24.pro

u Spinu je bio Djed Mraz!

Naši najmlađi i ove godine su bili dobri, te im je u posjetu došao Djed Mraz sa pregršt poklona!

U Moltonku su nakon simpatičnog i poučnog igrokaza "Šarena Božićna zavrzlama" sa vilenjakom Vilijem, Bakom Mrazicom i Djeda Mrazom, podijeljeni pokloni našim malenima. Smijeha i veselja, radosti i plesa bilo je u izbilju!
Do nagodinu, ho ho ho

23.pro

Spinov New Year party 2016!

Spinovci su na najbolji mogući način ispratili i ovu uspješnu 2015. godinu!
Nakon uvijek odličnog cateringa Hotela Osijek, party je podgrijan i popraćen vrhunskom glazbenom podlogom Cosmo banda!

Mjesta i za ples i za dens, a i za pjesmu i za pjev bilo je zahvaljujući prostoru Trice. Dio odlične atmosfere zabilježen je slikom!

14.stu

Spin održao vježbu evakuacije i spašavanja

Djelatnici Spina održali su u petak, 13.11. vježbu evakuacije i spašavanja u suradnji sa ovlaštenom tvrtkom ZaštitaInspekt.
Cilj vježbe je bio pokazati mogućnosti i sposobnosti reagiranja za slučaj iznenadnog događaja koji može ugroziti sigurnost i zdravlje , kao i poduzimanja potrebnih i sigurnosnih mjera u takvim slučajevima.

Svi prisutni upoznati su sa žurnim službama i postupcima pri pozivanju istih, te kako postupiti u situacijama kada su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra.
Vježba je u potpunosti uspjela. Organizirana vježba omogućila je evakuaciju iz prostora na siguran način bez ošteženja imovine ili prekomjernog zaustavljanja procesa rada.
Svi djelatnici koji su prisustvovali radnim aktivnostima u prostorijama Spina, uspiješno su evakuirani u vrlo kratkom vremenu.

2.stu

Četvrti Project Management Professional u Spinu!

Spinov tim povećan je za četvrtog certificiranog profesionalnog voditelja projekata po svjetski priznatoj PMI metodologiji.

Martina Jurlina svoje je višegodišnje iskustvo vođenja projekata okrunila svjetski priznatim statusom Project Managament Instituta (PMI) – Project Management Professional (PMP). Dana 29. listopada 2015. položila je zahtjeva ispit i stekla PMI PMP, te se Martinino ime našlo u najvećoj i najuglednijoj grupi certificiranih profesionalaca u svjetskom društvu projektnog menadžmenta.

28.lis

Jupiter Software u poljoprivredi - Cezareja d.o.o.

Cezareja d.o.o. osnovana je 1997. godine a djelatnost tvrtke isključivo je vezana za poljoprivredu – ugovaranje poljoprivredne proizvodnje žitarica, uljarica i šečerne repe te vlastita proizvodnja – sjemenske pšenice i soje uz obradu vlastitom mehanizacijom.
Od 2005. izgradnjom silosa raspolaže skladišnim prostorom od 10.000 tona te uz sušaru posjeduje i ostalu prateću opremu, koja Cezareji omogućava otkup više desetaka tisuća tona i uljarica na području vukovarsko-srijemske županije.

Implementacija Jupiter Software u Cezareji obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacije za rad u zadanim uvjetim i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.
Jupiter Software ERP sustav obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM, uz specifičnosti praćenja poljoprivredne proizvodnje.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, industrijskog bilja, prerade i skladištenja žitarica, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva i kooperacija.
U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti

Cezareja je investiciju ostvarila putem „Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima za projekt: „Primjena informacijske i koomunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnog procesa“. Ministarstvo poduzetništva i obrta te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i paketa EU sufinanciralo je cijelokupni projekt.

23.ruj

Novi Certificirani PMP u Spinu!

Spin je dobio trećeg certificiranog profesionalnog voditelja projekata po svjetski priznatoj PMI metodologiji.

Mirela Mužinić je svoje višegodišnje iskustvo u vođenju projekata okrunila svjetski priznatim statusom Project Managament Instituta (PMI) – Project Management Professional (PMP).
Dana 22.09. položila je zahtjevan ispit i stekla zvanje PMI PMP i tako postala jedna od 130 PMP-a u Hrvatskoj. Mirelino ime našlo se u najvećoj i najuglednijoj grupi certificiranih profesionalaca u svjetskom društvu projektnog menadžmenta.

13.srp

Spin potvrdio uspješno upravljanje kvalitetom po normi ISO 9001!

Na četvrtom recertifikacijskom auditu, održanom 18. lipnja 2015. tvrtka Spin još jednom je potvrdila svoju posvećenosti kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.

Recertifikacijskim auditom od strane neovisne certifikacijske kuće SGS Adriatica, Spin je dokazao da je sustav upravljanja kvalitetom kvalitetno i uspješno potvrđen za procese razvoja i dizajna softvera, implementacije, održavanja i podrške informacijskog sustava i informatičkog obrazovanja.

