U Hrvatskoj, već po običaju, nova kalendarska godina donosi i novosti u poreznom sustavu. U 2017. ulazimo s još jednom poreznom reformom koja nosi niz noviteta za vaše informacijske sustave.
S prvim danom 2017. na snagu je stupila porezna reforma koja donosi brojne promjene u raznim segmentima. Kod obračuna poreza na dohodak najznačajnije promjene odnose se na porezne razrede, koeficijente za uzdržavanu djecu i članove uže obitelji te način izračuna osnovnog osobnog odbitka.

Korisnici Jupiter Softwarea prije prve isplate u 2017. moraju korigirati koeficijente olakšica za svakog djelatnika u kadrovskoj evidenciji. Također je nužno ažurirati porezne razrede u sustavu obračuna plaća, a korisnici obračuna drugog dohotka trebaju promijeniti stopu u formuli za izračun predujma poreza.

Zbog izmjena stopa PDV-a na određene kategorije proizvoda i usluga valja izmijeniti stope PDV-a u Jupiteru. Postoji granula 'Promjena stope PDV-a' koja je funkcionalna još od prošlih izmjena poreznog sustava. Korisnici koji vode ugostiteljsko maloprodajno mjesto čiju prodaju obavljaju kroz offline POS kasu zajedno sa spinovim konzultantima za maloprodaju regulirali su i podesili parametre kako bi sve bilo prilagođeno novim poreznim zakonima.