31.pro

Svim korisnicima, partnerima, djelatnicima i prijateljima tvrtke Spin želimo obilje sreće, optimizma i hrabrosti u nadolazećoj 2013. godini.

Stare mudrosti nas uče da su sreća i blagostanje, ali i nedostatak istih više stanje duha nego pitanje okolnosti. Potaknuti tim razmišljanjima svima korisnicima, partnerima, djelatnicima i prijateljima želimo dobar i snažan duh sa više hrabrosti u aktivnostima na promjeni okolnosti u kojima radimo i živimo.

17.pro

Novu 2012. godinu dočekali smo s novom verzijom Jupiter Software 8.0 koja je donijela unaprijeđeno sučelje i pregršt novih funkcionalnosti. Tjekom 2012. realizirali smo niz dodatnih ideja koje su sukcesivno ugrađene u tri pod verzije.

Od brojnih novina koje je donijela verzija 8, i posljednja verzija 8.3, izdvajamo:

1. Control Centar kao krovna aplikacija za upravljanje Jupiter Software sustavom i međusobnu komunikaciju sudionika
2. Nova ergonomija Jupiter Software Client aplikacije (riboni, skinovi, vizualne postavke, favoriti, tražilice, recent..)
3. Novi Jupiter Admin s novim upravljačkim mehanizmima za kontrolu pristupnih prava
4. Pojačana sigurnost čvrstim vezivanjem za sustav Windows sigurnosne provjere u svim dijelovima sustava
5. Značajno ubrzanje rada s grafičkim elementima aplikacije
6. Optimizacija i upravljivost korištenja memorijskih i disk resursa
7. Ubrzanje PrintGEN sustava za ispis

Razvoj novih Jupiter Software paradigmi i funkcionalnosti nastavit će se intezivno i tijekom 2013. godine tako da nova verzija (8.4) se očekuje već u travnju 2013. godine sa poboljšanim Help funkcijama, novim Partner, Roba, Osobe Info punktom i nizom drugih noviteta.

11.pro

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, 4.prosinca primio je dobitnike ovogodišnje nagrade Manager godine, koju već 22 godina dodjeljuje HUM CROMA. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade je i Ivan Matejašić, direktor tvrtke Spin, pobjednik u kategoriji poduzeća do 50 zaposlenih.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjem te posebno o budućem poslovanju tvrtki nakon što Hrvatska postane punopravna članica Europske unije.
Predsjednik Republike čestitao je nagrađenima na uspješnom poslovanju te osobito na njihovom doprinosu rastu i razvoju gospodarstva što je od ključne važnosti za budućnost Hrvatske.

Detaljnije pogledati u Protokolu Predsjednika Republike.

29.stu

Tvrtka Kompenzacije pokrenula je Internet servis Kompenzacije.hr koji omogućuje jednostavan način zatvaranje dugovanja potraživanja.


Spin je u suradnji sa Kompenzacijama razvio Jupiter Software granulu koja korisnicima omogućuje automatsko slanje podataka o potraživanjima i dugovanjima prema Internet servisu po izboru korisnika.

Jupiter Software korisnicima instalacija granule dana je bez naknade.

28.stu

Društvo Sokol Marić je prvo privatno zaštitarsko društvo u RH, koje djeluje od 1991.g., a do danas se razvilo u najkvalitetnije i najveće društvo za pružanje svih vrsta usluga tjelesne zaštite i zaštita objekata, redarske usluge, pratnje i osiguranje prijevoza. Tijekom studenog društvo Sokol Marić izvršilo je odabir Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa

Jupiter Software licenca obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM, kao i specifične module za praćenje i integraciju podataka o radnim učincima.

Projekt implementacije započeti će tijekom prosinca izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti za potrebe poslovnog sustava.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti.

26.stu

Hrvatska udruga menadžera CROMA u petak, 23.studenog dodijelila je priznanja Manager godine 2012 najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategorijama velika, srednja i mala poduzeća, javna i inozemna poduzeća, projekt-menadžer, mladi menadžer te poduzetnik godine.


Stručni žiri i Izvršni odbor HUM-CROMA između 50-ak finalista ovogodišnjeg javnog natječaja za nagrade najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u hrvatskom gospodarstvu, posebno cijeneći kvalitativne pokazatelje postignutih poslovnih rezultata i cjelinu profesionalnih biografija svih kandidata, donijeli su odluku da se u kategoriji poduzeća do 50 zaposlenih, uruči godišnja nagrada Manager Godine Ivanu Matejašiću, direktoru i suosnivaču tvrtke Spin-a.