ISO 9001 je najraširenija međunarodna norma koja postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje sustava upravljanja kvalitetom. Za uspješno vođenje i rad organizacije potrebno je njome upravljati na sustavan način, gdje je uspjeh izvjesniji kao posljedica primjene i održavanja sustava upravljanja kvalitetom. Certifikacija tog sustava općeprihvaćen je način dokazivanja sadašnjem i potencijalnom partneru da će proizvod ili usluga zadovoljiti njegove zahtjeve prema kvaliteti.

Spin je prvi audit sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001 dobio 2006. godine. 2015 godine potvrđuje recertikacijskim auditom da je ISO 9001:2008 uspostavljen i održan, te da se postižu zapisani zahtjevi za proizvode i usluge u skladu sa opsegom politike i ciljevima tvrtke.

Nadzornim auditom nije uočena niti jedna nesukladnost!

10.srp

Jupiter Software u Liderovoj prvoj postavi :: 7 Veličanstvenih

Najnovije izdanje časpopisa LIDER donosi istraživanje o najboljim poslovnim softverima koji olakšavaju poslovanje. Lider predstavlja 7 veličanstvenih – Jupiter Software u elitnoj postavi.

LIDER broj 510 od 10. srpnja u vlastitom istraživanju istražio najpopularnija domaća i strana poslovna rješenja. Jupiter Software i Spin Informatica nalaze se u krugu 7 najpopularnijih rješenja. Uz uvozna rješenja (SAP, Microsoft Dynamics, Oracle, Pantheon) domaću pamet na polju poslovnih rješenja hrabro brane In2, Login i Spin.

3.lip

Spin sudjelovao na znanstveno-stručnom skupu „Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša“

Ovogodišnji 8. Međunarodni znanstveno-stručni skup održao se od 1.do 3. lipnja 2015. godine u Vukovaru gdje je okupio veliki broj znanstvenika, stručnjaka i poljoprivrednika iz Hrvatske te zemalja regije.

Kroz Skup sa temom „Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša“ prezentirano je 59 znanstvenih radova, razmjenjivala su se saznanja i iskustva proizvođača, stručnjaka i znanstvenika, te je u Međunarodnoj godini tla organiziran okrugli stol posvećen degradacije poljoprivrednih tala uslijed neprikladne agrotehnike i klimatskih promjena.
Nenad Bestvina je u bloku plenarnih izlaganja prezentirao spinova rješenja u okviru Jupiter Softwarea, prvenstveno modul za poljoprivrednu proizvodnju, koji je u cijelosti integriran sa svim ostalim modulima cjelovitog ERP rješenja.
Naglasak je dan na programe za biljnu proizvodnju pred koju su postavljeni zahtjevi za daljnje povećanje konkurentnosti, jačanje svijesti o važnosti dokazive proizvodnje zdravstveno ispravne hrane zbog sve većeg broja normi, zakonskih odredbi i certifikata.
Nadalje, Jupiter Software modul omogućava praćenje osnovnih zahtjeva integrirane bilje proizvodnje kroz plan sjetve i plodoreda po parcelama za pet godina unaprijed,detaljna evidencija i kontrola upotrijebljenih zaštitnih sredstava i gnojiva, te mogućnost dokumentiranja svih upotrijebljenih sredstava.

1.lip

Novi Microsoft certficirani eksperti i developeri!

Vanja Hornjak i Igor Lišinski stekli su MCSE i MCSD certifikate i nadopunili bogatu listu certifikacija u Spinu.

Vanja Hornjak stekao je MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert): Server Infrastructure certifikat kojim potvrđuje vještine potrebne za pokretanje podatkovnog centra, iskustvo u upravljanju identitetima, upravljanje sustavima, virtualizacije, umrežavanja i održavanja složene infrastrukture unutar tvrtke.
Igor Lišinski stekao je čak dva Microsoft certifikata:
MCSE: Data Platform, globalno priznat standard za IT profesionalce kojim potvrđuje širok skup vještina u izgradnji i upravljanju rješenjima na Sql Server platformi i cloud okružju, izgradnji i analizi baze podataka i dizajna.
MCSD: Web Applications je developerski certifikat s kojom se potvrđuje stručnost u stvaranju i uvođenju suvremenih web aplikacija i usluga.

26.svi

Spinov proljetni Team Building

U subotu, 23.svibnja Spin je organizirao tradicionalni proljetni Team Building za svoje djelatnike u Ladimirevcima – S.I.G.A.L.

Uz razne sportsko-rekreativne aktivnosti (biciklijada, boćanje, graničar, badminton, basket, stolni i veliki tenis, mali i stolni nogomet, kartanje, šah, odbojka) i degustaciju ića i pića, potičemo timski rad, neutralizaciju stresa te njegujemo pozitivne radne vibracije.
I ove godine su nastala nova kreativna rješenja u Team Buildingu – Spinijada . Uz red starih zaboravljenih sportova bilo je i kviza, asocijacije, pantomime.
Bravo organizatorima!

25.svi

Spin sudjelovao na The third ASIS&T European Workshop-u

Na trećem ASIS&T European Workshopu održanog na Filozofskom fakultetu Osijek, 22-23.svibnja, sudjelovao je i Spin. Marijana Schonberger odgovorila je na pitanje - Zašto smo se odlučili razviti DMS sustav?

Održana konferencija mjesto je okupljanja znanstvenika i praktičara informacijskih znanosti kako bi raspravljali o aktualnim kretanjima informacijskih znanosti istraživanja i prakse. Opća tema ovogodišnje konferencije je – informacija, tehnologija i korisnici. Prezentirala su se različita znanja i pristupi rješavanju problema prikupljanja podatak raznih informacijskih stručnjaka i tehnologija.

Marijana Schönberger je prezentirala Jupiter Software i istraživački izazov koji se sastoji od integracije DMS Sustava u poslovnim aplikacijama

11.svi

Spin među najboljima u jugoistočnoj Europi!

Međunarodna nagrada "Stvaratelji za stoljeća" za najbolje poduzetnike u jugoistočnoj Europi dodijeljena je i dvjema osječkim tvrtkama: Spin d.o.o. i MI Ravlić.

U ime tvrtke Spin priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu primio je direktor i suosnivač Spina Ivan Matejašić.

4.svi

Spin sponzorira PMIDayz!

Pozivamo vas na drugu PMIDayz konferenciju koja se održava 28-30.svibnja u Osijeku. Naslovna tema ovogodišnje PMIDayz konferencije je „Upravljanje projektnim timovima“.

Ovogodišnji PMIDayz konferencija u potpunosti je okrenuta upravljanjima ljudskim potencijalima – motivacija, rješavanje konflikata, umijeće vođenja i tehnike izbora planova tima…Gost iznenađenja - trener svih trenera!
Opširni pregled predavanja, predavača, raspored i mjesta održavanja pogledajte na stranicama PMI udruge Hrvatska .
I ovogodišnju konferenciju financijski i moralno sponzorirana je od strane Spina.
Rezervirajte u Vašem kalendaru 28. – 30.05.2015. godine za otkrivanje tajni uspješnog vođenja timova i utjecajne komunikacije.

30.tra

Spin podupire The third ASIS&T European Workshop

The third ASIS&T European Worskhop održava se u Osijeku, 22-23. svibnja na Filozofskom fakultetu. Spin je podupire u novcu, resursima i ljudskim potencijalom.

Spinov prestavnik je Marijana Schönberger sa temom:

A document management system (DMS) used to track, manage and store unstructured data, such as documents and images, using FILESTREAM (SQL Server-based applications).

Prijave su u tijeku!

17.tra

Spin zapošljava!

Spin zapošljava 4 samostalna konzultanta /developera za poslovne aplikacije!

Potrebna su specifična znanja, te poželjno radno iskustvo ili vlastiti demo projekt.
Detalji natječaja na stranici Posao u Spinu..

Rok prijave 15.svibanj 2015.

1.tra

1.travanj :: 25. godina Spina

Vjerovali ili ne, Spin je osnovan 1.travnja 1990. godine i na današnji dan slavi 25 godina rasta i razvoja.

U proteklih 25 godina Spin se razvio u značajnog regionalnog isporučitelja poslovnih informacijskih rješenja s više od 300 velikih korisnika i dominantan je u industrijskim vertikalama poljoprivrede, prehrambeno-kemijske industrije, trgovine, usluga i javnih servisa.
U slijedećih 25 godina Spin planira povećanja u skladu s brojem godina poslovanja: proširiti svoje potencijale na području razvoja, implementacije i vođenja projekata 25 puta, Jupiter Software tehnologiju primijeniti na novih 25 vertikala, 25 puta povećati ukupne prihode, povećati 25 puta broj referentnih korisnika.
Kako vidite imamo posla za narednih 25 godina...

13.ožu

Spin i studentske prakse

Kako u poslijednje vrijeme učestalo primamo upite za obavljanje studentske prakse obavještavamo zainteresirane da su svi naši resursi predviđeni za mentorski rad s studentima zauzeti do konca 2015. godine.

Također, u potpunosti razumijemo i cijenimo vaš interes za obavljanjem prakse u našem poduzeću i nadamo se da će svi zainteresirani pronaći tvrtku u kojoj će odraditi svoju obvezu. Napominjemo da po pitanje studenstskih praksi niti jedan fakultet nije kontaktirao našu tvrtku, niti ne postoji sklopljen ugovor i/ili sporazum o obavljanju iste u tvrtci Spin.

9.ožu

eRačun sa Jupiter Software rješenjem!

Ove godine počeo je teći rok prilagodbe na Direktivu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (2014/55/EU) kako bi se stvorila zajednička norma, ubrzala administrativna aparatura i olakšala međugranična trgovina svih članica EU.

Sukladno promijenama, Spin je u suradnji sa servisom Moj eRacun razvio granulu koja je integrirana u Jupiter Software te pruža punu podršku prilagodbi poslovanja u novom okruženju što uključuje neometano izdavanje eRačuna.
Osim izdavanja eRacuna omogućen je i uvoz eRacuna u Knjigu Ulazne pošte i Knjigu ulaznih računa.
Mogućnost dodatne edukacije pruža vam Moj eRačun Akademija!
Edukacija upotrebe eRačuna je idealna za zaposlenike u računovodstvu, IT sektoru i za menadžment.
Svim tvrtkama do 80 zaposlenih, u cijenu edukacije uključeno je slanje prvih 300 eRačuna bez naknade.
Kotizacija iznosi: 699,00 kn +PDV (na dva prijavljena polaznika, treći polaznik sudjeluje bez naknade).
Detaljne informacije o sadržaju, rasporedu, terminima te procesu prijave možete pogledati ovdje.

20.velj

Jupiter Software u mesnoj industriji - Ravlić d.o.o.

Ravlić d.o.o. tvrtka je sa višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i obradi mesa, koja permanentno unapređuje poslovanje i održava tradicionalnu kvalitetu potrošačkih i industrijskih proizvoda. Vodeće poduzeće u mesarskoj industriji odabralo je Jupiter Software rješenje kao nova platforma za integraciju svih poslovnih procesa, upravljanja proizvodnjom, logistikom i maloprodajnom mrežom mesnica.

Implementacija Jupiter Software u poduzeće Ravlić obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Uz korištenje Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava BI, ERP, CRM, WHM i HRM, obzirom na djelatnost naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni prodaje i proizvodnje: procesna proizvodnje, sljedivost skladišnog i proizvodnog procesa.

20.sij

Jupiter Administrator: 12-13.veljače!

U četvrtak i petak, 12 i 13.veljače 2015. u prostorijama Spin-a održat će se dvodnevni Jupiter Administrator tečaj u vremenu od 10 do 17 sati, sa pauzom za ručak.

Na Jupiter Administrator tečaju obrađivati će se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a , održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.
Tvrtke sa školovanim Jupiter administratorom ostvaruju 10% popusta na ugovorno osnovno i sistemsko održavanje.

Kotizacija: 2.280 kn / polaznik + PDV (ručak je uključen)

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo što ranije potvrdite sudjelovanje.

30.pro

Spinov New Year party 2015!

Spinovci su na najbolji mogući način ispratili i ovu uspješnu 2014. godinu! Nakon uvijek odličnog cateringa Hotela Osijek, party je podgrijan i popraćen vrhunskom glazbenom podlogom Cosmo banda!

Mjesta i za ples i za dens bilo je zahvaljujući prostoru Cadillaca. Dio odlične atmosfere zabilježen je slikom!

16.pro

I u Spinu je bio Djed Mraz!

Naši najmlađi su i ove godine bili dobri pa im je u posjetu došao Djed Mraz.

Uz simpatični igrokaz „Medin Božić“, Djed Mraz im je podijelio pakete u igraonici Moltonko. Smijeha i veselja, radosti i malo suza zabilježeno je i slikom! Do nagodinu, ho ho ho!

25.stu

ICT Summit 2014 u Osijeku

27.11.2014, Hotel Osijek - u organizaciji Ministarstva gospodarstva summit s temom "ICT - ključ razvoja hrvatskog gospodarstva". Spin će dati svoj doprinos u panel diskusiji o ulozi ICT u prehrambeno prerađivačkoj industriji.

Na Sammitu će biti predstavljena Industrijska strategija RH 2014-2020, a u četiri panel diskusije otvorit će se diskusija o ulozi ICT u pojedinim ključnim industrijskim sektorima. Ivan Matejašić, direktor tvrtke Spin, kao vodeće tvrtke za ICT rješenja u domeni poljoprivrede i prehrambene industrije, sudjeluje u panelu (13:30) o ulozi ICT u prehrambeno-prerađivačkoj industriji.

Cijeli program summita na stranicama Digitalne Hrvatske

20.lis

Gravia je prepoznala potrebu migriranja na Jupiter Software

Gravia d.o.o. iz Osijeka, unapređujući poslovanje prelazi na nove tehnologije i poboljšava vođenje poslovanja migrirajući na Jupiter Software.

Gravia d.o.o Spinov je korisnik od 1996. godine, te nakon gašenja proizvodne linije Fox prelazi na Jupiter Software kako bi uspješnije pratila vlastiti rast poslovanja.
Projekt implementacije započeti će tijekom studenog izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti za potrebe poslovnog sustava.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti.
Jupiter Software ERP sustav obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM.
U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti.

Gašenje produktivne linije FOX, te završetka održavanja Jupiter Software verzije 7 uslijed tehnološke inovacija i razvoja, zastarijevanja proizvoda i tržišnih zahtjeva, održavanje za Jupiter Software verziju 7 završiti će s 31.03.2015.godine.
Sukladno tome, Gravia d.o.o. prepoznala je potrebu održavanja tehnološke usklađenosti s aktulnim verzijama Jupiter Software-a.
U narednom periodu Spin planira sve korisnike Jupiter Software-a verzije 7 migrirati na verziju 8.
Dinamiku i postupak migracije dogovoriti ćemo i pripremiti zajednički.

17.lis

Spin sudjelovao na Tjednu mobilnosti studenata

Ovogodišnji Tjedan mobilnosti studenata u organizaciji studentske udruge IAESTE Osijek podržao je Spin, predavanjem Ivana Matejašića sa temom – znanja i vještine potrebne za uspjeh u IT industriji.

Studentska udruga IAESTE Osijek organizirala je Tjedan mobilnosti studenata, odnosno tjedan u kojemu su se zainteresirani studenti i maturanti informirali o mogućnostima prakse, studiranja i zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.
Manifestacija se održavala od 13 do 17. listopada na kojoj su razni predavači donijeli svoja iskustva vezano za zapošljavanje, praksu i aktualne teme iz mobilnosti studenata.
Direktor Spina, Ivan Matejašić predstavio je znanja i vještine potrebna za uspjeh u IT industriji.
U bogatom i raznolikom programu ‘Tjedna mobilnosti studenata’ studenti su mogli naći niz informacija, unaprijediti svoja znanja i motivirati se za neka nova iskustva

17.lis

Spinu nova priznanja za uspješno poslovanje!

Uz nagradu Zlatna kuna za najbolje malo poduzeće osječko-baranjske županije, Spinov uspjeh prepoznale su i EY – Bulidng a better working world i organizacija Regionalnog summita poduzetnika jugoistočne Europe „300 najboljih“.

Povodom održavanja Regionalnog summita poduzetnika jugoistočne Europe „300 najboljih“ u studenome, provodi se i projekt promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva. Za Specijalno priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu kandidiran je Spin!
EY Poduzetnik godine najprestižnija je svjetska nagrada za poduzetnike koja se dodjeljuje u više od 60 država diljem svijeta, stigla je i u Hrvatsku. Sudjelovanje Spina-a odaje mu se priznanje za sposobnost, inovativnost, te korištenje suvremenih tehnologija i metoda upravljanja za najpozitivniji poduzetnički primjer.
Pobjednik nagrade EY Poduzetnik godine™ predstavljat će Hrvatsku na događanju EY Svjetski poduzetnik godine™ koji se odvija svake godine u Monte Carlu.

5.ruj

Migrirajte povoljnije na najnoviju verziju Jupiter Software do travnja 2015. godine

Trenutno više od 50% Jupiter Software korisnika koristi najnoviju verziju Jupiter Software sustava – verziju 8.
Što sve donosi Jupiter Software verzija 8 možete pogledati ovdje!


Nakon 15 godina, održavanje za Jupiter Software verziju 7 završiti će s 31.3.2015. godine.

Svaki proizvod, pa tako i software, dođe do kraja svog „životnog puta“ iz više razloga (tržišni zahtjevi, tehnološke inovacije i razvoj, potrebne promjene na proizvodu, zastarijevanje proizvoda).

Prema Općim uvjetima pružanja usluge podrške korisnika i održavanja Jupiter Software sustava Spin d.o.o. Osijek obvezao se kontinuirano održavati aplikaciju i unaprjeđivati ju promjenama koje donosi napredak informatičke tehnologije.
Istim uvjetima, definirano je kako je korisnik je obvezan održavati tehnološku usklađenost Jupiter Software sustava s aktualnim verzijama Jupiter Software, kako bi Spin mogao osigurati tehnološko i zakonsko usklađivanje.

U narednom periodu Spin planira sve korisnike Jupiter Software-a verzije 7 migrirati na verziju 8. Dinamiku i postupak migracije dogovoriti ćemo i pripremiti zajednički.

21.kol

Spin podupire Kulendayz 2014....

Najstarija i najbolja IT konferencija na istoku Hrvatske sponzorirana je od strane Spina u novcu, resursima i ljudskim potencijalima. Sadržaj i prijave na Kulendayz web adresi.

18.lip

ISO 9001 sustav kvalitete u Spinu – uspješno proveden!

Na auditu 17.lipnja 2014.godine, Spin je još jednom potvrdio svoju usklađenost sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.

Spin je po osmi put na nadzornom auditu, koji je provela certifikacijska kuća SGS Adriatica d.o.o., potvrdio da je sustav upravljanja kvalitetom certificiran prema Normi ISO 9001:2008 uspostavljen i održavan, te da se postižu zapisani zahtjevi za proizvode i usluge u skladu sa opsegom politike i ciljevima tvrtke.
Auditom nije uočena niti jedna nesukladnost, niti su preporučeni prijedlozi za moguća daljnja poboljšanja.

11.lip

Spinu „Zlatna kuna“ za najbolju malu tvrtku u 2013. godini!

Nagrada „Zlatna kuna“ HGK Županijske komore za najuspješniju malu tvrtku za ostvarene rezultate poslovanja u 2013. svečano je uručena tvrtki Spin.


11.lipnja 2014.održana je sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek na kojoj su svečano uručena priznanja „Zlatna kuna“ najuspješnijim tvrtkama Osječko-baranjske županije za ostvarene rezultate poslovanja u 2013.godini u kategorijama malih, srednjih i velikih poduzeća.

„Zlatna kuna“ priznanje je koje HGK dodjeljuje najuspješnijima gdje sustav kriterija uključuje financijsku, tehnološku i inovativnu izvrsnost mjerljivu ukupnim prihodom, ulaganjima u tehnološki razvoj, nove proizvode, zapošljavanje i tržišnu konkurentnost.

U ime tvrtke Spin, priznanje je primio Slaven Matejašić.

10.lip

SIGAL - tradicionalno godišnje okupljanje Spin djelatnika!

U subotu, 07.06.2014. jake snage Spina okupile su se u SIGAL-u, Ladimirevci na tradicionalnom godišnjem skupu. Uz sport, zabavu i dobru hranu opuštali smo se od naporne poslovne godine i pripremali za nove projekte.

Ovakva druženja uvijek doprinose boljoj kvaliteti radne i životne atmosfera, pogotovo što je Spin narastao na već 51 osobu!

Samo manji dio atmosfere pogledajte u foto galeriji!

6.lip

Završena treća Project Management Akademija!

U periodu od 14. – 05. lipnja, Spin Studio uspješno je proveo Project Management Akademiju – pripremni trening za PMP / CAPM certifikaciju.

Polaznici su uspješno usvojili potrebne vještine za upravljanje projektnim poslovima, ljudskim resursima, planiranje budžeta i minimiziranje rizika u cilju vrhunske izvedbe i zadovoljstva klijenata.

Uz stečene kompetencije vođenja projekta uz pomoć predavača Nenada Trajkovskog, polaznici su po završetku treninga stekli 35 kontakt sati potrebnih za formalni pristup certifikacijskom ispitu.

Akademija je razvijena prema standardima i praski Project Management Institute (PMI) i PMBOK (PMBOK Guide 5th Edition) sa pokrivenih svih deset područja znanja, kroz pet grupa procesa – pokretanje, planiranje, izvršavanje, kontrolu i nadzor te zatvaranje projekta.

Slijedeći trening planiran je za listopad, stoga su prijave moguće već danas!

4.lip

Spin povećao broj konzultanata za poslovne aplikacije!

Zbog rasta poslovanja i unapređenja kvalitete podrške postojećih korisnika Spin je povećao svoj tim za dva nova konzultanta-developera za poslovne aplikacije.

Dvoje novih kolega od lipnja pojačavaju timove za financijske aplikacije i aplikacije za proizvodne sustave. Postupkom selekcije iz velikog broja kvalitetnih ponuda izabrana su dva najkvalitetnija kandidata, koji će u narednim mjesecima usvojiti znanja i poslovnu kulturu razvoja, implementacije i podrške Jupiter Software sustava.

2.lip

Spinov proljetni Team Building!

U subotu, 7. lipnja Spin organizira tradicionalni Team Building za svoje djelatnike u Ladimirevcima – S.I.G.A.L.

Uz razne sportsko-rekreativne aktivnosti (biciklijada, boćanje, badminton, basket, stolni i veliki tenis, nogomet, kartanje, šah) i degustaciju ića i pića, potičemo timski rad, neutralizaciju stresa te njegujemo pozitivne radne vibracije.
Ovogodišnji Team Building pojačan je organizacijom Treasure Hunt-a. U avanturi potrage za blagom djelatnici će moći pokazati poslovne vještine: brainstorming, komunikacijske vještine, kreativnost u rješavanju problema...
Nagrade najboljima pripremili smo uz pomoć naših partnera: Bijelić CO, Kandit i Pivovara Osijek .

30.svi

Project Tracer za nadzor nad projektima!

Jupiter Software obuhvaća integrirana rješenja za upravljanje cjelokupnim poslovanjem. Dio tog rješenje je nova aplikacija Project Tracer koji je namijenjen unapređenju i vođenju poslovanja.

Project Tracer je aplikacija namijenjena za nadzor nad projektima i određivanju projektnih zadataka, praćenje tijeka projekta i unos utrošaka vremena.
Integracija Project Tracera s Jupiter Software sustavom omogućuje praćenje financijskih elemenata projekta, tj. troškova i realizacije.
Važan dio Project Tracera je Project Portal koji predstavlja centralno mjesto za nadzor statusa svih projekata.
Project Portal, ali i BI sustav Jupiter Software-a daje sve relevantne i ažurne podatke svima koji za to imaju potrebe.
Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte u Spin.

27.svi

Spin je sponzor ovogodišnje SQL Tuneln konferencije!

Pozivamo vas na treće izdanje konferencije SQL Tuneln 2014 (2.-3.lipnja 2014). jedinstvenoj konferenciji u ovom dijelu Europe posvećenoj Microsoft SQL Server-u.

Konferencija će ponovno obuhvatiti najaktualnije atraktivne teme vezane uz Microsoft SQL Server pod vodstvom najvećih regionalnih i svjetskih poznatih stručnjaka i predavača na području Microsoft SQL Servera.
SQL Server Tuneln 2014 je namijenjena specifično onima koji se profesionalno bave Microsoft SQL Serverom, i to kako administratorima, tako i developerima koji razvijaju aplikacije na SQL Server platformi.

Ovogodišnja konferencija, kao i sve prethodne, financijski i moralno su sponzorirane od strane Spina.

Rezervirajte u Vašem kalendaru 02.-03.lipnja 2014. godine za najjače izdanje do sada, i sudjelujte na konferencija koja će se održati u Hotelu Ariston u Zagrebu.

23.svi

Osvježena referentna lista Jupiter Software

Kao mala demonstracija što se može napraviti spajanjem web sučelja i Jupiter Software baze, primjenili smo kroz prikaz Jupiter Software referenci. Detalje pogledajte na Jupiter Software stranicama.

Svi podaci o tvrtkama i lokacijama gdje možete vidjeti Jupiter Software na djelu, prikazuju se iz Jupiter Software baze u realnom vremenu.

24.tra

Skraćen je rok za prijavu na natječaj zapošljavanja!

Spin zapošljava 3 samostalna konzultanta developera u domeni komercijalnih, knjigovodstvenih i proizvodnih poslovnih modela. Detalji natječaja na stranici Posao u Spinu.

18.tra

Što donosi Jupiter Software 8.5?

Za sve koji su se pitali kako bi Jupiter Software izgledao bez ribbona ili side bara koji se pokazuju nakon odabira željene aplikacije za rad, provjeru navedenog omogućili smo u novoj verziji - Jupiter Software 8.5.


Jupiter Software verzjia 8.5 donosi mogućnosti dodatnih podešavanja vizualnih postavki (ikone, ribbon, side bar, pozadina).
Za korisnike koji Jupiter Software koriste u njegovoj light verziji, te time nemaju dostupan cc niti mogućnost slanja poruka – dodana je opcija slanja poruka direktno iz aplikacije.

Provjerite!

15.tra

Spin zapošljava 3 samostalna konzultanta/developera

3 samostalna konzultanta developera u domeni komercijalnih, knjigovodstvenih i proizvodnih poslovnih modela. Potrebna specifična znanja i radno iskustvo ili vlastiti demo projekt. Detalji natječaja na stranici Posao u Spinu.

10.tra

CrossGen otkriva sve informacije skrivene u vašim podacima!

Cross Gen je standardizirana funkcionalnost u Jupiter Software koja osigurava jedinstvenu metodu analize za sva poslovna područja.

CrossGEn - sastavni je dio poslovne aplikacije EAS Jupiter Software namijenjene unapređenju i vođenju poslovanja.
Više informacija o CrossGen-u u prospektu, a za informacije slobodno nas kontaktirajte u Spin.

1.tra

Spinov je rođendan!!

Prema legendi Spin je osnovan 1. travnja 1990. godine na sastanku osnivača. Ove godine punimo 24 velike godine uspješnog rasta i razvoja i tom prilikom želimo se zahvaliti svim partnerima, suradnicima i prijateljima koji su dali svoj doprinos Spinu, onakav kakav je on danas i kakav će biti u godinama koje dolaze.

31.ožu

PROJECT Management Akademija!

SPIN Studio organizira Project Management Akademiju - pripremni trening za PMP/CAPM certifikaciju. Predavač je Nenad Trajkovski koji će vas obućiti o 10 područjima znanja, te 5 grupa procesa. Završetkom treninga stječe se 35 kontakt sati koja su potrebna za formalni pristup certifikacijskom ispitu.


Susreće te li se sa slijedećim problemima?

Projekti ne uspijevaju ( izvan roka, budžeta, opsega, nedosegnuta kvaliteta), nemamo uvid u stanje projekta ili skupine projekata, koliko je probijen zadani budžet, ne znamo što, tko i kada će se raditi u projektu u slijedećem razdoblju?

Odgovore na pitanja nudimo vam kroz : Project Management Akademiju!

Prvi ovogodišnji trening počinje po slijedećem rasporedu:
14-15. svibanj 2014.
28-29. svibanj 2014.
04-05. lipanj 2014.
održavanje je u Spin Studiju, u vremenu od 12 do 18 sati.

Cijena treninga u trajanju od 6 dana iznosi 5.000,00 kn (za polaznike članova PMI udruge ili Early bird - prijava do 31.03. - odobravamo 10% popusta).

Za slijedeći trening, prijaviti se možete već danas!

12.ožu

Hrvatski novčarski zavod odabrao je Jupiter Software!

Hrvatski novčarski zavod d.o.o. dobavljač je kovanog novca i medalja vrhunske kvalitete na hrvatskom i međunarodnom tržištu. Osnovan je 1993.g. sa djelatnošću proizvodnje kovanog novca kuna i lipa RH, numizmatičkog kompleta novca, prigodnog zlatnog i srebrnog kovanog novca, medalja, te plaketa i znački u različitim metalima.


Implementacija Jupiter Software u Hrvatskom novčarskom zavodu obuhvatiti će analizu i modeliranje poslovnih procesa, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.
Jupiter Software ERP sustav obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM, uz specifičnosti praćenja proizvodnje kovanog novca, registracijskih pločica, numizmatike, medalja, plaketa i znački.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti.

11.ožu

Jupiter Software 8.4!

ATO Inženjering, Montelektro i Žito prvi su korisnici nove verzije Jupiter Software 8.4. Nova verzija donijela je unaprijeđeno sučelje, pregršt novih funkcionalnosti, novih i dorađenih opcija.

Što je novo u Jupiter Software verziji 8.4, pogledajte u popisu promjena s verzije 8.3 na 8.4.

Ukoliko želite biti dio obitelji koji svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8.4, kontaktirajte nas!

6.ožu

Zimske migracije na Jupiter Software 8!

Tijekom veljače i ožujka još su tri velike tvrtke prepoznale poboljšane funkcionalnosti integrirane u Jupiter Software 8, te uspješno migrirale na najnoviju verziju.

Navedenom migracijom, Bijelić Co d.o.o., REEM Electronic d.o.o. i Ministarstvo poljoprivrede - TISUP, postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8.

Jupiter Software verziju 8 napravili smo kako bi:
- razvijali funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom
- isporučili (?) novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije
- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

Ukoliko želite biti dio obitelji koji svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8, kontaktirajte nas!

20.sij

JOPPD sa Jupiter Software modulom!

Na temelju Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o porezu na dohodak (NN 79/13) propisan je novi obrazac – Obrazac JOPPD koji se počeo primjenjivati od 01.01.2014. godine.

Propisani jedinstveni obrazac poreza, prireza i doprinosa JOPPD za sve vrste dohotka zamjenjuje dosadašnjih šest obrazaca za prijavu dohotka, poreza, prireza i doprinosa na kojem se prikazuju sve isplate/obračuni izvršeni u jednom danu, a koji se poreznoj dostavljaju elektroničkim putem. Njegovom primjenom. racionaliziraju se troškovi i poslodavaca i državnih institucija.

Svi Jupiter Software i DOS korisnici dobili su nove prilagođene obrasce, sa svim specifičnostima za pojedine tvrtke. Pravovremena priprema i postavljanje modula omogućila je u zadanim zakonskim okvirima poštivanje zakonskih propisa.

Jupiter Software korisnika u Hrvatskoj ima više od 215 korisnika, među kojima su i najveće tvrtke u Hrvatskoj dok se s modulom obračuna plaća koristi 120 korisnika.

16.sij

I u 2014. godini Spin je među najvrednijim Microsoft Partnerima u Hrvatskoj.

Jedanaest godina zaredom Spin je Microsoft GOLD Certified Partner. Naše najjače GOLD kompetencije su razvoj softvera (Application Development) i upravljanja podacima (Data Platform), te SILVER kompetencije za integraciju aplikacija (Application Integration) i sustave poslovne inteligencije (BI).

Spin je jedan od najdugovječniji Microsoft Partnera u Hrvatskoj. 1997. godine Spin je postao jedan od prvih hrvatskih certificiranih SOLUTION PROVIDER-a. Od 2003. godine Spin je u elitnom društvu GOLD CERTIFIED Partnera zahvaljujući svojim proizvodima, certificiranim ljudima, klijentima i kvalitetom usluga.

Ovim statusom jamčimo našim klijentima kvalitetu usluga u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata, najbolje uvjete nabavke i održavanja infrastrukture i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima.

13.sij

Opraštajući se od 2013!

Završena je poslovna 2013. godina. Za Spin je to jedna od najboljih poslovnih godina u povijesti poslovanja dugoj 23 godine. Poslujući u doba krize, Spin je takve uvjete prihvatio kao izazov i pokazao kako se i u nepovoljnim poslovnim uvjetima može opstati, rasti i uspješno poslovati.
Svim našim partnerima, korisnicima, djelatnicima i prijateljima koji su svojom energijom doprinijeli uspjehu zahvaljujemo i želimo uspješnu 2014. godini!

U odnosu na prethodnu poslovnu godinu prihodi i drugi pokazatelji uspješnosti su nam porasli između 16% i 22% - što 2013. godinu svrstava u red najboljih godina od osnutka tvrtke.

Novi projekti i korisnici koji su ugovorili i/ili uveli Jupiter Software u 2013. godini su: Sokol Marić Zagreb, Papuk d.d. Našice, Diba d.o.o. Suhopolje, Tvornica Ulja Čepin, Montelektro d.o.o. Kastav, Ato inženjering Osijek, Vodovod grada Vukovara.

Tijekom 2013. godine razvili smo i stvorili nove proizvode. Kao najvažnije lansirali smo novu verziju Jupiter Software - verziju 8.4 s nizom tehnoloških i poslovnih poboljšnica. Potpuno novi moduli Project tracer - sustav za praćenje projekata, DMS - sustav za upravljanje dokumentima, sustav upravljanja putnim nalozima odlično su prihvaćeni od strane korisnika. Nebrojena je količina novih funkcionalnosti koje smo dodali u postojeće module.

Tijekom 2013. svim našim korisnicima uspješno smo isporučili sve pakete sa zakonskim izmjenama u domenama poreznih, fiskalnih i drugih zakonskih izmjena i tako održali vitalnost njihovih informacijskih sustava.


9.sij

Vodovod grada Vukovara odabrao KOMUNALIS & ERP Jupiter Software sustav!

Organizirana vodoopskrba grada Vukovara potječe iz 1913. godine kada se izgradio prvi vodotoranj i vodovod za užu grupu građana. Temelji današnjeg "Vodovoda grada Vukovara" postavljeni su 1955.god. Vodovod grada Vukovara opskrbljuje oko 20.000 korisnika vodovodne mreže grada Vukovara i okolice.

Vodovod grada Vukovar od ranije koristi Jupiter Software sustav Komunalis – rješenje za upravljanje korisnicima komunalnih usluga, upravljanje izgradnjom vodovodne mreže i evidenciju, utrošak i obračun potrošnje vode.

Uvođenjem Jupiter Software ERP modula izvršit će se potpuna integracija s modulom KOMUNALIS što će osigurati viši stupanj kvalitete u poslovnom izvještavanju i upravljanju tvrtkom.

Jupiter Software ERP sustav obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM, HRM i WHM.

Projekt implementacije obuhvatit će prijenos podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti za potrebe poslovnog sustava.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa (PMI metodologija), od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones) i rješavanja nesukladnosti.

3.sij

Konzultanski tim uspješno primijenio izmjene pdv-a

Nova godina donijela je mnoštvo novih zakonskih promjena koje izravno utječu na poslovanje naših Jupiter Software korisnika. Jedna od kritičnih promjena bila je i promjena stop PDV-a s 10 na 13 posto.

Spin konzultanti su na vrijeme izvršili potrebne pripreme kako bi svi korisnici Jupiter Software-a početak 2014. godine dočekali spremni.