Prije pet godina počelo je izdavanje prvih certifikata za provedbu fiskalizacije. Obvezna fiskalizacija na snagu je stupila tijekom 2013. godine, a protekom razdoblja od pet godina certifikati ističu te ih je potrebno obnoviti.
Svi naši klijenti, koji su obveznici fiskalizacije, trebaju provjeriti kada im ističu certifikati za fiskalizaciju, budući da će se kod nekih to dogoditi već krajem ove godine. Naime, FINA izdaje certifikate na rok od pet godina. Budući da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki su obveznici preuzeli certifikate već krajem 2012. što znači da će oni uskoro isteći.

Kako bi se obveza izdavanja fiskaliziranih računa provodila bez zastoja, obveznici trebaju provjeriti kada su preuzeli prvi certifikat, odnosno kada ističu. Fina će slati obavijesti o isteku certifikata 45, 30 i 15 dana prije datuma isteka trenutno aktivnog certifikata. Obveznicima koji su putem elektroničke pošte prijavljeni u Finin sustav informacije će biti dostavljene elektroničkom poštom, odnosno, kada su u pitanju oni koji nisu prijavili e-mail, putem zemaljske poštanske službe.

Iz FINA-e su izvijestili kako stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice korisnika koji se trebaju javiti u najbližu poslovnicu za preuzimanje novih certifikata. Kontaktirati ih mogu i putem telefona 0800-0080 ili e-mailom na adresu certifikati-fiskalizacija@fina.hr. Sve obavijesti vezane uz certifikate za fiskalizaciju Fina objavljuje na svojim stranicama www.fina.hr/fiskalizacija, a Spin također stoji na usluzi svojim klijentima koji za sva pitanja mogu kontaktirati putem Help Desk-a.