Opširnije:
HUM CROMA
Poslovni.hr
Lider Press foto galerija!
HRT
REP.HR
Index.hr
Limun.hr
Progressive.com

22.stu

Montelektro d.o.o. Rijeka pruža rješenja na polju elektroinženjeringa i automatizacije proizvodnih procesa. Dominante industrije su proizvodnja piva i više od 100 vodećih pivovara diljem svijeta su na njihovoj referentnoj listi. Tijekom listopada tvrtka Montelektro izvršila je odabir Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa.


Projekt implementacije obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM i WHM, kao i specifične module za praćenje projekata.

Projekt implementacije započeo je u studenom izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti - upravljanje projektima. Očekivano trajanje projekta je 180 dana.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones), rješavanja nesukladnosti i zahtjeva za promjenom u području praćenja projekata.

31.lis

Od ove jeseni u ponudu Jupiter Software modula uključen je i modul za integralnu podršku u ribnjačarstvu. Prva implementacija modula napravljena je u PP Orahovici.


Uz već ranije implementirano integralno poslovno rješenje Jupiter Software u PP Orahovici sa specijaliziranim modulima za vinogradarstvo, voćarstvo, ratarsku i stočarsku proizvodnju, od ove godine je i djelatnosti ribnjačarstva podržana odgovarajućim Jupiter Software modulima.

U PP Orahovici, više od 3.000 ha rezervirano je za ribnjačarsku proizvodnju koja sve faze proizvodnje slatkovodne ribe (šarana, štuke, smuđa, crvenperke, deverike, soma, amura, tolstobik i linjak) prati uz Jupiter Software module.

Promet ribe prati se unutar ribnjaka kao i eksterni promet ribe. Posebni modul ribnjačarstva brine se o ishrani kao i o svim parametrima koji utječu na ishranu. U selekcijskom dijelu se prati mrijest matica i njihovu mlađ ( gubici, rast, kvaliteta) kako bi se tijekom određenog broja godina moglo doći do raznih podataka koje Jupiter Software omogućava.
Temeljem evidencije svih tehnoloških i prometnih podataka, mogu se dobiti izvještaji o stanju svake table, stanju ribe po vrstama i kategorijama, procjene prirasta ribe i trenutnog procijenjenog stanja ribe , trenutnom prirastu, utrošku i konverziji hrane po tablama ali i vrstama i kategorijama ribe. Također, prilikom završetka proizvodnog ciklusa i izlova ribe moguće je iskazati i cijenu proizvodnje svake pojedine vrste i kategorije ribe.

31.lis

U projektu Večernjeg lista i tvrtke Bisnode „Najbolje hrvatske kompanije“ - Spin Informatica nalazi se na 10. mjestu najkompanija u istočnoj Hrvatskoj i na 150. mjestu najkompanija u cijeloj Hrvatskoj.

Tijekom listopada 2012. Večernji list i tvrtka Bisnode iz portfelja od gotovo 100.000 tvrtki, izdvojili su više od 4.000 tvrtki koje zadovoljavaju kriterije veličine prihoda, broja zaposlenih i dobiti. Dodatnim mjerenjima po metodologiji tvrtke Bisnode utvrđena je rang lista najboljih kompanija u Hrvatskoj i po regijama (istočna, sjeverozapadna, središnja, primorje, Istra i Lika, južna te grad Zagreb).

23.lis

ZAKON O FISKALIZACIJI u prometu gotovinom stupa na snagu 01. siječnja 2013. godine. Jupiter Software modul maloprodaje i POS blagajne su u završnoj fazi razvoja, nadogradnje i prilagodbe potrebama koje propisuje Zakon.


Obveznicima fiskalizacije Spin Informatica dostaviti će potrebne upute i osigurati nesmetanu i laku prilagodbu Zakonu o fiskalizaciji.

Jupiter Software korisnici će sve izmjene na modulu maloprodaje i POS blagajne dobiti bez dodatnih troškova ( prema ugovoru o support- u) , dok je implementacija istog u okviru proširenog licenčnog support-a.

18.lis

Informacijska podrška procesu otkupa i analize šećerne repe i laboratorijske analize u procesu proizvodnje šećera postale su sastavni dio Jupiter Software rješenja. Sustav je razvijan tijekom ljeta 2012. a uspješno je implementiran u Tvornici šećera Osijek, gdje je kampanja uspješno započela početkom rujna.

Moduli za podršku otkupa sastavni su dio integralnog Jupiter Software rješenja i obuhvaćaju automatizirano povezivanje otkupnih listova sa podacima dobivenim prilikom vaganja šećerne repe na kolnim vagama, iz automatiziranog sustava analiza nečistoća i iz sustava za analizu kvalitete repe.

Drugi modul za podršku laboratorija u proizvodnom procesu pruža fleksibilnu podršku za rad analitičkih laboratorija - neograničen broj analiza, parametara, automatsko povezivanje s mjernim uređajima i veliko bogatstvo izvještaja. Rezultati laboratorijskih analiza automatski se distribuiraju na sva relevantna mjesta u proizvodnom procesu.

Projekt je uključivao koordinaciju više sudionika isporučitelja dijelova postrojenja: Vage Zagreb, Montelektro Rijeka, ATO inženjering Osijek.

18.lis

Od ove jeseni u ponudu Jupiter Software modula uključen je i modul za integralnu podršku u ratarskoj proizvodnji grožđa i podršku svih tehnoloških i ekonomskih procesa u proizvodnji vina. Prva implementacija modula napravljena je u sustavu VUPIK Vukovar iz sastavnice Agrokora.

Ove godine Vupik je započeo novi ciklus proizvodnje vina uz informatičku podršku novim Jupiter Software modulima za vinogradarstvo i podrumarstvo.
Uz praćenje proizvodnje grožđa, koje je kroz sve vrste biljne proizvodnje već od ranije podržava Jupiter Software, od ove godine su sve faze proizvodnje vina podržane odgovarajućim modulima.
Trenutno je u tijeku berba, koja je automatizirana Jupiter Software modulima za prijem grožđa, kontrolu kvalitete i izračun otkupne cijene na temelju obračunskih parametara. U svakom trenutku su dostupni podaci o trenutno prikupljenim količinama, sortama, dobavljačima, vinogradarskim tablama i parametrima kvalitete - prosječnom postotku šećera i kiselina.
U proizvodnom procesu, tijekom fermentacije, informatički su podržani svi enološki postupci: pretakanje, filtriranje, dodavanje enoloških aditiva, te se svakodnevno evidentiraju laboratorijske analize. Informacijski sustav podruma omogućava praćenje sljedivosti od table, dobavljača, bačve do finalnog proizvoda napunjenog u bocu.

12.lis

Radi promicanja interesa članica Hrvatske gospodarske komore i drugih subjekata s područja djelovanja Županijske komore Osijek, a kao svoju osnovnu djelatnost obavljaju vezanu za informacijske tehnologije, 12.listopada 2012. osnovana je Strukovna skupina za informacijske tehnologije.


Na mandat od četiri godine, za predsjednika Strukovne skupine izabran je Ivan Matejašić, direktor tvrtke Spin Informatica, a za zamjenika predsjednika Denis Sušac, člana uprave tvrtke Mono Osijek.

4.lis

Specijalizirani Jupiter Software moduli uspješno su podržali otkup više od 43% pšenice proizvedene 2012. godine u Hrvatskoj.


Prema procjenama Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatska je ove godine proizvela oko 700.000 tona pšenice s prosječnim urodom 4,2 tone/hektaru. Od navedenog iznosa kroz module Jupiter Software otkupljeno i uskladišteno je približno 305.120 t, odnosno više od 43% ukupno proizvedene pšenice.

U odnosu na prošlu godinu, kada je Jupiter Software rješenjima otkupljeno 37% proizvedene pšenice, zahvaljujući novim korisnicima i uspjesima postojećih, bilježimo porast od 6%.

Specijaliziranim i integriranim Jupiter Software modulima za otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica ove godine otkupom su upravljale tvrtke Žito, Osatina Grupa, Fermopromet, FermoDarda, Danubius, Vupik, PIK Vinkovci, Mlin i pekare Sisak, Plodinec, PPK Valpovo i PP Orahovica.

3.lis

U periodu od 13.08. do 28.09. 2012. godine zaposlenici Termes grupe su u SPIN Studiju - Centru za obrazovanje odraslih polazili tečaj za Office operatera.


Ukupno 37 osoba uspješno je završilo prilagođeni (ubrzani) program Office Operatera.
Zaposlenici Termes grupe su na ovaj način stekli dodana znanja i vještine za brže i jednostavnije rješavanje svakodnevnih poslovnih situacija/problema.

25.ruj

U periodu 27-28. rujna u Opatiji, HP za mrežu odabranih partnera ( Preferred Partners ) organizira konferenciju predstavljanja novih proizvoda koji će se na tržištu pronaći u narednim mjesecima.

Spin je HP partner od 1995. godine i spada u HP Preferred Partnere koji u Hrvatskoj implementiraju HP tehnologiju - od servera i mrežnih tehnologija, softvera za nadzor mreže, PC i sustava za ispis.
Ovogodišnji HP NPI konferenciju i tartufarenje vrijedno će odraditi Ivan Matejašić, Krasnoslav Birtić i Slaven Matejašić.

20.ruj

Prema IDC analizi tržišta poslovnih IT rješenja za 2011. godinu, Spin Informatica je četvrti najveći isporučitelj EAS (ERP) rješenja u RH. U usporedbi sa 2010. godinom, Spin je ostvario skok za šest mjesta na rang listi isporučitelja IT poslovnih rješenja.


IDC (International Data Corporation) je vodeća svjetska market intelligence i savjetodavna tvrtka u industriji informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, orijentirana je na analize, trendove i prognoze na području hardvera, softvera i IT usluga.
Istraživanje i predviđanje kretanja na pojedinim tržištima poslovnog softvera (EAS - Enterprise Application Suite) IDC provodi sustavno unazad četiri desetljeća, te obuhvaća sve najveće proizvođače i isporučitelje poslovnih rješenja u čak 97 zemalja svijeta.
Istraživanjem obuhvaća analizu različitih parametara poslovanja isporučitelja ERP rješenja od obima proizvodnje, isporuka licenci, novih instalacija, prihoda od održavanja isporučenog softvera, strukture vertikalnih rješenja i drugih pokazatelja.

Spin Informatica od strane IDC redovno je uključena u istraživanja stanja trendova na tržištu poslovnih aplikacija, te se u navedenim istraživanjima redovito pozicionira među prvih 15 najvećih dobavljača.

Unatoč krizi, tržište poslovnih aplikacija u prošlog godini raslo je 3,8% u odnosu na 2010 i vrijedi više od 38 miliona USD. Na tom tržištu Spin informatica je četvrti najveći igrač s tržišnim udjelom od 4,8%. U odnosu na 2010. Spin Informatica je napredovala 6 mjesta na rang listi ERP isporučitelja. SAP i Microsoft su i dalje na vodećim pozicijama, a slijede ih tvrtke IN2 grupa (7.9%) , Spin Informatica (4,8%) i PIS d.o.o (4.5%).

Tijekom 2011.godine, Spin Informatica je realizirala niz velikih projekata implementacije Jupiter Software rješenja od kojih su najznačajniji: PIK Vinkovci i Vupik u sastavnici Agrokora, Termes grupa i Tvornica šećera Osijek, Zagrebačka pivovara Distribucija i TIA Rijeka, PPK Valpovo, PP Orahovica i Osječka pivovara.

Trenutno u Hrvatskoj 180 tvrtki upravlja svojim poslovanjem pomoću Jupiter Software rješenja. 33 tvrtke nalaze se listi Top 500 najvećih u Hrvatskoj. U domeni primarne poljoprivredne proizvodnje prvih 6 tvrtki najvećih sustava koristi Jupiter Software rješenja za poljoprivredu, što je rezultiralo time da je 38% uroda pšenice 2011 otkupljeno, obračunato i uskladišteno Jupiter Software modulima.

19.ruj

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od 24 – 30. rujna održava se 6. Tjedan cjeloživotnog učenja 2012. Godine. Pod sloganom „Nikada nije kasno za učenje“ u navedenom tjednu, Spin Studio predstavljati će svoje programe i nuditi niz pogodnosti kod upisa budućih polaznika!


DANI OTVORENIH VRATA U Spin STUDIJU!

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete u našim prostorijama, Županijska 15/II u Osijeku.
Svim posjetiteljima bit će predstavljene aktivnosti i programi obrazovanja odraslih koje naša ustanova provodi, te niz pogodnosti koje vam donose upisi u rujnu!
17.ruj

U petak, 21. rujna i 19. listopada 2012.godine u prostorijama Spin-a održati će se jednodnevni Jupiter Administrator tečaj :: Jupiter Software 8.

Na Jupiter Administrator tečaju obrađuju se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a verzije 8 i vezanih tehnologija i procesa:

I. Windows zahtjevi
II. SQL server
III. Jupiter Software server
IV. Jupiter Client
V. Jupiter Admin aplikacija
VI. Help Desk

Tečaj je jedan od preduvjeta za prelazak na Jupiter Software 8 koji će se realizirati početkom 2013.godine.

Kotizacija : 790,00 kn/polaznik + pdv ( uključen ručak )

Zbog ograničenog broja polaznika, molimo što ranije potvrditi sudjelovanje!

13.ruj

U proljetnoj akciji prodaje Microsoft alata u modelima programa količinskog licenciranja, Spin je ostvario najbolji prodajni rezultat na području Hrvatske.

Spin već dugi niz godina na tržištu nudi najpovoljnije uvjete licenciranja i najstručnije savjete u projektima optimalnog licenciranja Microsoftovih proizvoda. Zahvaljujući savjetodavnom timu, korisnici ostvaruju do 30 % povoljnije uvjete licenciranja u cijeni i dodatnim pogodnostima.

Obzirom na izuzetne rezultate i prepoznatom uloženom trudu, Microsoft je dodatno nagradio Spinov prodajni tim ulaznicama za utrku Formule 1 u Monzi.

29.kol

Ovaj vikend se u Belom Manastiru održava KuleDayz konferencija, najbolja IT konferencija u Hrvatskoj bez konkurencije. Koncepcija eventa je malo pomaknuta u odnosu na ono što uobičajeno dobijate na IT konferencijama, poćev od organizatora (http://www.mscommunity.hr/), mjesta radnje, visokog tehnoloskog nivoa predavanja (na tehnološkim predavanjima, naravno


Agenda konferencije se nalazi na http://www.kulendayz.com/agenda/. Predavanja su poslagana u 6 1 slijedova, predavači su bez izuzetka stručni i zanimljivi. Primjerice, na DB slijedu predaje osam SQL Server MVP-jeva, iz Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a ni ostatak programa u drugim trackovima nije puno drugačiji. Novina ove godine su predkonferencijski seminari u petak, jedan posvećen MS Projectu, a drugi SQL Server novostima u verziji 2012.

Uloga Spina u organizaciji i održavanju ove konferencije je čak i veća nego prošlih godina, ne samo kao sponzora. Uz Ivana, koji se ponovo pojavljuje kao predavač u PM tracku (i to ne po protekciji, nego kao jedan od najbolje prihvaćenih predavača prethodnih godina, da ne bude zabune), te moje malenkosti, predavača na preconu i na DB tracku (ovo je naravno protekcija), suorganizatora još od prve konferencije prije 4 godine i vlasnika DB tracka, tu je ove godine vrlo ozbiljno i Nenad, kao suorganizator i vlasnik PM tracka (ove godine je uspio izbjeći predavački angažman).

Ako vas je ovo zainteresiralo, sudjelovati na konferenciji možete na nekoliko načina. Prvo, kao članovi communityja, možete se naprosto pojaviti u subotu, odslušati predavanja, družiti se s kolegicama i kolegama, popiti koje pivo i na večeru doma. To ne košta ništa, uvjet je da se, ako već niste, učlanite u community na http://www.mscommunity.hr/Login/Register (također ne košta ništa). Drugo, možete platiti sami ili naći nekog da vam plati 350 kn kotizacije; to, pored ovog bespla dijela, pokriva i ručak u subotu, dernek u subotu navečer, te off aktivnosi i ručak u nedjelju. Treće, možete platiti sami ili naći nekog da vam plati 750 kn kotizacije; za to još dobijete i pravo sudjelovanja ne precon seminaru po vlastitom izboru u petak, te ručak u petak.

Konferencija je tu, u blizini. Košta ništa ili malo pa ništa. Predavači su probrani znalci. Na programu ćete sigurno pronaći barem nekoliko predavanja koja biste željeli poslušati; dodatno, preporučio bih barem nekima od vas i precon seminar koji u petak drže oni skromni i pristojni naši mladici, Čulo i Vitner. Ne želim ovime reći da paralelni seminar ne vrijedi :).

Čak je i vremenska prognoza na nasoj strani!
Dakle, nemate opravdanja ne pojaviti se na KulenDayzima!

Lp,

Dean

27.kol

Časopis VIDI.biz je u dvobroju 7/8 2012 objavio članak pod naslovom: "Jupiter Software za totalnu kontrolu poslovanja" o Jupiter Software kao alatu za unapređenje poslovanja. Pročitajte članak!

Članak donosi novosti u razvoju nove verzije 8 Jupiter Software-a, poslovnim razlozima za uvođenje ERP sustava, procesu implementacije i specifičnostima koje izdvajaju Jupiter Software od sličnih proizvoda.

26.lip

Na trećem recertifikacijskom auditu, održanom 19. lipnja 2012. tvrtka Spin je još jednom potvrdila svoju posvećenost kvaliteti i usklađenost sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.


Recertifikacijskim auditom od strane neovisne certifikacijske kuće SGS Adriatica, Spin je dokazao da je sustav upravljanja kvalitetom procesa razvoja softvera, implementacije, obuke i održavanja implementiran prema normi ISO 9001:2008.

19.lip

Spinovci su u subotu 16.06.2012. iskoristili prekrasan dan i proveli ga zajedno u SIGAL-u, Ladimirevci na tradicionalnom godišnjem skupu. Uz sport, zabavu i dobru hranu opuštali smo se od naporne poslovne godine i pripremali za nove projekte.

Ovakva druženja uvijek doprinose boljoj kvaliteti radne i životne atmosfera, pogotovo kad nas je skoro 50! Slika govori više od tisuću riječi stoga pogledajte kako je organiziran prostor, koja se oprema koristila, tko je bio kuhar, koji sportovi su se upražnjavali , tko je bio...

24.svi

TIA Partner iz Rijeke lider je u distribuciji pića u primorsko-goranskoj županiji i sa tvrtkom ZPD Zagrebačka pivovara - distribucija čine distribucijski lanac Zagrebačke pivovare d.d. U obje tvrtke od početka 2012. godine implementirano je Jupiter Software EAS rješenje.


Tijekom šestomjesečnog perioda projekt implementacije obuhvatio je standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM i WHM, kao i sa specifičnim modulima za distribuciju hrane, pića i ostale robe široke potrošnje. Projekt implementacije započeo je izradom studije izvodljivosti, a nakon pozitivne ocjene nastavio se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti.

U procesu izvođenja projekta primjenjivane su najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones), rješavanja nesukladnosti i zahtjeva za promjenom.

Da bi u potpunosti zadovoljili specifične potrebe korisnika u domeni distribucije, Spin razvojni tim razvio je niz custom funkcionalnosti (sustav isporuke pomoću maloprodajnih otpremnica, vezani cjenici u VP, manager utovara, kreiranje OLAP izvještajnog podsustava).

22.svi

U Spinu, 16 i 17. svibnja održana je obuka za Jupiter administratora, informatičkih timova iz Koestlina, Vuke, Osatine i Promara, dok će 23. svibnja edukacija s istom temom biti održana u Agrokor grupi.


Na Jupiter Administrator tečaju obrađuju se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a , održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.

22.svi

Tijekom svibnja Spin je zaposlio pet djelatnika u odjelima razvoja i konzultanata! Ovim širenjem potvrdio je svoj uspješan rad i poslovni uspjeh, te u dvadeset trećoj godini poslovanja dosegnuo broj od 49 djelatnika!

Zbog rasta poslovanja i unapređenja kvalitete podrške postojećih korisnika, postupkom selekcije iz velikog broja kvalitetnih ponuda izabrano je dvoje najkvalitetnijih kandidata, koji će u narednim mjesecima usvojiti znanja i poslovnu kulturu razvoja, implementacije i podrške Jupiter Software sustava.

Developerski tim pojačan je sa troje kreativaca, te jedva čekamo njihove razvojne aplikacije.
Jedan od novih kolega je i nagrađivani i talentirani Boris koji je za vrijeme dodiplomskog studija proveo sedam mjeseci na stručnoj praksi u Slovačkoj radeći na algoritmu Makarena.
Čestitamo i Zvonimiru, i njegovom CroKvizu! Na prošlotjednoj najprodavanijoj iPhone aplikaciji, odnosno na zaraznoj igrici o poznavanju Hrvatske.

11.svi

PIK Vupik i PIK Vinkovci dio su poslovne grupacije Agrokor. Poslovanje Vupika odvija se u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, ratarstvo, povrtlarstvo, svinjogojstvo, govedarstvo, silosno poslovanje, kooperacija i vinski turizam. Osnovna djelatnost PIK Vinkovci je prerada i skladištenje žitarica, te proizvodnja žitarica, industrijskog bilja i povrća.

Obje tvrtke koriste Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava BI, ERP, CRM, WHM i HRM .
Obzirom na djelatnosti naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje:
proizvodnje žitarica, industrijskog bilja i povrća, prerade i skladištenja žitarica, stočarske proizvodnje, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva, kooperacije i vinarstva.

27.tra

MS Excel vam nije nepoznanica a htjeli bi ste i modelirati strukturu baze podataka, manipulirati podacima u bazi (pregledavati, dodavati, brisati, mijenjati), te prikazivati podatke na formama i izvještajima?! Ili Vam samo znanje Accessa nedostaje za stjecanje full diplome ECDL-a?


Prijavite se za termin : 07. svibanj ( ponedjeljak ) u 16.00 sati.

- dinamika: svaki drugi radni dan ( pon/sri/pe u jednom, ut/ če u drugom tjednu )
- završetak: 17.svibnja

- cijena: proljetni popust - umjesto 768 kn - 600!!!

- slobodna 5 mjesta

24.tra

Zbog rasta složenosti poslovnog modela PZ Osatina je odlučila promjeniti organizacijski oblik - iz poljoprivredne zadruge mijenja se naziv i oblik u Osatina grupa d.o.o. Ovakav poslovni zahvat zahtjeva i pažljivu migraciju podataka inforamcijskog sustava u novi pravni oblik uz zadržavanje podataka i procesa u starom obliku.

Zadaća tima za implementaciju bila je izvršiti migraciju podataka bez zastoja u evidentiranju poslovnih procesa u oba sustava. Izazov migracije je bio tim veći što je zahtjev bio da se procesi na izradi završnog računa u postojećem obliku odvijaju nesmetano bez obzira na migraciju u novi oblik i nastavak poslovanja u novom obliku.

Dobrim planiranjem migracije, dobrom suradnjom timova Osatina grupe i Jupiter Software timova za ERP, CRM i maloprodaju migracija je uspješno završena bez zastoja ili dodatnog rada na ponavljanju knjiženja.

23.tra

OD 23. do 27.travnja u Rovinju održava se WinDays12 poslovna i tehnološka konferencija. Spin je zastupljen na tehnološkom dijelu s dva predavanja Deana Vitnera.

Ne propustite izlaganje Deana Vitnera:

Što je još novoga u SQL Serveru 2012?
23.04.2012. PONEDJELJAK | 17:55 - 18:40h | DVORANA 7

Svi ste čuli za najsnajnije nove značajke SQL Servera 2012 -- AlwaysOn, PowerView... Ako još niste, sasvim ćete sigurno i na ovoj konferenciji čuti dovoljno o njima.
Na ovom predavanju Dean Vitner govorit će o nekim manje poznatim novostima.

The sweet smell of parameters
24.04.2012. UTORAK | 14:00 - 14:45h | DVORANA 1

Znate kako kažu, storane procedure su bolje od ad hoc upita. Ono što ustvari žele reći je da su parametrizirani upiti bolji od neparametriziranih. Je li to doista tako? Smrde li parametri ili mirišu, što vi mislite?

20.tra

Grupacija Eurovoće nacionalni je proizvođač prirodnih proizvoda od voća i povrća, sa prepoznatljivim brandom DoOra.

Pažljivo isplaniran i pripremljen projekt implementacije Jupiter Software-a u Eurovoću obuhvaća izradu studije izvodljivosti, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, konzalting i prilagođavanje pojedinih modula poslovnoj praksi korisnika.

Instalaciju obuhvaćaju standardni Jupiter Software moduli - poslovnu inteligenciju (BI), upravljanje resursima poduzeća (ERP), upravljanje odnosima s kupcima (CRM), upravljanje materijalnim resursima (MRP), te specifični modul - upravljanje proizvodnje sa sljedivošću.

Projektom implementacije integriranog poslovnog informacijskog sustava Jupiter Software, u Eurovoću značajno će se podići efikasnost upravljanja poslovnim procesima.
Bolja kontrola nad faktorima poslovanja, racionalizacija poslovnih procesa, poboljšanje kontrole kvalitete i sljedivosti, te povećanje kvalitete svih proizvoda i usluga očekivani su efekti projekta.

13.tra

Implementacijom Jupiter Software sustava u Agrofruktus Makedonija, Spin je povećao broj instalacija Jupiter Software-a u regiji. Uz ranije instalacije u Vojvodini, Srbija (PP Ratkovo i PIK Moravice), ovo je treća implementacija Jupiter Software-a u poljoprivredno prehrambenom sektoru regije.

Tvrtka Agrofruktus dooel Makedonija, Valandovo, koja posluje u sustavu koncerna Agrokora, vodeća je kompanija specijalizirana za otkup, doradu i prodaju voća i povrća na području JI Europe.

Projekt implementacije je obuhvatio standardne module za upravljanje tvrtkom - ERP, BI, CRM, WHM, HRM kao i sa specifičnim modulima za otkup i konfekcioniranje poljoprivrednih proizvoda.
Zbog specifičnosti makedonskog ekonomskog prostora, za potrebe projekta razvijena je tehnologija automatskog prevođenja na makedonsko ćirilično pismo. Kako Republika Makedonija od ranije ima uvedene fiskalne kase, u projektu je bilo nužno razviti module koji podržavaju fiskalizaciju.

Kako se instalacija ovog projekta nalazi u privatnom oblaku Agrokora (Agrokor Private Coloud) na lokacije je utrošeno samo 40 konzultant dana za poslove obuke i konzaltinga, dok je većina poslova na instalaciji, podešavanju i kastomizaciji izvršena sa lokacije Spin korištenjem naprednih tehnologija.

U realizaciji projekta pridonijela je i uspješna suradnja Spinovog tima sa timovima mStarta (Agrokor ITC) i Agrofructus Hrvatska.

31.ožu

Na 5. Sajmu poslova koji je održan u Osijeku 30.ožujka 2012. u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PS Osijek, sudjelovao je i Spin zajedno sa Spin STUDIOM.

Vodeći aktivnu brigu o nadograđivanju svoje baze kvalitetnih kadrova, Spin je i ove godine tijekom sajma prikupljao ponude zainteresiranih potencijalnih djelatnika. Aktivno sudjelovanje na sajmovima poslova postalo je uobičajena praksa za spinovce, koji već petu godinu na taj način podupiru sajam poslova. Uz navedeno, podupiremo cjeloživotno obrazovanje kroz nove vještine u IT-u, upoznavajući (ne)zaposlene o mogućnostima stjecanja novih kompetencija u Spin Studiju - Centru za obrazovanje odraslih.

9.velj

Prema posljednoj listi TOP 500 časopisa LIDER, koja obuhvaća najveće poslovne subjekte u RH prema ukupnom prihodu, Jupiter Software koristi 29 tvrtki. Detaljnije na stranici Jupiter Software referenci

Jupiter Software rješenja su dominantna u poljoprivredom sektoru gdje prvih 6 najvećih tvrtki koristi Jupiter Software rješenja, a u prvih 20 čak je 8 tvrtki s Jupiter Software rješenjem.

O snazi Jupiter Software u poljoprivredi govori i podatak da je u 2011. godini 37% otkupljenih količina pšenice prošlo kroz Jupiter Softwre module za otkup i skladištenje žitarica.

30.sij

Devet godina zaredom Spin potvrđuje status najelitnijeg Microsoft Partnera u Hrvatskoj. Osim 4 GOLD kompetencije u neovisnom razvoju softvera (ISV), upravljanju podacima (Data Managament), Poslovnoj Inteligenciji (BI) i integraciji aplikacija, Spin posjeduje i 3 SILVER kompetencije - za upravljanje identitetima i sigurnošću, za rješenja za tzv Midmarket i Razvoj softvera.

Stjecanje i održavanje statusa Microsoft certificiranog partnera zahtjeva obnavljanje znanja i certfikata, njegovanje referenci, istraživanje zadovoljstva korisnika, testiranje i certificiranje produkata kao i održavanje prodajnih kvota pojedinih rješenja.

Našim klijentima status jamči visok kvalitet usluga u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata, povoljnije uvjete nabavke i održavanja infrastukture i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima.