Spin se uključio u ocjenjivanje učeničkih radova koji bi trebali ponuditi rješenje problema zloporabe parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Na taj način želimo doprinjeti u rješavanju problema u zajednici te potaknuti mlade ljude na traženje inovativnh rješenja.
Elektrotehnička i prometna škola Osijek te privatna gimnazija Gaudeamus, također iz našeg grada, pokrenule su projekt u kojem se njihovi učenici natječu u osmišljavanju najboljeg rješenja jednog od velikih problema. Riječ je o stalnom nepropisnom parkiranju vozača na parkirna mjesta koja su predviđena za osobe s invaliditetom.

Budući da u Osijeku i dalje nema dostatan broj parkirališta za invalide, taj je problem još više naglašen. Učenici spomenutih škola privode kraju svoje ideje kojima ćemo, nadamo se, iskorijeniti takvu nepoželjnu praksu. Sljedećeg će tjedna uključeni srednjoškolci predstaviti svoje ideje.

Budući da je danas uobičajeno u takvim rješenjima upotrijebiti prednosti napredne tehnologije, organizatori su pozvali Spin da se uključi u ocjenjivanje radova tako što će dati jednog od tri člana stručnog ocjenjivačkog suda. Prezentacija rješenja održat će se u ponedjeljak 25. rujna u prostorima Elektrotehničke i prometne škole, a proglašenje najboljih radova tri dana kasnije u Zoo hotelu. Najboljim učenicima ujedno će pripasti i prigodne nagrade.