – problem je usko vezan za robne korekcije stanja te je izvještaj podloga za robnu korekciju.

Instalacija granule izvještaj kontrole obrade za korisnike Jupiter Software je besplatna. Kontaktirajte konzultanta.

10.ruj

Spin je i službeni član OSC-a!

Spin se pridružio perspektivnim tvrtkama koje svojim djelovanjem sudjeluju u razvoju regionalnog IT sekotra učlanivši se u udrugu Osijek Software City.

Spin i kroz udrugu nastoji ostvariti ciljeve povećanja aktivnosti developerske struke u Osijeku, povećati konkurentnosti programera na tržištu i poticati poduzetništvo u ICT sektoru.

9.ruj

Jupiter Software u IPK Tvornici ulja Čepin

IPK Tvornica ulja Čepin d.o.o. korporacija je sa višegodišnjim iskustvom u proizvodnji suncokretovog i biljnog ulja te suncokretove i repičine pogače, koja permanentno unapređuje poslovanje i održava tradicionalnu kvalitetu potrošačkih i industrijskih proizvoda. Tvrtka Tvornica ulja Čepin odabrala je Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa.

Implementacija Jupiter Software u IPK Tvornica ulja Čepin d.o.o. obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Uz korištenje Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava BI, ERP, CRM, WHM i HRM, obzirom na djelatnost naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni proizvodnje: procesna proizvodnje, sljedivost skladišnog i proizvodnog procesa, ratarske korporacije, laboratorij i održavanja mehanizacije.

14.kol

Jupiter Software u poljoprivredi - Papuk d.d. Našice

Papuk dioničko društvo za promet i preradu žitarica nudi uslugu sušenja i čuvanja poljoprivrednih proizvoda, te iz meljave pšenice proizvode mlinske proizvode poznate i priznate kvalitete. Više od 15 vrsta kruha i 50 vrsta peciva i kolača, svakoga dana iz njihove pekarnice odlazi na više od 60 prodajnih mjesta.

Implementacija Jupiter Software u PAPUK d.d. Našice. obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, prerade i skladištenja žitarica, mlinarstva, silosnog poslovanja, kooperacija, te u području pekarstva, maloprodaje i poljoprivredne apoteke.

Papuk je investiciju ostvario putem HAMAG Invest odobrenih nepovratnih potpora iz programa Poduzetnički impuls 2013, za aktivnosti B1 Jačanje poslovne konkurentnosti.

1.kol

Tečajna lista

Razvijena je aplikacija za automatski donos tečajne liste s web stranica Zagrebačke banke i Hrvatske narodne banke. Po potrebi aplikaciju je moguće prilagoditi za donos tečajne liste i iz drugih banaka.

Svakodnevni ručni unos tečajne liste u potpunosti zamjenjuje nova aplikacija!
Za implementaciju nove aplikacije potrebno je kontaktirati konzultanta.

4.srp

Nove migracije na Jupiter Sofware 8!

Tijekom lipnja još su dvije velike tvrtke prepoznale poboljšane funkcionalnosti integrirane u Jupiter Software 8 te uspješno migrirale na najnoviju verziju.

Navedenom migracijom, PP Orahovica i Koestlin postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software te će uskoro dobiti i mogućnosti korištenja potpuno novog JupiterHelp sustava.

Jupiter Software verziju 8 napravili smo kako bi:

- razvijali funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom
- isporučili novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije
- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

Ukoliko želite biti dio obitelji koji svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8, te biti prvi korisnik novog Help sustava, kontaktirajte nas!

1.srp

Fiskalizacija s Jupiter Software-om

S početkom srpnja u završnu, treću fazu fiskalizacije ušli su svi preostali obveznici fiskalizacije poput pružatelja knjigovodstvenih usluga, financijski i poslovni savjetnici, odvjetnička društva, obrtnici, obrazovne ustanove, odnosno svi obveznici izdavanja računa a koji s fiskalizacijom nisu ranije bili obuhvaćeni.


Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio je na snagu 1. siječnja ove godine, a fiskalizacija se provodila u tri faze - u prvoj su, s početkom godine u sustav ušli veliki i srednji poduzetnici te ugostitelji, u drugoj, početkom travnja trgovci i slobodna zanimanja, a u trećoj, od 1. srpnja, ulaze svi obveznici fiskalizacije.
Na taj način svih naših 198 korisnika Jupiter Software-a uspješno su i na vrijeme dobili podršku i nadogradnju za procese fiskalizacije.

20.lip

Spin Team Bulding Report!

Spinovci su u subotu 15.06.2013. iskoristili prekrasan dan i proveli ga zajedno u SIGAL-u, Ladimirevci na tradicionalnom godišnjem skupu. Uz sport, zabavu i dobru hranu opuštali smo se od naporne poslovne godine i pripremali za nove projekte.

Ovakva druženja uvijek doprinose boljoj kvaliteti radne i životne atmosfera, pogotovo kad nas je skoro 50! Slika govori više od tisuću riječi stoga pogledajte kako je organiziran prostor, koja se oprema koristila, tko je bio kuhar, koji sportovi su se upražnjavali, tko je pobijedio u streličarstvu, šahu, stolnom tenisu, tko se kupao, tko nije skinuo s trona Upravu u boćanju, tko je bio...

19.lip

ISO 9001 - sustav kvalitete: uspješno proveden nadzorni audit!

Na nadzornom auditu 18.lipnja 20013. tvrtka je još jednom potvrdila svoju usklađenost sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.


Spin je po sedmi put na nadzornom auditu, koji je provela certifikacijska kuća SGS Adriatica d.o.o., potvrdio da je sustav upravljanja kvalitetom certificiran prema Normi ISO 9000:2008 uspostavljen i održavan, te da se postižu zapisani zahtjevi za proizvode i usluge u skladu sa opsegom politike i ciljevima tvrtke.
Nadzornim auditom nije uočena niti jedna nesukladnost, ali je ponuđeno nekoliko prijedloga za moguća daljnja poboljšanja.

13.lip

Trodnevna interna obuka u Spinu

Spin neprestano radi na izobrazbi i stručnom usavršavanju konzultanata kako bi što kvalitetnije mogli pružati podršku korisnicima.

Kako bi svi konzultanti na najbolji mogući način mogli pružiti pomoć korisnicima u njihovom radu, SPIN je trajno usmjeren k izobrazbi i stručnom usavršavanju konzultanata putem niza programa internog obrazovanja.
U tijeku je trodnevni interni tečaj za Jupiter Admin 8 na kojem će konzultanti usavršiti svoja znanja u podešavanju prava pristupa, kreiranju aplikacija i menija, otvaranju novih profila i predložaka Jupiter Software-a.

12.lip

Spinov proljetni team building!

I ove godine, u subotu 15.06. Spin organizira tradicionalni team building za svoje djelatnike u Ladimirevcima – S.I.G.A.L.

Uz razne sportske aktivnosti (biciklijada, streličarstvo, boćanje, basket, stolni i veliki tenis, mali nogomet, kartanje, badminton) i neizostavnog roštilja potiče se pozitivna radna vibracija, timski rad i neutralizacija stresa.
Očekuje se dobro vrijeme i još bolji provod. Kako je bilo davne 2005. te više u slici... Naravno, ima toga još u galerijama.

3.lip

Svibanjske migracije na Jupiter Software 8

I u svibnju niz renomiranih tvrtki odlučilo je migrirati na Jupiter Software verziju 8: Rijekametali, Prvo plinarsko društvo, Glas Slavonije i Unikom.

Što sve donosi Jupiter Software verzija 8 provjerite ovdje!

Razlozi zašto smo napravili Jupiter Software 8:

- funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom

- novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije

- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

28.svi

Novi Spin logo i na sportskim majicama!

Spin ženski Bowling Team prvi je promovirao novi Spin logo apliciran na sportske majice. Spinovke su između koncentracije, borbe za svaki čunj i pobjedničkog plesa u opuštenoj atmosferi promovirale Spin, ali i podržale Jupiter Software korisnike.

20.svi

eVODA novi servis i brand tvrtke Baranjski vodovod!

Spin je redizajnirao web stranice tvrtke Baranjski vodovod i uveo nove CMS funkcionalnosti koje Baranjski vodovod promovira pod nazivom eVODA!

Uz novi izgled web stranice sadrže dinamički sustav za kreiranje i publiciranje vijesti iz rada tvrtke, provođenje anketa o zadovoljstvu korisnika i sustav „Moj račun“.
Sustav Moj račun omogućava svakom korisniku usluga tvrtke Baranjski vodovod, nakon pravilne i obvezne registracije, direktni pristup službenim podacima o prometu: količinama i potrošnji, očitavanju brojila o primljenim računima o izvršenim uplatama, statističkim pokazateljima, grafičkim prikazima kretanja potrošnje.

8.svi

Forbes o Jupiter Software-u!

Magazin FORBES u svibanjskom je broju objavio reportažu: "Informacijsko rješenje za velike igrače i one koji to žele postati“.
Kako Jupiter Software rješenja i Spin doprinose uspjehu regionalne poljoprivrede doznajte u novom Forbesu!


7.svi

Spinovcima kraće radno vrijeme?

U novom broju Privrednog vjesnika upoznajte se s poslovanjem Spin-a, aktualnom razvoju Jupiter Software-a, planovima za budućnosti i nizom zanimljivih teza.

29.tra

Migracije na Jupiter Software 8.3!

Tijekom travnja dvije velike tvrtke– PPK Valpovo i Osatina Grupa uspješno su migrirale na Jupiter Software 8.3.

Navedenom migracijom PPK Valpovo i Osatina Grupa, postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8: PIK Vinkovci, Vupik Vukovar, ATO Inženjering, Biovega, EuroVoće, Kandit, Montelektro, Pan-Pek, RoTehnologija, Tvornica šećera Osijek, TIA Partner i Žito.

Što sve donosi Jupiter Software verzija 8 možete pogledati ovdje!

25.tra

Novi projekt u poljoprivredi – DIBA!

DIBA d.o.o. iz Suhopolja renomirani je poslovni sustav duge tradicije u djelatnostima poljoprivredne proizvodnje. DIBA je odabrala Spin i Jupiter Software za temelj integralnog informacijskog sustava tvrtke – od BI i ERP modula do upravljanja proizvodnjom, kooperacijom, otkupom i silosnim poslovanjem.

Implementacija Jupiter Software u DIBA d.o.o. obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podatka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, industrijskog bilja i povrća, prerade i skladištenja žitarica, stočarske proizvodnje, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva i kooperacije.

16.tra

Spin sudjelovao na Forbes Forumu

O perspektivi razvoja Osijeka i regije na 4. Forbes Forumu, kojeg organizira i vodi poslovni mjesečnik Forbes, govorili su predstavnici lokalne vlasti i lokalnog businessa o strategijama regionalnog razvoja.

Sudionici na Forumu podržali su forbesove napore o dokazivanju kako ekonomija ne može i ne smije biti centralizirana u glavnom gradu, te kako izvan njega godinama postoje i posluju uspješne i reprezentativne kompanije.
Kakve su gospodarske perspektive iz pojedinačnih pozicija nekih od sudionika, pogledajte u videoprilogu

11.tra

Najava:: Radio emisija o utjecaju informatičke tehnologije

Danas, četvrtak 11.travnja u 16:30 na frekvencijama Baranjskog radija (88.0) urednik i voditelj Damir Paulić i Ivan Matejašić razgovaraju o utjecaju informatičke tehnologije na to kako radimo, volimo, poslujemo i živimo.

U emisiji će biti riječi i o novitetima i prednostima Jupiter Software rješenja te sve o Jupiter Software CMS Lite - sastavnom dijelu MarCom obitelji.
Sponzor emisije Baranjski vodovod.

10.tra

Spin u emisiji Vrijeme je za gospodarstvo!

PoslovnaTV i emisija Vrijeme je za gospodarstvo ugostila je Ivana Matejašića - ne propustite još jednu priču o uspjehu!

Uvodnik priloga: "Četiri partnera krenula su prije 22 godine iz potkrovlja njegove kuće. Uspjeh su gradili porukom 'mi smo ovdje' i imamo svjetski proizvod temeljen na znanju. Danas su četvrti najveći isporučitelj poslovnih rješenja u nas.
Sudjelovao je u razvoju prvog domaćeg osobnog računala Galeb, a 1986. napisao Prvu koncepciju razvoja poslovnih informacijskih sustava na PC platformi.
Na čelu je osječke Spin informatike, koja zapošljava gotovo 50 ljudi, i čiji Jupiter Software rabi više od 180 tvrtki u svom poslovanju.."

Pogledajte cijelu emisiju!

4.tra

Jupiter Software rješenje za upravljanje dokumentima (poštom)

Jupiter Software KUP rješenje omogućava jednostavno praćenje ulaza, kolanja i arhiviranje dokumenata. Digitalna knjiga ulazne pošte rješava probleme kao što je smanjenje troškova arhiviranja dokumenata, vjerojatnosti gubljenja dokumenata, troškova fotokopiranja, te unapređuje sustav praćenja dokumenata i njihovog pretraživanja.

KUP – sustav digitalne ulazne pošte uspostavlja kontrolne točke kod zaprimanja dokumenata (neograničen broj kontrolnih točaka u organizaciji na koje se može proslijediti, slobodan tijek dodjeljivanja dokumenata, posebne i obvezne točke – urudžbene i računovodstvene točke).
Sustav omogućava digitalizaciju svih dokumenata koji ulaze u sustav skeniranjem dokumenata. Sustav koji je digitaliziran, tj. u kojem se dokumenti prilikom zaprimanja skeniraju nema potrebu slanja fizičkog dokumenta na uvid odgovornim osobama.
Dokument je moguće proslijediti odgovornim osobama kako bi bio odobren (npr. narudžba, račun, odobrenje) kao skenirani dokument i kao takvog ga odgovorne osobe mogu odobriti ili odbiti njegovo odobravanje.
Jupiter Software KUP rješenje u potpunosti pojednostavljuje proces manipulacijom dokumenata i daje odgovore: je li dokument stigao, kod koga se nalazi, može li se vidjeti, koliko fotokopija treba napraviti, gdje je pohranjen, koliko je lagano pronaći ga, kako klasificirati ulaznu poštu i sl.

3.tra

Fiskalizacija sa Jupiter Software-om

Početak travnja označio je i početak drugog vala primjene Zakona o fiskalizaciji, za sve obveznike koji kao jednu od djelatnosti obavljanju djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikla te obveznike koji obavljaju slobodna zanimanja.

Svi korisnici Jupiter Software-a u navedenim djelatnostima su uspješno i na vrijeme dobili podršku i nadogradnju za proces fiskalizacije u veleprodaji i maloprodaji.
Dodatno je razvijena funkcionalnost koja omogućuje slanje i veleprodajnih računa plaćenih gotovinom na server porezne uprave na fiskalizaciju, koja može biti zanimljiva i korisnicima za koje se fiskalizacija primjenjuje od početka godine.

29.ožu

SPTV emisija Vrijeme je za gospodarstvo :: gost Ivan Matejašić

U emisiji Vrijeme je za gopodarstvo, Darko Buković propituje Ivana Matejašića o Spin poduzetničkom poduhvatu, informacijskim tehnologijama i radikalnim rješenjima socijalnih problema. Na programu SPTV kanala danas u 19:30.

Glavni urednik Privrednog vjesnika, Darko Buković, uređuje i vodi emisuju Vrijeme je za gospodarstvo, na SPTV kanalu. U emisiji gostuju ugledni i uspješni poduzetnici koji su rezultatima dokazali da se pametno i pošteno dugoročno isplati.

Plan emitiranja repriza emisije na različitim TV kanalima u prilogu.

8.ožu

Sustav za provođenje anketa

Za sve Jupiter Software korisnike koji žele jednostavno i lako istražiti tržište ili zadovoljstvo korisnika njihovim proizvodom i/ili uslugom, razvijena je nova Jupiter Software granula - Ankete.

Razvijen je sustav za kreiranje i upravljanje anketama, sustav za provođenje anketa i njihovo publiciranje na vašim web stranicama te sustav za analizu rezultata u CrossGen tehnologiji.
Navedeni sustavi prilagođeni su i dlanovnicima, tablet računalima i pametnim telefonima za istraživanje na terenu.

1.ožu

ATO implementira Jupiter Software!

ATO Inženjering d.o.o. pruža usluge razvoja DCS, PLC i SCADA aplikacija, njihovog ispitivanja i puštanja u rad, projektiranje i izradu nadzorno upravljačkih ormara i niskonaponskih razvoda, preventivno i korektivno održavanje, te savjetovanje. Tvrtka ATO Inženjering odabrala je Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa.

Projekt implementacije obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM i WHM, kao i specifične module za praćenje projekata.

Projekt implementacije započeo je u siječnju izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti - upravljanje projektima.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones), rješavanja nesukladnosti i zahtjeva za promjenom u području praćenja projekata.

26.velj

Intrastat izvješće sa Jupiter Software rješenjem!

Po ulasku u Europsku Uniju, svi veliki uvoznici i izvoznici na europsko tržište postaju obveznici slanja Intrastat izvješća.

Jupiter Software svojim korisnicima pruža punu podršku prilagodbi poslovanja u novom okruženju, što uključuje i slanje Intrastat izvješća te elektronsku razmjenu podataka prema Državnom zavodu za statistiku.
Ukoliko ste obveznik slanja Intrastat izvješća, na vrijeme nas kontaktirajte kako bi spremni dočekali poslovne izazove.


18.velj

Spinov tim sudjeluje na Simpoziju Agronoma 2013!

Spin d.o.o. sudjeluje na 48. hrvatskom i 8. međunarodnom simpoziju agronoma s prezentacijama Jupiter Software rješenja u ribnjačarstvu, stočarstvu i vinogradarstvu, te prezentacijom tvrtke kroz cijeli tjedan održavanja Simpozija od 17. do 23.veljače 2013. u Dubrovniku.


Osnovni cilj Simpozija je upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka, te uspostaviti bolju suradnju znanstvenika sa stručnjacima iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i Svijeta u zajedničkom interesnom području znanosti i poljoprivredne prakse.

Raspored predstavljanja i prezentacije Jupiter Software rješenja:

- utorak (19.02.) - Ribarstvo, lovstvo i pčelarstvo - u 10.50 h
- srijeda (20.02.) - Stočarstvo - u 10.45 h, te Ratarstvo, - u 12.30 h
- četvrtak (21.02.) - Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo - u 13.10 h

11.velj

Project Management Akademija

SPIN Studio organizira Project Management Akademiju - pripremni trening za PMP / CAPM certifikaciju. Trening detaljno obuhvaća svih 10 područja znanja, 5 grupa procesa. Završetkom treninga stječe se 35 kontakt sati koja su potrebna za formalni pristup certifikacijskom ispitu.


Susreće te li se sa slijedećim problemima?
Projekti ne uspijevaju ( izvan roka, budžeta, opsega, nedosegnuta kvaliteta), nemamo uvid u stanje projekta ili skupine projekata, koliko je probijen zadani budžet, ne znamo što, tko i kada će se raditi u projektu u slijedećem razdoblju?
Odgovore na pitanja nudimo vam kroz : Project Management Akademije!

Prvi ovogodišnji trening počinje po slijedećem rasporedu:
13-14. veljače 2013.
27-28. veljače 2013.
13-14.ožujka 2013.
održavanje je u Spin Studiju, u vremenu od 12 do 18 sati.

Cijena treninga u trajanju od 6 dana iznosi 5.000,00 kn.

Za slijedeći trening, prijaviti se možete već danas!

28.sij

Spin je Microsoft GOLD certificirani partner i u 2013. godini!

Spin po deseti put zaredom potvrđuje status najelitnijeg Microsoft Partnera u Hrvatskoj. Osim GOLD kompetencije za razvoj softvera (ISV) i upravljanja podacima (Data Platform), te SILVER kompetencije za integraciju aplikacija i sustave poslovne inteligencije (BI), Spin je u postupku stjecanja i tri Silver kompetencije za: upravljanje identitetima i sigurnosti, za Midmarket rješenja i Server Platform.

Još 1997. godine Microsoft je prvi put prepoznao Spin kao partnera koji na Microsoft platformi gradi poslovna rješenja visoke kvalitete. Te godine Spin je postaje jedan od prvih hrvatskih certificiranih SOLUTION PROVIDER-a. 2003. godine certificiranjem ljudi, produkata i dosegnutim poslovnim rezultatima Spin postaje GOLD CERTIFIED Partner i taj status je zadržao do danas.

Stjecanje i održavanje statusa Microsoft certificiranog partnera zahtjeva obnavljanje znanja i certifikata, njegovanje referenci, istraživanje zadovoljstva korisnika, testiranje i certificiranje produkata kao i održavanje prodajnih kvota pojedinih rješenja.
Našim klijentima status jamči visok kvaliteta usluga u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata, povoljnije uvjete nabavke i održavanja infrastrukture i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima

16.sij

Jupiter Software CMS Lite - sastavni dio MarCom obitelji!

Za sve Jupiter Software korisnike koji žele jednostavno i lako uređivati vijesti i druge obavjesti za potrebe svojih web stranica, razvijen je Jupiter Software CMS Lite granula.

Jupiter Software CMS Lite omogućava kreiranje strukture vijesti, dodavanje slika, kreiranje biltena. Svi sadržaji pohranjuju se u Jupiter Software bazu. Ovisno o vašem WEB dizajnu vijesti se mogu publicirati na jednoj ili više stranica, ili na više vaših web site-ova.

Jupiter Software CMS Lite omogućava i kreiranje periodičnih biltena pripremljenih u HTML formatu, spreman za e-mailing. Za e-mailing preporučamo već od ranije poznatu granulu Marketing aktivnosti koja će vam pomoći u kreiranju i održavanju različitih mailing lista.

10.sij

Meggle Hrvatska uveo Jupiter Software rješenje za maloprodaju!

MEGGLE Hrvatska je treća po veličini mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda iz najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka, zapošljava 250 zaposlenika i prerađuje cca 120.000 litara mlijeka/dan.

Uvođenjem Jupiter Software rješenja za maloprodaju Meggle je osigurao tehnološki i poslovno kvalitetno informacijsko rješenje za upravljanje maloprodajom i dugoročnu kvalitetnu podršku za upravljanje promjenama.

Specifičnosti projekta obuhvaćale su i razvoj sustava za evidenciju povijesti promjene standardnih cijena kao i podršku za komunikaciju prema Meggle centralnom ERP rješenju.

9.sij

Jupiter Software uspješno podržao zakonske izmjene!

S početkom 2013 godine na snagu je stupio Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, kao i zakonske izmjene – Zakona o PDV-u, i Zakona o porezu na dohodak i doprinosima.

Spin konzultanti uspješno su izmijenili i nadogradili granule unutar Jupiter Software na koje se navedene promjene odnose. Svim korisnicima koji imaju ugovore o održavanju Jupiter Software aplikacije, nadogradnje i izmjene isporučene su bez naknade.

31.pro

Najbolje želje za novu 2013. godinu!

Svim korisnicima, partnerima, djelatnicima i prijateljima tvrtke Spin želimo obilje sreće, optimizma i hrabrosti u nadolazećoj 2013. godini.

Stare mudrosti nas uče da su sreća i blagostanje, ali i nedostatak istih više stanje duha nego pitanje okolnosti. Potaknuti tim razmišljanjima svima korisnicima, partnerima, djelatnicima i prijateljima želimo dobar i snažan duh sa više hrabrosti u aktivnostima na promjeni okolnosti u kojima radimo i živimo.

17.pro

Jupiter Software verzija 8.3 dostupna korisnicima!

Novu 2012. godinu dočekali smo s novom verzijom Jupiter Software 8.0 koja je donijela unaprijeđeno sučelje i pregršt novih funkcionalnosti. Tjekom 2012. realizirali smo niz dodatnih ideja koje su sukcesivno ugrađene u tri pod verzije.

Od brojnih novina koje je donijela verzija 8, i posljednja verzija 8.3, izdvajamo:

1. Control Centar kao krovna aplikacija za upravljanje Jupiter Software sustavom i međusobnu komunikaciju sudionika
2. Nova ergonomija Jupiter Software Client aplikacije (riboni, skinovi, vizualne postavke, favoriti, tražilice, recent..)
3. Novi Jupiter Admin s novim upravljačkim mehanizmima za kontrolu pristupnih prava
4. Pojačana sigurnost čvrstim vezivanjem za sustav Windows sigurnosne provjere u svim dijelovima sustava
5. Značajno ubrzanje rada s grafičkim elementima aplikacije
6. Optimizacija i upravljivost korištenja memorijskih i disk resursa
7. Ubrzanje PrintGEN sustava za ispis

Razvoj novih Jupiter Software paradigmi i funkcionalnosti nastavit će se intezivno i tijekom 2013. godine tako da nova verzija (8.4) se očekuje već u travnju 2013. godine sa poboljšanim Help funkcijama, novim Partner, Roba, Osobe Info punktom i nizom drugih noviteta.

11.pro

Najbolji manageri 2012. kod Predsjednika Republike

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, 4.prosinca primio je dobitnike ovogodišnje nagrade Manager godine, koju već 22 godina dodjeljuje HUM CROMA. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade je i Ivan Matejašić, direktor tvrtke Spin, pobjednik u kategoriji poduzeća do 50 zaposlenih.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjem te posebno o budućem poslovanju tvrtki nakon što Hrvatska postane punopravna članica Europske unije.
Predsjednik Republike čestitao je nagrađenima na uspješnom poslovanju te osobito na njihovom doprinosu rastu i razvoju gospodarstva što je od ključne važnosti za budućnost Hrvatske.

Detaljnije pogledati u Protokolu Predsjednika Republike.

29.stu

Jupiter Software granula za kompenzacije

Tvrtka Kompenzacije pokrenula je Internet servis Kompenzacije.hr koji omogućuje jednostavan način zatvaranje dugovanja potraživanja.


Spin je u suradnji sa Kompenzacijama razvio Jupiter Software granulu koja korisnicima omogućuje automatsko slanje podataka o potraživanjima i dugovanjima prema Internet servisu po izboru korisnika.

Jupiter Software korisnicima instalacija granule dana je bez naknade.

28.stu

Sokol Marić odabrao Jupiter Software!

Društvo Sokol Marić je prvo privatno zaštitarsko društvo u RH, koje djeluje od 1991.g., a do danas se razvilo u najkvalitetnije i najveće društvo za pružanje svih vrsta usluga tjelesne zaštite i zaštita objekata, redarske usluge, pratnje i osiguranje prijevoza. Tijekom studenog društvo Sokol Marić izvršilo je odabir Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa

Jupiter Software licenca obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM, kao i specifične module za praćenje i integraciju podataka o radnim učincima.

Projekt implementacije započeti će tijekom prosinca izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti za potrebe poslovnog sustava.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti.

26.stu

Manager godine - priznanje za uspješno poslovanje!

Hrvatska udruga menadžera CROMA u petak, 23.studenog dodijelila je priznanja Manager godine 2012 najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategorijama velika, srednja i mala poduzeća, javna i inozemna poduzeća, projekt-menadžer, mladi menadžer te poduzetnik godine.


Stručni žiri i Izvršni odbor HUM-CROMA između 50-ak finalista ovogodišnjeg javnog natječaja za nagrade najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u hrvatskom gospodarstvu, posebno cijeneći kvalitativne pokazatelje postignutih poslovnih rezultata i cjelinu profesionalnih biografija svih kandidata, donijeli su odluku da se u kategoriji poduzeća do 50 zaposlenih, uruči godišnja nagrada Manager Godine Ivanu Matejašiću, direktoru i suosnivaču tvrtke Spin-a.

Opširnije:
HUM CROMA
Poslovni.hr
Lider Press foto galerija!
HRT
REP.HR
Index.hr
Limun.hr
Progressive.com

22.stu

MONTELEKTRO Rijeka implementira Jupiter Software!

Montelektro d.o.o. Rijeka pruža rješenja na polju elektroinženjeringa i automatizacije proizvodnih procesa. Dominante industrije su proizvodnja piva i više od 100 vodećih pivovara diljem svijeta su na njihovoj referentnoj listi. Tijekom listopada tvrtka Montelektro izvršila je odabir Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa.


Projekt implementacije obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM i WHM, kao i specifične module za praćenje projekata.

Projekt implementacije započeo je u studenom izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti - upravljanje projektima. Očekivano trajanje projekta je 180 dana.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones), rješavanja nesukladnosti i zahtjeva za promjenom u području praćenja projekata.

31.lis

Jupiter Software podrška za ribnjačarstvo!

Od ove jeseni u ponudu Jupiter Software modula uključen je i modul za integralnu podršku u ribnjačarstvu. Prva implementacija modula napravljena je u PP Orahovici.


Uz već ranije implementirano integralno poslovno rješenje Jupiter Software u PP Orahovici sa specijaliziranim modulima za vinogradarstvo, voćarstvo, ratarsku i stočarsku proizvodnju, od ove godine je i djelatnosti ribnjačarstva podržana odgovarajućim Jupiter Software modulima.

U PP Orahovici, više od 3.000 ha rezervirano je za ribnjačarsku proizvodnju koja sve faze proizvodnje slatkovodne ribe (šarana, štuke, smuđa, crvenperke, deverike, soma, amura, tolstobik i linjak) prati uz Jupiter Software module.

Promet ribe prati se unutar ribnjaka kao i eksterni promet ribe. Posebni modul ribnjačarstva brine se o ishrani kao i o svim parametrima koji utječu na ishranu. U selekcijskom dijelu se prati mrijest matica i njihovu mlađ ( gubici, rast, kvaliteta) kako bi se tijekom određenog broja godina moglo doći do raznih podataka koje Jupiter Software omogućava.
Temeljem evidencije svih tehnoloških i prometnih podataka, mogu se dobiti izvještaji o stanju svake table, stanju ribe po vrstama i kategorijama, procjene prirasta ribe i trenutnog procijenjenog stanja ribe , trenutnom prirastu, utrošku i konverziji hrane po tablama ali i vrstama i kategorijama ribe. Također, prilikom završetka proizvodnog ciklusa i izlova ribe moguće je iskazati i cijenu proizvodnje svake pojedine vrste i kategorije ribe.

31.lis

Spin među 10 najboljih kompanija istočne Hrvatske!

U projektu Večernjeg lista i tvrtke Bisnode „Najbolje hrvatske kompanije“ - Spin Informatica nalazi se na 10. mjestu najkompanija u istočnoj Hrvatskoj i na 150. mjestu najkompanija u cijeloj Hrvatskoj.

Tijekom listopada 2012. Večernji list i tvrtka Bisnode iz portfelja od gotovo 100.000 tvrtki, izdvojili su više od 4.000 tvrtki koje zadovoljavaju kriterije veličine prihoda, broja zaposlenih i dobiti. Dodatnim mjerenjima po metodologiji tvrtke Bisnode utvrđena je rang lista najboljih kompanija u Hrvatskoj i po regijama (istočna, sjeverozapadna, središnja, primorje, Istra i Lika, južna te grad Zagreb).

23.lis

Fiskalizacija s Jupiter Softwareom!

ZAKON O FISKALIZACIJI u prometu gotovinom stupa na snagu 01. siječnja 2013. godine. Jupiter Software modul maloprodaje i POS blagajne su u završnoj fazi razvoja, nadogradnje i prilagodbe potrebama koje propisuje Zakon.


Obveznicima fiskalizacije Spin Informatica dostaviti će potrebne upute i osigurati nesmetanu i laku prilagodbu Zakonu o fiskalizaciji.

Jupiter Software korisnici će sve izmjene na modulu maloprodaje i POS blagajne dobiti bez dodatnih troškova ( prema ugovoru o support- u) , dok je implementacija istog u okviru proširenog licenčnog support-a.

18.lis

Kampanja šećera u Tvornici šećera Osijek uz Jupiter Software!

Informacijska podrška procesu otkupa i analize šećerne repe i laboratorijske analize u procesu proizvodnje šećera postale su sastavni dio Jupiter Software rješenja. Sustav je razvijan tijekom ljeta 2012. a uspješno je implementiran u Tvornici šećera Osijek, gdje je kampanja uspješno započela početkom rujna.

Moduli za podršku otkupa sastavni su dio integralnog Jupiter Software rješenja i obuhvaćaju automatizirano povezivanje otkupnih listova sa podacima dobivenim prilikom vaganja šećerne repe na kolnim vagama, iz automatiziranog sustava analiza nečistoća i iz sustava za analizu kvalitete repe.

Drugi modul za podršku laboratorija u proizvodnom procesu pruža fleksibilnu podršku za rad analitičkih laboratorija - neograničen broj analiza, parametara, automatsko povezivanje s mjernim uređajima i veliko bogatstvo izvještaja. Rezultati laboratorijskih analiza automatski se distribuiraju na sva relevantna mjesta u proizvodnom procesu.

Projekt je uključivao koordinaciju više sudionika isporučitelja dijelova postrojenja: Vage Zagreb, Montelektro Rijeka, ATO inženjering Osijek.

18.lis

Jupiter Software podrška za vinogradare i podrumare!

Od ove jeseni u ponudu Jupiter Software modula uključen je i modul za integralnu podršku u ratarskoj proizvodnji grožđa i podršku svih tehnoloških i ekonomskih procesa u proizvodnji vina. Prva implementacija modula napravljena je u sustavu VUPIK Vukovar iz sastavnice Agrokora.

Ove godine Vupik je započeo novi ciklus proizvodnje vina uz informatičku podršku novim Jupiter Software modulima za vinogradarstvo i podrumarstvo.
Uz praćenje proizvodnje grožđa, koje je kroz sve vrste biljne proizvodnje već od ranije podržava Jupiter Software, od ove godine su sve faze proizvodnje vina podržane odgovarajućim modulima.
Trenutno je u tijeku berba, koja je automatizirana Jupiter Software modulima za prijem grožđa, kontrolu kvalitete i izračun otkupne cijene na temelju obračunskih parametara. U svakom trenutku su dostupni podaci o trenutno prikupljenim količinama, sortama, dobavljačima, vinogradarskim tablama i parametrima kvalitete - prosječnom postotku šećera i kiselina.
U proizvodnom procesu, tijekom fermentacije, informatički su podržani svi enološki postupci: pretakanje, filtriranje, dodavanje enoloških aditiva, te se svakodnevno evidentiraju laboratorijske analize. Informacijski sustav podruma omogućava praćenje sljedivosti od table, dobavljača, bačve do finalnog proizvoda napunjenog u bocu.

12.lis

Osnovana strukovna skupina za informacijske tehnologije pri HGK!

Radi promicanja interesa članica Hrvatske gospodarske komore i drugih subjekata s područja djelovanja Županijske komore Osijek, a kao svoju osnovnu djelatnost obavljaju vezanu za informacijske tehnologije, 12.listopada 2012. osnovana je Strukovna skupina za informacijske tehnologije.


Na mandat od četiri godine, za predsjednika Strukovne skupine izabran je Ivan Matejašić, direktor tvrtke Spin Informatica, a za zamjenika predsjednika Denis Sušac, člana uprave tvrtke Mono Osijek.

4.lis

Jupiter Software podržao otkup 43% pšenice roda 2012!

Specijalizirani Jupiter Software moduli uspješno su podržali otkup više od 43% pšenice proizvedene 2012. godine u Hrvatskoj.


Prema procjenama Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatska je ove godine proizvela oko 700.000 tona pšenice s prosječnim urodom 4,2 tone/hektaru. Od navedenog iznosa kroz module Jupiter Software otkupljeno i uskladišteno je približno 305.120 t, odnosno više od 43% ukupno proizvedene pšenice.

U odnosu na prošlu godinu, kada je Jupiter Software rješenjima otkupljeno 37% proizvedene pšenice, zahvaljujući novim korisnicima i uspjesima postojećih, bilježimo porast od 6%.

Specijaliziranim i integriranim Jupiter Software modulima za otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica ove godine otkupom su upravljale tvrtke Žito, Osatina Grupa, Fermopromet, FermoDarda, Danubius, Vupik, PIK Vinkovci, Mlin i pekare Sisak, Plodinec, PPK Valpovo i PP Orahovica.

3.lis

Studio: Termes grupa uspješno završila obrazovanje!

U periodu od 13.08. do 28.09. 2012. godine zaposlenici Termes grupe su u SPIN Studiju - Centru za obrazovanje odraslih polazili tečaj za Office operatera.


Ukupno 37 osoba uspješno je završilo prilagođeni (ubrzani) program Office Operatera.
Zaposlenici Termes grupe su na ovaj način stekli dodana znanja i vještine za brže i jednostavnije rješavanje svakodnevnih poslovnih situacija/problema.

25.ruj

Spin na HP NPI event

U periodu 27-28. rujna u Opatiji, HP za mrežu odabranih partnera ( Preferred Partners ) organizira konferenciju predstavljanja novih proizvoda koji će se na tržištu pronaći u narednim mjesecima.

Spin je HP partner od 1995. godine i spada u HP Preferred Partnere koji u Hrvatskoj implementiraju HP tehnologiju - od servera i mrežnih tehnologija, softvera za nadzor mreže, PC i sustava za ispis.
Ovogodišnji HP NPI konferenciju i tartufarenje vrijedno će odraditi Ivan Matejašić, Krasnoslav Birtić i Slaven Matejašić.

20.ruj

Spin Informatica 4. najveći isporučitelj ERP rješenja u RH!

Prema IDC analizi tržišta poslovnih IT rješenja za 2011. godinu, Spin Informatica je četvrti najveći isporučitelj EAS (ERP) rješenja u RH. U usporedbi sa 2010. godinom, Spin je ostvario skok za šest mjesta na rang listi isporučitelja IT poslovnih rješenja.


IDC (International Data Corporation) je vodeća svjetska market intelligence i savjetodavna tvrtka u industriji informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, orijentirana je na analize, trendove i prognoze na području hardvera, softvera i IT usluga.
Istraživanje i predviđanje kretanja na pojedinim tržištima poslovnog softvera (EAS - Enterprise Application Suite) IDC provodi sustavno unazad četiri desetljeća, te obuhvaća sve najveće proizvođače i isporučitelje poslovnih rješenja u čak 97 zemalja svijeta.
Istraživanjem obuhvaća analizu različitih parametara poslovanja isporučitelja ERP rješenja od obima proizvodnje, isporuka licenci, novih instalacija, prihoda od održavanja isporučenog softvera, strukture vertikalnih rješenja i drugih pokazatelja.

Spin Informatica od strane IDC redovno je uključena u istraživanja stanja trendova na tržištu poslovnih aplikacija, te se u navedenim istraživanjima redovito pozicionira među prvih 15 najvećih dobavljača.

Unatoč krizi, tržište poslovnih aplikacija u prošlog godini raslo je 3,8% u odnosu na 2010 i vrijedi više od 38 miliona USD. Na tom tržištu Spin informatica je četvrti najveći igrač s tržišnim udjelom od 4,8%. U odnosu na 2010. Spin Informatica je napredovala 6 mjesta na rang listi ERP isporučitelja. SAP i Microsoft su i dalje na vodećim pozicijama, a slijede ih tvrtke IN2 grupa (7.9%) , Spin Informatica (4,8%) i PIS d.o.o (4.5%).

Tijekom 2011.godine, Spin Informatica je realizirala niz velikih projekata implementacije Jupiter Software rješenja od kojih su najznačajniji: PIK Vinkovci i Vupik u sastavnici Agrokora, Termes grupa i Tvornica šećera Osijek, Zagrebačka pivovara Distribucija i TIA Rijeka, PPK Valpovo, PP Orahovica i Osječka pivovara.

Trenutno u Hrvatskoj 180 tvrtki upravlja svojim poslovanjem pomoću Jupiter Software rješenja. 33 tvrtke nalaze se listi Top 500 najvećih u Hrvatskoj. U domeni primarne poljoprivredne proizvodnje prvih 6 tvrtki najvećih sustava koristi Jupiter Software rješenja za poljoprivredu, što je rezultiralo time da je 38% uroda pšenice 2011 otkupljeno, obračunato i uskladišteno Jupiter Software modulima.

19.ruj

Tjedan cjeloživotnog učenja u Spin Studiju

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od 24 – 30. rujna održava se 6. Tjedan cjeloživotnog učenja 2012. Godine. Pod sloganom „Nikada nije kasno za učenje“ u navedenom tjednu, Spin Studio predstavljati će svoje programe i nuditi niz pogodnosti kod upisa budućih polaznika!


DANI OTVORENIH VRATA U Spin STUDIJU!

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete u našim prostorijama, Županijska 15/II u Osijeku.
Svim posjetiteljima bit će predstavljene aktivnosti i programi obrazovanja odraslih koje naša ustanova provodi, te niz pogodnosti koje vam donose upisi u rujnu!
17.ruj

Tečaj Jupiter Administrator :: Jupiter Software 8

U petak, 21. rujna i 19. listopada 2012.godine u prostorijama Spin-a održati će se jednodnevni Jupiter Administrator tečaj :: Jupiter Software 8.

Na Jupiter Administrator tečaju obrađuju se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a verzije 8 i vezanih tehnologija i procesa:

I. Windows zahtjevi
II. SQL server
III. Jupiter Software server
IV. Jupiter Client
V. Jupiter Admin aplikacija
VI. Help Desk

Tečaj je jedan od preduvjeta za prelazak na Jupiter Software 8 koji će se realizirati početkom 2013.godine.

Kotizacija : 790,00 kn/polaznik + pdv ( uključen ručak )

Zbog ograničenog broja polaznika, molimo što ranije potvrditi sudjelovanje!

13.ruj

Spin najbolji prodavač Microsoft alata

U proljetnoj akciji prodaje Microsoft alata u modelima programa količinskog licenciranja, Spin je ostvario najbolji prodajni rezultat na području Hrvatske.

Spin već dugi niz godina na tržištu nudi najpovoljnije uvjete licenciranja i najstručnije savjete u projektima optimalnog licenciranja Microsoftovih proizvoda. Zahvaljujući savjetodavnom timu, korisnici ostvaruju do 30 % povoljnije uvjete licenciranja u cijeni i dodatnim pogodnostima.

Obzirom na izuzetne rezultate i prepoznatom uloženom trudu, Microsoft je dodatno nagradio Spinov prodajni tim ulaznicama za utrku Formule 1 u Monzi.

29.kol

Najava :: Spin na KulenDays 2012

Ovaj vikend se u Belom Manastiru održava KuleDayz konferencija, najbolja IT konferencija u Hrvatskoj bez konkurencije. Koncepcija eventa je malo pomaknuta u odnosu na ono što uobičajeno dobijate na IT konferencijama, poćev od organizatora (http://www.mscommunity.hr/), mjesta radnje, visokog tehnoloskog nivoa predavanja (na tehnološkim predavanjima, naravno


Agenda konferencije se nalazi na http://www.kulendayz.com/agenda/. Predavanja su poslagana u 6 1 slijedova, predavači su bez izuzetka stručni i zanimljivi. Primjerice, na DB slijedu predaje osam SQL Server MVP-jeva, iz Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a ni ostatak programa u drugim trackovima nije puno drugačiji. Novina ove godine su predkonferencijski seminari u petak, jedan posvećen MS Projectu, a drugi SQL Server novostima u verziji 2012.

Uloga Spina u organizaciji i održavanju ove konferencije je čak i veća nego prošlih godina, ne samo kao sponzora. Uz Ivana, koji se ponovo pojavljuje kao predavač u PM tracku (i to ne po protekciji, nego kao jedan od najbolje prihvaćenih predavača prethodnih godina, da ne bude zabune), te moje malenkosti, predavača na preconu i na DB tracku (ovo je naravno protekcija), suorganizatora još od prve konferencije prije 4 godine i vlasnika DB tracka, tu je ove godine vrlo ozbiljno i Nenad, kao suorganizator i vlasnik PM tracka (ove godine je uspio izbjeći predavački angažman).

Ako vas je ovo zainteresiralo, sudjelovati na konferenciji možete na nekoliko načina. Prvo, kao članovi communityja, možete se naprosto pojaviti u subotu, odslušati predavanja, družiti se s kolegicama i kolegama, popiti koje pivo i na večeru doma. To ne košta ništa, uvjet je da se, ako već niste, učlanite u community na http://www.mscommunity.hr/Login/Register (također ne košta ništa). Drugo, možete platiti sami ili naći nekog da vam plati 350 kn kotizacije; to, pored ovog bespla dijela, pokriva i ručak u subotu, dernek u subotu navečer, te off aktivnosi i ručak u nedjelju. Treće, možete platiti sami ili naći nekog da vam plati 750 kn kotizacije; za to još dobijete i pravo sudjelovanja ne precon seminaru po vlastitom izboru u petak, te ručak u petak.

Konferencija je tu, u blizini. Košta ništa ili malo pa ništa. Predavači su probrani znalci. Na programu ćete sigurno pronaći barem nekoliko predavanja koja biste željeli poslušati; dodatno, preporučio bih barem nekima od vas i precon seminar koji u petak drže oni skromni i pristojni naši mladici, Čulo i Vitner. Ne želim ovime reći da paralelni seminar ne vrijedi :).

Čak je i vremenska prognoza na nasoj strani!
Dakle, nemate opravdanja ne pojaviti se na KulenDayzima!

Lp,

Dean

27.kol

Časopis VIDI :: O Jupiter Software rješenjima!

Časopis VIDI.biz je u dvobroju 7/8 2012 objavio članak pod naslovom: "Jupiter Software za totalnu kontrolu poslovanja" o Jupiter Software kao alatu za unapređenje poslovanja. Pročitajte članak!

Članak donosi novosti u razvoju nove verzije 8 Jupiter Software-a, poslovnim razlozima za uvođenje ERP sustava, procesu implementacije i specifičnostima koje izdvajaju Jupiter Software od sličnih proizvoda.

26.lip

Recertificiran sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001

Na trećem recertifikacijskom auditu, održanom 19. lipnja 2012. tvrtka Spin je još jednom potvrdila svoju posvećenost kvaliteti i usklađenost sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.


Recertifikacijskim auditom od strane neovisne certifikacijske kuće SGS Adriatica, Spin je dokazao da je sustav upravljanja kvalitetom procesa razvoja softvera, implementacije, obuke i održavanja implementiran prema normi ISO 9001:2008.

19.lip

Spinovo tradicionalno proljetno druženje!

Spinovci su u subotu 16.06.2012. iskoristili prekrasan dan i proveli ga zajedno u SIGAL-u, Ladimirevci na tradicionalnom godišnjem skupu. Uz sport, zabavu i dobru hranu opuštali smo se od naporne poslovne godine i pripremali za nove projekte.

Ovakva druženja uvijek doprinose boljoj kvaliteti radne i životne atmosfera, pogotovo kad nas je skoro 50! Slika govori više od tisuću riječi stoga pogledajte kako je organiziran prostor, koja se oprema koristila, tko je bio kuhar, koji sportovi su se upražnjavali , tko je bio...

24.svi

Jupiter Software implementiran u TIA Partner iz Rijeke i Zagrebačkoj pivovari - Distribucija

TIA Partner iz Rijeke lider je u distribuciji pića u primorsko-goranskoj županiji i sa tvrtkom ZPD Zagrebačka pivovara - distribucija čine distribucijski lanac Zagrebačke pivovare d.d. U obje tvrtke od početka 2012. godine implementirano je Jupiter Software EAS rješenje.


Tijekom šestomjesečnog perioda projekt implementacije obuhvatio je standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM i WHM, kao i sa specifičnim modulima za distribuciju hrane, pića i ostale robe široke potrošnje. Projekt implementacije započeo je izradom studije izvodljivosti, a nakon pozitivne ocjene nastavio se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti.

U procesu izvođenja projekta primjenjivane su najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones), rješavanja nesukladnosti i zahtjeva za promjenom.

Da bi u potpunosti zadovoljili specifične potrebe korisnika u domeni distribucije, Spin razvojni tim razvio je niz custom funkcionalnosti (sustav isporuke pomoću maloprodajnih otpremnica, vezani cjenici u VP, manager utovara, kreiranje OLAP izvještajnog podsustava).

22.svi

Novi educirani Jupiter Administratori!

U Spinu, 16 i 17. svibnja održana je obuka za Jupiter administratora, informatičkih timova iz Koestlina, Vuke, Osatine i Promara, dok će 23. svibnja edukacija s istom temom biti održana u Agrokor grupi.


Na Jupiter Administrator tečaju obrađuju se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a , održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.

22.svi

Spin i u kriznim vremenima - raste!

Tijekom svibnja Spin je zaposlio pet djelatnika u odjelima razvoja i konzultanata! Ovim širenjem potvrdio je svoj uspješan rad i poslovni uspjeh, te u dvadeset trećoj godini poslovanja dosegnuo broj od 49 djelatnika!

Zbog rasta poslovanja i unapređenja kvalitete podrške postojećih korisnika, postupkom selekcije iz velikog broja kvalitetnih ponuda izabrano je dvoje najkvalitetnijih kandidata, koji će u narednim mjesecima usvojiti znanja i poslovnu kulturu razvoja, implementacije i podrške Jupiter Software sustava.

Developerski tim pojačan je sa troje kreativaca, te jedva čekamo njihove razvojne aplikacije.
Jedan od novih kolega je i nagrađivani i talentirani Boris koji je za vrijeme dodiplomskog studija proveo sedam mjeseci na stručnoj praksi u Slovačkoj radeći na algoritmu Makarena.
Čestitamo i Zvonimiru, i njegovom CroKvizu! Na prošlotjednoj najprodavanijoj iPhone aplikaciji, odnosno na zaraznoj igrici o poznavanju Hrvatske.

11.svi

PIK VUPIK i PIK Vinkovci imaju implementiran Jupiter Software!

PIK Vupik i PIK Vinkovci dio su poslovne grupacije Agrokor. Poslovanje Vupika odvija se u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, ratarstvo, povrtlarstvo, svinjogojstvo, govedarstvo, silosno poslovanje, kooperacija i vinski turizam. Osnovna djelatnost PIK Vinkovci je prerada i skladištenje žitarica, te proizvodnja žitarica, industrijskog bilja i povrća.

Obje tvrtke koriste Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava BI, ERP, CRM, WHM i HRM .
Obzirom na djelatnosti naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje:
proizvodnje žitarica, industrijskog bilja i povrća, prerade i skladištenja žitarica, stočarske proizvodnje, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva, kooperacije i vinarstva.

27.tra

MS Access - relacijske baze podataka!

MS Excel vam nije nepoznanica a htjeli bi ste i modelirati strukturu baze podataka, manipulirati podacima u bazi (pregledavati, dodavati, brisati, mijenjati), te prikazivati podatke na formama i izvještajima?! Ili Vam samo znanje Accessa nedostaje za stjecanje full diplome ECDL-a?


Prijavite se za termin : 07. svibanj ( ponedjeljak ) u 16.00 sati.

- dinamika: svaki drugi radni dan ( pon/sri/pe u jednom, ut/ če u drugom tjednu )
- završetak: 17.svibnja

- cijena: proljetni popust - umjesto 768 kn - 600!!!

- slobodna 5 mjesta

24.tra

Spinov tim za implementaciju uspješno izvršio migraciju iz PZ Osatine u Osatina grupu

Zbog rasta složenosti poslovnog modela PZ Osatina je odlučila promjeniti organizacijski oblik - iz poljoprivredne zadruge mijenja se naziv i oblik u Osatina grupa d.o.o. Ovakav poslovni zahvat zahtjeva i pažljivu migraciju podataka inforamcijskog sustava u novi pravni oblik uz zadržavanje podataka i procesa u starom obliku.

Zadaća tima za implementaciju bila je izvršiti migraciju podataka bez zastoja u evidentiranju poslovnih procesa u oba sustava. Izazov migracije je bio tim veći što je zahtjev bio da se procesi na izradi završnog računa u postojećem obliku odvijaju nesmetano bez obzira na migraciju u novi oblik i nastavak poslovanja u novom obliku.

Dobrim planiranjem migracije, dobrom suradnjom timova Osatina grupe i Jupiter Software timova za ERP, CRM i maloprodaju migracija je uspješno završena bez zastoja ili dodatnog rada na ponavljanju knjiženja.

23.tra

Spin i na ovogodišnjem izdanju WinDaysa!

OD 23. do 27.travnja u Rovinju održava se WinDays12 poslovna i tehnološka konferencija. Spin je zastupljen na tehnološkom dijelu s dva predavanja Deana Vitnera.

Ne propustite izlaganje Deana Vitnera:

Što je još novoga u SQL Serveru 2012?
23.04.2012. PONEDJELJAK | 17:55 - 18:40h | DVORANA 7

Svi ste čuli za najsnajnije nove značajke SQL Servera 2012 -- AlwaysOn, PowerView... Ako još niste, sasvim ćete sigurno i na ovoj konferenciji čuti dovoljno o njima.
Na ovom predavanju Dean Vitner govorit će o nekim manje poznatim novostima.

The sweet smell of parameters
24.04.2012. UTORAK | 14:00 - 14:45h | DVORANA 1

Znate kako kažu, storane procedure su bolje od ad hoc upita. Ono što ustvari žele reći je da su parametrizirani upiti bolji od neparametriziranih. Je li to doista tako? Smrde li parametri ili mirišu, što vi mislite?

20.tra

Eurovoće Orahovica odlučilo unaprijediti svoje poslovanje uvođenjem Jupiter Software-a!

Grupacija Eurovoće nacionalni je proizvođač prirodnih proizvoda od voća i povrća, sa prepoznatljivim brandom DoOra.

Pažljivo isplaniran i pripremljen projekt implementacije Jupiter Software-a u Eurovoću obuhvaća izradu studije izvodljivosti, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, konzalting i prilagođavanje pojedinih modula poslovnoj praksi korisnika.

Instalaciju obuhvaćaju standardni Jupiter Software moduli - poslovnu inteligenciju (BI), upravljanje resursima poduzeća (ERP), upravljanje odnosima s kupcima (CRM), upravljanje materijalnim resursima (MRP), te specifični modul - upravljanje proizvodnje sa sljedivošću.

Projektom implementacije integriranog poslovnog informacijskog sustava Jupiter Software, u Eurovoću značajno će se podići efikasnost upravljanja poslovnim procesima.
Bolja kontrola nad faktorima poslovanja, racionalizacija poslovnih procesa, poboljšanje kontrole kvalitete i sljedivosti, te povećanje kvalitete svih proizvoda i usluga očekivani su efekti projekta.

13.tra

Jupiter Software implementiran u Agrofruktus Makedonijia!

Implementacijom Jupiter Software sustava u Agrofruktus Makedonija, Spin je povećao broj instalacija Jupiter Software-a u regiji. Uz ranije instalacije u Vojvodini, Srbija (PP Ratkovo i PIK Moravice), ovo je treća implementacija Jupiter Software-a u poljoprivredno prehrambenom sektoru regije.

Tvrtka Agrofruktus dooel Makedonija, Valandovo, koja posluje u sustavu koncerna Agrokora, vodeća je kompanija specijalizirana za otkup, doradu i prodaju voća i povrća na području JI Europe.

Projekt implementacije je obuhvatio standardne module za upravljanje tvrtkom - ERP, BI, CRM, WHM, HRM kao i sa specifičnim modulima za otkup i konfekcioniranje poljoprivrednih proizvoda.
Zbog specifičnosti makedonskog ekonomskog prostora, za potrebe projekta razvijena je tehnologija automatskog prevođenja na makedonsko ćirilično pismo. Kako Republika Makedonija od ranije ima uvedene fiskalne kase, u projektu je bilo nužno razviti module koji podržavaju fiskalizaciju.

Kako se instalacija ovog projekta nalazi u privatnom oblaku Agrokora (Agrokor Private Coloud) na lokacije je utrošeno samo 40 konzultant dana za poslove obuke i konzaltinga, dok je većina poslova na instalaciji, podešavanju i kastomizaciji izvršena sa lokacije Spin korištenjem naprednih tehnologija.

U realizaciji projekta pridonijela je i uspješna suradnja Spinovog tima sa timovima mStarta (Agrokor ITC) i Agrofructus Hrvatska.

31.ožu

Spin na sajmu poslova u Osijeku

Na 5. Sajmu poslova koji je održan u Osijeku 30.ožujka 2012. u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PS Osijek, sudjelovao je i Spin zajedno sa Spin STUDIOM.

Vodeći aktivnu brigu o nadograđivanju svoje baze kvalitetnih kadrova, Spin je i ove godine tijekom sajma prikupljao ponude zainteresiranih potencijalnih djelatnika. Aktivno sudjelovanje na sajmovima poslova postalo je uobičajena praksa za spinovce, koji već petu godinu na taj način podupiru sajam poslova. Uz navedeno, podupiremo cjeloživotno obrazovanje kroz nove vještine u IT-u, upoznavajući (ne)zaposlene o mogućnostima stjecanja novih kompetencija u Spin Studiju - Centru za obrazovanje odraslih.

9.velj

29 TOP hrvatskih poduzeća koristi Jupiter Software!

Prema posljednoj listi TOP 500 časopisa LIDER, koja obuhvaća najveće poslovne subjekte u RH prema ukupnom prihodu, Jupiter Software koristi 29 tvrtki. Detaljnije na stranici Jupiter Software referenci

Jupiter Software rješenja su dominantna u poljoprivredom sektoru gdje prvih 6 najvećih tvrtki koristi Jupiter Software rješenja, a u prvih 20 čak je 8 tvrtki s Jupiter Software rješenjem.

O snazi Jupiter Software u poljoprivredi govori i podatak da je u 2011. godini 37% otkupljenih količina pšenice prošlo kroz Jupiter Softwre module za otkup i skladištenje žitarica.

30.sij

Spin je Microsoft GOLD certificirani partner i u 2012. godini!

Devet godina zaredom Spin potvrđuje status najelitnijeg Microsoft Partnera u Hrvatskoj. Osim 4 GOLD kompetencije u neovisnom razvoju softvera (ISV), upravljanju podacima (Data Managament), Poslovnoj Inteligenciji (BI) i integraciji aplikacija, Spin posjeduje i 3 SILVER kompetencije - za upravljanje identitetima i sigurnošću, za rješenja za tzv Midmarket i Razvoj softvera.

Stjecanje i održavanje statusa Microsoft certificiranog partnera zahtjeva obnavljanje znanja i certfikata, njegovanje referenci, istraživanje zadovoljstva korisnika, testiranje i certificiranje produkata kao i održavanje prodajnih kvota pojedinih rješenja.

Našim klijentima status jamči visok kvalitet usluga u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata, povoljnije uvjete nabavke i održavanja infrastukture i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima.