Spin se posljednjih godina sve češće uključuje u rad stručnih skupova poput konferencija i simpozija. Ove godine odlučili smo podržati i stručni simpozij o upotrebi ICT rješenja u medicini.
Osim što se bavimo izradom softverskih rješenja i drugim povezanim poslovima, proteklih se godina sve češće pojavljujemo u ulozi partnera, sponzora i suorganizatora različitih događaja koji su tematski vezani uz naše djelovanje. Nakon što smo ove godine sponzorirali konferencije KulenDayz te lokalni i nacionalni i PMI forum (nacionalni se održava upravo ovih dana), uključili smo se u rad još jednog stručnog simpozija vezanom uz ICT i medicinu, ovaj put u vidu sponzora događaja.

Trinaesto po redu izdanje simpozija "Medicinska Informatika 2017" održat će se 9. i 10. studenog u Čakovcu. Organizira ga Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku, uz potporu resornog ministarstva i Međimurske županije, a na njemu će se okupiti stručnjaci iz tog područja. Skup je, konkretno, namijenjen širokom krugu profesionalaca iz područja zdravstvene zaštite i informatike. Ove je godine tema pozivnog predavanja posvećena informatičkoj sigurnosti u zdravstvu, dok se ostala predavanja odnose na primjenu novih tehnologija u zdravstvenoj zaštiti i edukaciji u zdravstvu, sigurnosti i zaštiti podataka, telemedicini i u zdravstvenom turizmu.

U sklopu simpozija održava se i okrugli stol "Sigurnost, zaštita i vlasništvo podataka u zdravstvu". Veliki naglasak na tom će panelu biti stavljen na upoznavanje s pravnim i etičkim problemima prilikom zaštite osobnih podataka u e-zdravstvu. Ta je tema osobito dobila na važnosti donošenjem EU Uredbe o zaštiti osobnih podataka, poznata kao GDPR, koja stupa na snagu 25. svibnja sljedeće godine.