27.pro

Najbolje želje na prelasku iz Stare u Novu Godinu!

Privodeći kraju staru 2006. godinu, vrijeme je da si poželimo nešto lijepo za 2007. godinu....

U ovo blagdansko vrijeme kada uzimamo kratak predah od svakodnevnih aktivnosti, dobro je preispitati temeljne vrijednosti našeg djelovanja. Dobro je obnoviti sjećanja na iskonsku dobrotu, istinoljubivost i čežnju za ljepotom, darove koje smo dobili dolaskom na ovaj svijet. Prolaskom kroz isti taj svijet trebali bi sačuvati ili pojačati sjaj dobivenih darova.

Želimo svim našim partnerima, prijateljima i suradnicima da njihovi darovi dobrote, istine i ljepote sjaje danas više nego jučer, sutra više nego danas.

2.stu

Uspješna organizacija Konferencije o razvoju konkurentnosti!

Tehnologija, poduzetništvo i inovacije u razvoju konkurentnosti, 27. listopada 2006. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku govorili su: Goran Radman, Slavica Singer, Draško Tomić (HP), Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija) i Ivan Matejašić. Detalji...

U radu konferencije sudjelovalo je 70 predstavnika gospodarstva, znanosti i drugih institucija. Prema ocjeni sudionika i medija Konferencija je dobro osvijetlila probleme i značaj tehnologije, inovacija i poduzetništva u razvoju konkurentnosti našeg gospodarstva i društva.

16.lis

MORH je prepoznao važnost ECDL-a!

Podjela ECDL certifikata (putovnice) za polaznike završene edukacije i uspiješno položene module ECDL programa biti će 08.studenog 2006. u prostorijama Spin-a, točno u 15h!

Upravo je MORH prepoznao važnost European Computer Driving Licence (ECDL) - računalnu diplomu koja je međunarodno priznata kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu. Preporučamo:
• Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
• Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
• Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru.
Algebra i Spin u suradnji vaši su partneri za uspjeh!

7.lis

Otkazan INFO 2006 - preobražaj ITC tržišta!

Nakon 37 godina održavanja sajma informatičke tehnologije, 38. INFO je definitivno otkazan. To ukazuje na 3 velike promjene u ITC sektoru Hrvatske:

1. ITC tržište u Hrvatskoj više ne postoji - karte su podjeljene i preživjeli u ITC sektoru se više nemaju oko čega natjecati. Veliki poslovi se djele po poznatoj metodologiji, najveći investitori i izvođači su poznati i mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a mali ionako žive u iuziji tehnološke avangarde. Kome je sajam onda potreban?
2. IT industrija u cijelom svijetu doživljava preobražaj - iz razvojnog sektora seli se u domenu potrošnje. Stoga nije nužno dolaziti na sajmove vidjeti novitete, svratite do prvog hipermarketa tamo se nalazi gotovo sve što ITC može ponuditi. Barem tako misli prosječni građanin. Naravno, Internet je pobjedio.
3. U Hrvatskoj nema interesa i potrebe za IT - to nikome ne donosi prednost - to bolje rade automobili.

22.ruj

Jubilarna - 10 generacija PROGRAMERA!

04.listopada u 19.00 sati započinje čak 10 generacija Računalnog PROGRAMERA. Prijavite se već danas jer su ostala još samo -3 slobodna mjesta!

Računalno programiranje u Visual Basicu.NET upisuje se u radnu knjižicu uz provedbu Microsoft Certified Trainera u organizaciji jedinog Autoriziranog Microsoft Training Centar - Spin Studio!

11.ruj

Spin zapošljava 3 mlađa konzultanta za poslovne aplikacije.

Dinamičan posao koji povezuje tehnologiju, poslovanje i ljudske potencijale. Izazov: posao zahtjeva visok stupanj IQ i EQ!

Uvjeti: VSS bez obzira na radno iskustvo. Analitičke sposobnosti. Prezentacijske vještine. Komunikacijske vještine. Poznavanje MS Windows i Office alata. Znanje engleskog jezika. B vozačka kategorija. Prednost poznavanje SQL jezika. Zamolbe i CV slati na ovaj e-mail do 24. rujna 2006.

4.ruj

Prijavite se već danas za "Macromedia WEB DIZAJNER" koja počinje 11.rujan 2006!

Zašto je "Macromedia web dizajner" vaš odabir obrazovanja? - ovo je jedini licencirani Macromedia obrazovni program u Osijeku - uz upis u radnu knjižicu dobivate i Macromedia međunarodni certifikat! - na području OBŽ, jedino u Spin Studiju možete pohađati edukaciju koju vode certificirani Macromedia predavači. Slobodno nas kontaktirajte!

1.ruj

IDC uvrstio Spin u godišnje izvješće o stanju EAS tržišta u Hrvatskoj.

Redovno godišnje izvješće bavi se analizom stanja i prognozom kretanja tržišta poslovnih aplikacija na Hrvatskom tržištu u 2005. godini. Uz strane igrače na hrvatskom tžištu (SAP, Oracle, MBS) obrađeni su i najveći domaći proizvođaći EAS aplikacija. Spin je u 2005. godini uvršten u listu najozbiljnijih domaćih proizvođaća i isporučitelja EAS sustava.

IDC je vodeća istraživačka i konzultantska kuća u domeni IT tržišta. Tržište centralne i istočne Europe sistematski istražuju i prate već 15 godina. Njihove analize i procjene tržišnih kretanja glavni su oslonac svim analitičarima i donositeljima odluka u i oko IT sektora.

25.kol

UPISI u TIJEKU!

Upisi su u tijeku za sve programe osposobljavanja i usavršavanja kojim polaznici završetkom školovanja ostvaruju upise u radnu knjižicu! Još danas ima mjesta - Izdvajamo WEB DIZAJN - počinje 11.rujna i GRAFIČKI dizajn - 25.rujna ,te Računalni PROGRAMER - 25.rujna

8.kol

Još jedan MCSA (Microsoft Certified Systems Administrator)..

Vanja Hornjak položio je sve zahtjevne ispite i stekao certifikat MCSA – Microsoft Certified Systems Administrator on Microsoft Windows Server 2003.

U nastojanju da našim klijentima pružimo što kvalitetniju uslugu sistem integracije i održavanja složene IT infrastrukture, certificirali smo još jednog stručnjaka za Microsoft System administraciju. Time smo povećali broj Microsoft certificiranih stručnjaka na ukupno 8, čime efikasno pokrivamo široku gamu Microsoft servera i alata za izgradnju poslovnih informacijskih sustava.

10.srp

Microsoft objavio Ireks aroma case!

Microsoft je u svoj portfolio studija slučajeva uvrstio i uspješno Spinovo rješenje u tvrtki Ireks Aroma Zagreb koje integrira Microsoft tehnologije s Jupiter Software-om. Pročitajte Microsoft Case Study....

Microsoftov pregled uspješnih slučajeva implementacije obuhvaća primjere kako Microsoft tehnologija i rješenja zasnovana na Microsoft produktima mogu pomoći u unapređenju poslovanja.

Ireks Aroma je zanimljiv slučaj koji integrira široku paletu Microsoft servera sa Jupiter Software poslovnim rješenjem, koje je proizvod Spin Informatice.

10.srp

Dean Vitner - Microsoft Certified Trainer

Od jeseni i u Spin Studiju možete slušati specijalsitička predavanja na temu Microsoft SQL Server-a po Microsoft edukacijskoj metodologiji (MOC). Vaš interes i pitanja slobodno prosljedite na adresu Spin Studija.

Od jeseni i u Spin Studiju možete slušati specijalsitička predavanja na temu Microsoft SQL Server-a po Microsoft edukacijskoj metodologiji (MOC). Vaš interres i pitanja slobodno prosljedite na adresu Spin Studija.

10.srp

Spin implementirao ISO 9001:2000 sustav kvalitete

Spin je implementirao sustav kvalitete po normi ISO 9001:2000 za procese dizajna i razvoja softvera, implementacije IT projekata, održavanje softvera i proces IT edukacije.

Švicarska certifikatorska kuća SGS, 07.07.2006. provela je provjeru implementacije ISO sustava kvalitete u procesima Spina i potvrdila ispravnost primjene.

Spin je 6 mjeseci, uz pomoć konzultantske kuće Qualitas d.o.o. Zagreb, radio na definiciji procesa i implementaciji ISO norme u svoje glavne procese - razvoj, implementaciju i održavanje sofvera i proces edukacije.

Uvođenjem ISO 9001 norme Spin želi unaprijediti svoje poslovne proces u interesu svojih klijenta i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga.

3.srp

UNIKOM Osijek implementira Jupiter Software i Komunalis!

Unikom Osijek, najveće regionalno poduzeće za odvoz i zbrinjavanje smeća odlučilo je unaprijediti svoj poslovni informacijski sustav i sustav za obračun i naplatu komunalnih usluga. Izbor je pao na Jupiter Software i Komunalis.

Komunalis je sastavni dio Jupiter Software za kreiranje baze korisnika, definiranje sustava obračuna komunalnih usluga, evidenciju utrošaka, obračun i naplatu usluga. Komunalis je u potpunosti integriran s poslovnim modulima Jupiter Software i u cjelini čine dobru osnovu za unapređenje poslovnih procesa.

Više o Komunalis-u....

26.lip

Spinovci jedrenjem grade i jačaju svoje timove!

Tim stvoren iz različitih sektora Spina (uprava, razvoj, prodaja, implementacija) jedrio je od 17. do 24. lipnja u akvatoriju srednjeg i južnog Jadrana na jedrilici Zrinka Bavaria 44.

Na ruti Split, Hvar, Vis, Korčula, Mljet, Brač obišli smo sve poznate i manje poznate lokacije od Palmižane do Šćedra, Uvale luke, Vrboske, Bola......

Uz poznatog skipera I. Mehićića PSY, poznatijeg kao Meho, uspješno su asistirali 'iskusni vukovi' - Pekić, Božo, Ivan a mlade snage Mut, Dario, Dejan, Krešo, Tomislav ni u čemu nisu zaostajali - dapače.... u svemu su bili vrlo dobri.

Uz sve brodske obveze uspješno su obavljani i profesionalni zadaci - koristeći GSM UMTS komunikaciju neprestano smo bili u kontaktu s našim korisnicima i on line supportirali projekte i instalacije.

Izgradnja odnosa povjerenja i razumjevanja unutar tima bila je jedna od misija ovog team bulidinga koja je također u potpunosti ispunjena.

10.lip

Spin Team Bulding - Ladimirevci

Tradicionalno Spinovci se u lipnju okupljaju u Ladimirevcima na kako bi se družili kroz sport i dobru hranu na prelijepim prostorima centra S.I.G.A.L Ladimirevci.

Iako vrijeme nije bilo naklonjeno Spinovcima, dobar duh i snažna volja organizatora, pobjedila je loše vrijeme, hladnoću i opušten provod nije izostao. Zahvaljuemo se i našem prijatelju Ivanu Ilešu koji je dovezao kanue za vožnju KArašicom koje nismo uspjeli konzumirati, ali dobra volja je za svaku pohvalu.

26.svi

PZ Osatina dobila Zlatnu kunu!

Zlatnu kunu u kategoriji velikih tvrtki - godišnje priznanje za razvoj poslovanja koje dodjeljuje HGK - došla je u ruke Mirka Ervačića direktora PZ Osatina Semeljci. PZ Osatina svoje poslovanje prati i unapređuje Jupiter Software tehnologijom od 2004. godine.

PZ Osatina Semeljci u svom poslovnom sustavu objedinjava od ratarske proizvodnje, stočarske proizvodnje, proizvodnje mlijeka, tvornice stočne hrane do proizvodnje sirkove metle i veterninarskih usluga. Svi poslovni segmenti obuhvaćeni su Jupiter Software-om i integrirani u jedinstveni informativni prostor u realnom vremenu.

Radujemo se poslovnom uspjehu naših klijenata i nastojimo dati doprinos njihovom uspjehu!

10.svi

Glas Slavonije implementira Jupiter Software!

Vodeća medijska kuća u Slavoniji i Baranji , po veličinio 503. tvrtka u Hrvatskoj, odabrala je Jupiter Software kao temeljni ERP software za svoje poslovanje.

Projekt će trajati 6 mjeseci i u tom razdoblju bit će rekonstrurana IT infrastruktura poslovnog sustava, implementirane Microsoft sistemske tehnologije, izvršen prijenos podataka iz postojećeg sustava, obuka korisnika i implementacija ERP modula sa svim specifičnostima u radu ove medijske kuće.

9.svi

Nogometni navijači, oprez!

Nogometni navijači trebaju obratiti pažnju na trojanski konj koji se širi putem e-mail poruka s malicioznim privitkom.

Nogometni navijači trebaju obratiti pažnju na trojanski konj koji se širi putem e-mail poruka s malicioznim privitkom. U poruci se navodi da je u privitku plan natjecanja za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo. Poruka je napisana na njemačkom jeziku, a pokretanjem malicioznog privitka korisnikov se sustav zarazi trojanskim konjem. O navedenom slučaju obavješten je njemački ured za informacijsku sigurnost (BSI) i FBI, jer se čini da je izvor maliciozne e-mail poruke u SAD-u. Približavanjem Svjetskog nogometnog prvenstva očekuje se veći broj malicioznog softvera zbog velike popularnosti ovog sportskog događaja. Prošle godine FIFA je upozorila navijače da se širi phishing poruka za koju se tvrdi da je od FIFA-e. Sigurnosni stručnjaci tvrde da bi nadolazeće prvenstvo moglo zlonamjernim korisnicima poslužiti i za širenje virusa za mobilne uređaje.

3.svi

Projekt manageri Spin-a postali članovi PMI organizacije!

Nenad Bestvina i Ivan Matejašić postali članovi Project Managament Institut-a i Hrvatskog ogranka iste organizacije.

U nastojanju da postignemo izvrsnost u vođenju projekata odlučili smo postati članovi međunarodne organizacije project managera i u daljnjem postupku certificirati što veći broj naših voditelja projekata za status PMP (Project Manager Professional).
Većina naših voditelja projekata zadovoljava stroge kriterije PMI organizacije, ali bit će potrebno položiti ispite, usvojiti znanja, termine i tehnike kako bi se akumulirano iskustvo i znanje verificiralo i stekao međunarodno priznat certifikat.

13.ožu

OSIMPEX i FEROIMPEX uvode Jupiter Software!

OSIMPEX kao 202. i FEROIMPEX kao 327. tvrtka na listi 500 najvećih firmi u Hrvatskoj implementiraju BI, ERP i CRM module Jupiter Software-a!

Implementacija Jupiter Software obuhvatiti će redizajn IT infrastrukture koja će podržavati integralni inforamcijski sustav u realnom vremenu i integrirati sve lokacije poslovanja i sve poslovne operacije. Projekt obuhvaća prijenos podataka iz starog sustava, konceptualnu i operativnu obuku djelatnika za rad, podešavanje parametara i dugoročnu podršku u korištenju i razvoju sustava. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 180 dana.

16.velj

Slavonska banka d.d. implementira Jupiter Software HRM sustav!

Slavonska banka d.d. Osijek, članica Hypo grupe, implementira Jupiter Software module za upravljanje ljudskim potencijalom i obračun plaća i drugih isplata.

Tjekom projekta izvršit će se implementacija Micrososft SQL Servera, zahtjevna konsolidacija raspoloživih podataka o ljudskom potencijalu iz heterogenih izvora, implementacija standardnih HRM modula Jupiter Software-a kao i razvoj novih, specifičnih modula za upravljanje ljudskim potencijalom u Slavonskoj banci.

3.velj

Virus Nyxem - Što i kako?

Virus, nazvan Nyxem, MyWife, BlackMal i Grew ovisno o proizvođaču antivirusnog softvera, izazvao je dosta straha kod korisnika zbog sposobnosti uništavanja podataka.

Ovaj virus ima ugrađeni mehanizam da svakog trećeg u mjesecu (u trenutku objave ove preporuke, prvi takav datum je 3. veljače), 30 minuta nakon pokretanja računala, pronađe datoteke često upotrebljavanog uredskog alata, Microsoft Officea: .doc, .xls, .mdb, .ppt i .pps; te ih prepiše s besmislenim znakovnim nizom, čime ovi dokumenti postaju nečitljivi i time beskorisni. Virus uništava i Adobe Acrobat .pdf, odnosno komprimirane .zip i .rar arhive, te još neke manje poznate formate datoteka. Uz navedeno, ovaj virus ugrožava i sigurnost samog računala isključujući i brišući sve pronađene antivirusne alate, čime računalo postaje podložnije novim napadima i zarazama. Ipak, nije sve tako crno - dobra vijest glasi da ovaj virus mogu "zaraditi" samo neoprezni i nezaštićeni korisnici. Naime, jedini način da se računalo zarazi ovim virusom jest da korisnik svjesno pokrene zaraženu datoteku primljenu u obliku privitka e-mail poruci ili dobivenu putem dijeljenog diska. Ovaj virus koristi kao isključivo sredstvo propagacije tehniku zvanu "socijalni inženjering" - obmanjivanje korisnika da je riječ o zanimljivom sadržaju (najčešće pornografske prirode) kako bi se korisnika navelo da pokrene zaraženu datoteku. Stoga je često dovoljno, ali i potrebno, biti oprezan pri otvaranju privitaka e-mail poruka s naslovom, primjerice, "My photos!", "Sex video!" ili "Miss Lebanon 2006". Microsoft je na svojim web stranicama ponudio detaljan opis ovog virusa, kao i upute kako ga ukloniti s računala. Neki proizvođači antivirusnog softvera nude i automatizirane alate koji će učiniti isto: Symantec, BitDefender, Sophos, G DATA.

31.sij

Spin Microsoft GOLD CERTIFIED Partner i u 2006. godini!

Zahvaljujući velikom broju certificiranih profesionalaca, kompetencijama na pojedinim područjima ITC, referencama i ostvarenoj prodaji Spin je i u 2006. godini Microsoft Gold Partner.
Spin je Microsoft Certified Solution Provider neprekinuto od 1997. godine, a od 2003. je u neprekinutom statusu Gold Partnera.

Spin je zahvaljući svojim certificiranim profesionalcima i referencama zadobio komeptencije na području upravljanju podatkovnim sustavima (Data Managament Competency), Upravljanju poslovnim procesima i integraciji (Business Process and Integration Solutions Competency) i izgradnje mrežnih sustava (Networking Infrastructure Solutions Competency).

19.sij

Upisi su u tijeku!

Upisi su u tijeku za sve programe osposobljavanja i usavršavanja kojim polaznici završetkom školovanja ostvaruju upise u radnu knjižicu! Izdvajamo WEB DIZAJN - počinje 08.veljače 2006.

WEB DIZAJN započinje 08.veljače u 19.00 sati. Plan i program nastave je Autorizirani Macromedia Curriculum, sa svim nastavnim cijelinama popraćene originalnom Macromedia literaturom na engleskom jeziku, te prijevodima iste na hrvatski jezik. Kroz program vas vode Macromedia Cerified Professional i Instructor što jamči vrhunsko i tehničko znanje i pedagoške kvalitete. Prijava moguća i na mail

2.sij

Spin prelazi na GB infrastrukturu i podiže brzinu stalnog linka....

Tjekom 1. tjedna 2006. godine informacijski sustav Spina bit će preveden na gigabitnu mrežnu infrastrukturu. Paralelo s prelaskom na GB mrežnu infrastrukturu povećali smo i brzinu stalnog linka na 512 Kb što će ubrzati vašu komunikaciju sa svim stranicama pohranjenim na Spin serverima i e-mail komunikaciju.

Iako je cijela operacija pažljivo planirana mogući su kraći zastoji u komunikaciji s vanjskim svijetom - pristup web stranicama i e-mail komunikacija. Ukoliko iskusite teškoće molimo kontaktirajte na telefon 031 20 30 20.

23.pro

U susret novoj 2006. godini!

Zaključujući 2005. godinu, kao jednu od najuspješnijih poslovnih godina u posljednih 15 godina rada, svim svojim partnerima, djelatnicima i prijateljima tvrtke, Spin želi uspješnu novu 2006. godinu i ugodne Božićne blagdane.

2.pro

ECDL diploma!

Dana 27.studenog 2005 završena je radionica za obrazovanje i ispit za ECDL ispitivače za ECDL program čime je napravljen zadnji korak prema početku rada testnog centra u Osijeku. U suradnji sa partnerom u Osijeku je otvorena podružnica testnog centra učilišta Algebra te od sada i u prostorima Spina STUDIJA možete polagati ECDL ispite - OSNOVNOG i NAPREDNOG programa i steći diplomu.

ECDL program je projekt Europskog udruženja profesionalnih informatičkih društava (CEPIS - Council of European Professional Informatics Societies) i podržan od velikog broja nacionalnih informatičkih društava u svijetu. Realizacija programa, povjerena je ECDL Fondaciji (European Computer Driving Licence Foundation - IFIP-a, 30. je svibnja, 2003. godine dobio ovlaštenje od strane ECDL Fondacije, za provedbu ECDL programa u Hrvatskoj. ECDL diploma je međunarodno priznata norma informatičke pismenosti, koja jamči poznavanje rada na računalu i potrebne korisničke vještine. Zbog velikog interesa, ECDL se program proširio u cijelom svijetu. Koncept ECDL-a podržavaju: Europska Komisija, UNESCO Svjetska banka, Ministarstva prosvjete Australije, Austrije, Nizozemske, Mađarske, Italije, Jordana i Poljske. Ministarstvo zdravstva Velike Britanije, koje zapošljava 1.3 milijuna osoba, pokrenulo je ECDL program za svoje zaposlenike, koji uključuje osposobljavanje i provjeru znanja, od čistačica do liječnika. Program ECDL podržan je u Strategiji razvitka Republike Hrvatske - Informacijska i komunikacijska tehnologija gdje se predlaže: "Uspostavljanje i prihvaćanje europskog sustava stjecanja potvrde o uspješnosti uporabe osobnih računala (ECDL - European Computer Driving Licence) kao osnovni kriterij za osposobljenost zaposlenika u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi".

21.stu

Velekem d.d. Zagreb ulazi u 2. fazu implementacije Jupiter Software-a!

Nakon uspješno okončane pripremne faze za uvođenje integralnog informacijskog sustava Velekem i Spin su pristupili realizaciji zacrtanih ciljeva iz pripremne faze. Jupiter Software bit će implementiran u Upravi tvrtke i u svih osam podružnica tvrtke u Zagrebu, Varaždinu, Puli, Zadru, Spilitu, Bjelovaru, S. Brodu i Osijeku.

Još jedna velika i složena instalacija Jupiter Software, koja je pripremana gotovo 8 mjeseci, ulazi u svoju završnu fazu. Nakon dobro odrađenog pripremnog posla, vezanog za analizu poslovnog modela, projektiranje infrastrastrukture i zatvaranja financijske konstrukcije, Velekem i Spin će u narednih 6 mjeseci izvršiti instalaciju infrastrukture, obuku korisnika, prijenos podataka i implementaciju standardnih i specifičnih BI, ERP i CRM modula Jupiter Software-a.

7.stu

Poljoprerada d.d. Zagreb uvodi Jupiter Software!

Agroindustrijski kompleks Poljoprerada d.d, jedan od najvećih poduzeća u agrokompleksu Hrvatske odabralo je Spin i Jupiter Software za temelj integralnog informacijskog sustava tvrtke. Unutar sustava je i jedan od najvećih proizvođača jaja u RH - poduzeće Agrokoka nova d.o.o.

Na temelju pozitivnih referenci u nizu tvrtki iz agro kompleksa, tvrtka Poljoprerada d.d. odlučila je inforamtizirati cjelokupno poslovanje od Uprave do tvornice stočne hrane i proizvodnje konzumnih jaja.
Projekt obuhvaća izgradnju suvremene VPN infrastrukture, implementaciju Microsoft serverskih rješenja, obuke korisnika, prijenosa podataka, implementacije standardnih ERP modula, implementacije Jupiter Software modula za upravljanje proizvodnjom, kooperacijom i otkupom.

19.lis

Hotel Osijek, 16. studenog 2005: Rješenja za bolje poslovanje!

Spin, Microsoft i HP predstavljaju integralna IT rješenja za unapređenje poslovanja. Na primjeru uspješnih projekata i na temelju svjedočenja višegodišnjih korisnika pronađite poslovni software za vaš poslovni sustav. Detalji konferencije!

Jupiter Software utemeljen na Microsoft Windows serverima i HP hardware-u donosi opća i vertikalna rješenja za široki spektar poslovnih modela: trgovinska poduzeća, poduzeća iz kemijskog i prehrambenog sektora, poljoprivredni sektor, komunalna poduzeća i uslužna poduzeća. Detalji konferencije!

17.lis

Nelegalni Service Pack 3

Microsoft upozorava korisnike da se na web stranici Hotfix.net pojavila neautorizirana verzija Windows XP Service Packa 3, i ne preporučuje njeno instaliranje na računala.

Microsoft upozorava korisnike da se na web stranici Hotfix.net pojavila neautorizirana verzija Windows XP Service Packa 3, i ne preporučuje njeno instaliranje na računala. Korisnicima je poručeno da će svoja računala i podatke izvrgnuti nepovratnom riziku, te da će ostati bez Microsoftove tehničke podrške za rješavanje bilo kakvih problema koji mogu iskrsnuti. Administratori Hotfix.neta ne slažu se s ovakvim oštrim ocjenama od strane Microsofta i kažu da, iako se ne radi o oficijelnoj verziji programa, on ipak može poslužiti korisnicima kao određeni "preview" za ono što ih očekuje jednom kada prava verzija SP3 bude objavljena. Hotfix.net složio je SP3 pomoću internog izvora u Microsoftu koji im je dostavio najnovija programska osvježenja. Ipak, ne poriču da program može uzrokovati manju nestabilnost sustava. Microsoft provodi internu istragu u nadi da će pronaći izvor iz kojeg su podaci "iscurili". Redovno izdanje Microsoft Windows XP SP3 predviđeno je za kraj 2006. godine.

4.lis

GEROK d.o.o. Đakovo uvodi Jupiter Software!

Gerok d.o.o. Đakovo je vodeći proizvođač odjeće u RH. Dugi niz godina koristi SPIN FOX SOFTWARE module, a ove godine donio je odluku o prelasku na Jupiter Software sustav za upravljanje tvrtkom.

Tjekom implementacije Jupiter Software-a, GEROK će obnoviti svoju infrastrukturu i na njoj povezati sve svoje operacije u đakovu, Osijeku i Zagrebu u jednistveni informacijski sustav.

23.ruj

DELFIN d.o.o. Zagreb prelazi na Jupiter Software!

Hrvatski distributer za party program uz svoje maloprodajne objekte i DELFINO igraonicu, odlučio je implementirati Jupiter Software tehnologiju.

Projekt obuhvaća isporuku opreme, izgradnju infrastrukture za integraciju poslovanja s različitih lokacija, Jupiter Software standarne module za ERP, CRM i BI, obuku korisnika i prijenos povjesnih podataka.

Tjekom implementacije u Jupiter Software ugraditi će se specifični distributivni model tvrtke DELFIN, kako bi u potpunosti podržali poslovni modle klijenta.

22.ruj

Spin uvodi ISO 9001:2000 sustav kvalitete

S ciljem jačanja konkurentske sposobnosti, razvoja kvalitete naših proizvoda i usluga i unapređenja unutrašnje organizacije krećemo s uvođenjem sustava kvalitete u naše poslovanje.

Kroz proces uvođenja vodit će nas tvrtka Qualitas iz Zagreba, a certificirat će nas certificirajuća kuća SGS.

11.kol

ABC Analize - nova BI funkcionalnost Jupiter Software-a!

Razvijen je novi modul ABC analize stavaka koji se uključuje u sve poslovne analize Jupiter Software i isporučuje se korisnicima kroz redovne upgrade pakete.

Modul omoguća ABC analizu i njenu ekstenziju do 7 razreda bilo kojeg seta podataka. Ukoliko set sadrži više numeričkih i prihvatljivih pojmova, moguć je izbor kriterijskog podatka za ABC analizu. Predviđene su opcije invertiranja podataka u slučaju negativnih vrijednosti i filtriranja u slučaju potrebe isključivanja 'nepoželjni' vrijednosti iz seta.

Osim uključivanja ABC analize u standardne poslovne analize - Analiza prodaje, Analiza Kupaca, Analiza NAbave, Cach flow analiza, Stanje partnera, Stanje zaliha predviđena je i izrada portala koji bi objedinjavao sve ABC analize u Jupiter Software sustavu.

4.kol

Aktualno: UPISI novih generacija Spin STUDIO polaznika!

Tražite posao? Želite li uspješno poslovati? Razmišljate li o svojoj budućnosti? Spin Studio Vam nudi odgovore!

Spin Studio jedini je u regiiji Autorizirani Training Centar, sa tri učionice, 8 Microsoft certificiranih predavača, čak 15 godina s Vama, preko 30 programa, 360 tvrtki sa ukazanim povjerenjem i preko 10 000 zadovoljnih polaznika! U samom srcu grada u Županijskoj 15/II jedan je Centar za obrazovanje odraslih. Brojevi koji rade za Vas! telefon: 20 30 20

3.kol

Novosti: Potpisan ugovor Spin STUDIA i ALGEBRA učilište iz Zagreba!

Zajedničkim parnertstvom Algebra partner program Spin STUDIO podupire primarnu ideju ovog programa - laka prepoznatljivost svih partnera po cijeloj Hrvatskoj kao dokaz kvalitete edukacijskih sadržaja, vrhunski osposobljenih predavača i samim tim zadovoljnih polaznika.

Odabrani po izuzetno visokim kriterijama partnerstva Spin Studio potvrdio je svoju vodeću ulogu u kvaliteti edukacije. Stoga je jedini predstavnik u regiji upravo programa ALGEBRA PARTNER i jedini Autorizirani Training Centar.

20.srp

Belje d.d. uspješno završilo 4. žetvu na Jupiter Software tehnologiji!

Belje od 2002. godine uspješno prati rezultate žetve i otkupa žitarica na Jupiter Software tehnologiji. Agrokor, kao novi vlasnik Belja, ukazao je povjerenje Spinu i Jupiter Software tehnologiji i žetva 2005. uspješno je praćena i obrađena na provjerenoj tehnologiji.

18.srp

Uspješna implementacija Jupiter Software-a u IPK Croatia d.o.o!

U svibnju započeta, a početkom srpnja, uoči otkupa žitarica, uspješno okončana implementacija Jupiter Software za tvrtku IPK Croatia d.o.o.

Projekt čija je implementacija nosila visoke rizike projekta u kojem niti Spin, niti klijent nije imao vrijeme za pripremu i implementaciju sustava po svim pravilima vođenja projekta. Dodatno uloženim naporima Spin konzultanata i razvojnog tima, kao i djelatnika IPK Croatia i djelatnika Žito d.o.o. projekt je uspješno pripremljen i na vrijeme inplementiran.

U projektu je bilo potrebno prenjeti povjesne podatke, obučiti djelatnike i podesiti sustav za rad u realnom poslovnom modelu klijenta.

Projekt je obuhvatio standarne BI, ERP i HRM module, kao i specifične module za otkup žitarica i silosno poslovanje.

Specifični infrastrukturni problemi obuhvatili su povezivanje kolnih vaga s TS aplikacijama, te osiguranje rada u realnom vremenu udaljenih lokacija i centralne instalacijom.

U ovom zahtjevnom projektu Jupiter Software je pokazao svu svoju tehnološku snagu client server multi tiered aplikacije.

14.srp

Zaposlenje u Spinu: Konzultant za prodaju IT sustava!

Slobodno radno mjesto: Konzultant za prodaju IT sustava. Početak rada 15. rujna 2005.

Tražene osobine: VSS sprema, M/Ž, radno iskustvo do 2 godine - poželjno u IT industriji, poznavanje informatičke tehnologije, komunikacijske sposobnosti, prezentacijske vještine, znanje engleskog jezika, B kategorija.

Ponude s CV slati na e-mail: ivan@spin.hr ili poštom na adresu tvrtke.


Kandidati će morati proći obavezno testiranje i provjeru sposobnosti i vještina za radno mjesto.

1.srp

Hidroing d.o.o. Osijek organizira svoje poslovanje na Jupiter Software-u!

Uspješno poduzeće na području projektiranja i vođenja projekata na području hidrogradnje i regulacije implementiralo je Jupiter Software ERP module za bolje upravljanje resursima poduzeća.

Instalacija Jupiter Software u tvrtki Hidroing d.o.o. Osijek, primjer je uspješne instalacije u maloj tvrtki. Korištenjem MS MSDE kao RDBMS podloge Jupiter Software klijent instaliran je na 3 PC računala. Implementacija Jupiter Software obuhvatila je prijenos podataka, obuku djelatnika i podešavanje parametara sustava. Kao specifičnost projekta implemnetirane su modifikacije za praćenje fakturianja i naplate projekata.

8.lip

Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. uvodi Jupiter Software ERP module!

Autorizirani Jupiter Software partner - DEUS Računala d.o.o. Zagreb ugovorio je i uvodi Jupiter Software u tvrtku Autocesta Zagreb-Macelj.

Implementacija obuhvaća izgradnju IT infrastrukture, prijenos postojećih podataka, obuku djelatnika i uvođenje ERP modula - knjigovodstvo, imovina, plaće i izdavanje računa. Spin Informatica pruža konzultantksu i logističku potporu autoriziranom partneru u fazama implementacije i prilagodbe modula specifičnim potrebama naručitelja.

30.svi

CENTAR ALATA d.o.o. pogoni svoje poslovanje Jupiter Software-om!

Centar Alata d.o.o. Osijek je jedno od vodećih trgovačkih poduzeća u Hrvatskoj, u segmentu prodaje svih vrsti alata i opreme za industriju i održavanje, a izdvaja ih ponuda specijalnih alata. Zastupnik i distributer za Elora, Komelon, Scala, Stabila, Picard, Kirschen.

Implementacija Jupiter Software u tvrtki Centar alata obuhvatila je izgradnju infrastrukture, prijenos poataka iz postojećih aplikacija, obuku korisnika, izradu custom dokumenata te prilagodbe programa poslovnom modelu klijenta.

Implementirani su ERP i CRM moduli, a u narednoj fazi očekuje se i implementacija BI modula.

24.svi

Najava: nove grupe PC OPERATER!

31.svibnja (utorak) i 02.lipnja ( četvrtak) započinje verificirani tečaj - PC Operater. Termini su od 19.00 h svaki drugi dan. Da li još ima mjesta u grupama koje završavaju prije vaših godišnjih odmora možete vidjeti na ovoj stranici

24.svi

Jupiter Software i BioQualitech u Zadru!

Ponedjeljak, 23. svibnja, u organizaciji HGK Zadar i tvrtke BioQualitech Zadar održano je predavanje na temu implementacije HACCP norme i sustava sljedivosti i sustva označavanja transportnih jedinica.

Tvrtka BioQualitech dala je uvod u probleme implementacije HACCP norme, sljedivosti i sustava označavanja transportnih jedinica kod EAN 128. Tvrtka Infokod Zagreb detaljno je prezentirala ueđaje za označavanje i čitanje bar kod oznaka, s najavom nove RF tehnologije. Spin je iznio svoja iskustva u implementaciji sustava sljedivosti na temelju Jupiter Software tehnologije od nabave, sustava kontrole kvalitete, skladišnog poslovanja, proizvodnje i logistike.

13.svi

Tjedan osječkih izviđača u Spinu!

Tijekom TOI 2005 - u periodu 13 - 20. svibnja u Spin Studiju održava se INFO RADIONICA izviđača. U vremenu od 10 do 12 sati budući i sadašnji izviđači mogu sudjelovati u kreativnoj radionici. Ulaz dakako slobodan.

9.svi

PZ Osatina - najkompleksnija instalacija Jupiter Software u sektoru poljoprivrede!

Uspješna implementacija do sada najsloženijeg informacijskog sustava u sektoru poljoprivrede. Obuhvaćeni svi segmenti ovog složenog sustava: od ratarske proizvodnje, otkupa, stočarske proizvodnje, silosa do proizvodnje stočne hrani i sirkovih metli.

Implemnetacija sustava započela je u listopadu 2004. godine uspostavljanjem IT infrastrukture za distribuiranu obradu kojom su objedinjene sve lokacije PZ Osatine. Izuzetno složen proces prijenosa povjesnih podataka iz različitih i parcijalnih rješenja uspješno je okončan velikim zalaganjem djelatnika PZ Osatina i Spin konzultanta.
Razvojni sektor uspješno je riješio sve dodatne zahtjeve korisnika, a razvijeni su moduli za povezivanje kolnih vaga, silosno poslovanje, veterirnarsko poslovanje, povezivanje s Delawal sustavom za upravljanje farmom, kooperativno poslovanje i radne naloge u poljoprivrednoj proizvodnji.
Uskoro će te moći pročitati opsežan opis slučaja (CASE) na ovim stranicama.

4.svi

Stipić INTERART d.o.o. Zagreb powered by Jupiter Software!

Tvrtka Stipić Interart d.o.o. Zagreb je vodeća hrvatska tvrtka za opremanje poslovnih objekata i druge završne radove u građevinarstvu. Brojne ugledne hrvatske institucije dale su povjerenje ovoj tvrtki pri uređenju njihovih poslovnih prostora: Hotel Esplanada Zagreb, HYPO BANK Zagreb, KING CROSS Zagreb, EXPO 2000 Hanover - štand RH...

Tvtka STIPIĆ INTERART podržana je Jupiter Software u segmentima ERP i BI modula. Uvođenjem modula za CRM i upravljanje građevinskim radnim nalozima tvrtka namjerava zaokružiti cjelokupni poslovni proces i tako povećati efikasnost svojih operacija.

25.tra

Opatija: Windays 2005: Doručak s Jupiter Software-om!

Ako ste kojim slučajem u Opatiji, u srijedu 27. travnja dođite u GRAND hotel, dvorana Mimoza 1 od 8.00 - 8.45 i uz jutarnju kavu podjelite s nama iskustva u implementaciji Jupiter Software rješenja.

U okviru Microsoft Windays 2005 Spin će održati breakfast session 27. travnja 2005 od 8.00 - 8.45 u hotelu GRAND, dvorana Mimoza 1. Breakfast session je zamišljen kao otvorena prezentacija Jupiter Software i razgovor o metodama uspješne implementacije poslovnog rješenja na Microsoft platformi.

15.tra

Klinička bolnica Osijek, Cesting, Saponia, Nexe Grupa odabrali su Spin STUDIO!!

Ove renomirane tvrtke odabrali su petnaestogodišnje iskustvo Centra za obrazovanje odraslih za edukaciju svojih djelatnika. Kao jedini Microsoft Autorizirani Training Centar u regiji, te u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa pružamo vam veliki izbor edukacijskih programa. Vi samo odaberite!

11.tra

Novocommerce d.o.o. izabrao Jupiter Software za svoj ERP sustav!

Novocommerce d.o.o. Osijek, generalni zastupnih tvrtke John Deere u Hrvatskoj, početkom travnja, odabrao je Jupiter Software kao temelj svog informacijskog sustava.

Tvrtka Novocommerce, osim prodaje i servisa strojeva marke John Deere, zastupa i održava niz uglednih proizvođača poljoprivredne mehanizacije. Servisna mreža pokriva područje sjeverne Hrvatske. Više o tvrtki Novocommerce na adresi www.novocommerce.hr.

Projekt uvođenja Jupiter Software obuhvaća impmlementaciju BI, ERP i CRM modula, modula za podršku distribuirane servisne mreže, obuku djelatnika, prijenos podataka iz postojećih aplikacija i dogradnju specifičnim granula.

11.tra

Sudska presuda za SPAM!

Devet godina zatvorske kazne za Jeremyja Jaynesa iz Sjeverne Karoline za SPAM kriminal.

Sudac u Virginiji izrekao je devetogodišnju zatvorsku kaznu spameru Jeremyju Jaynesu iz Sjeverne Karoline, čime je donešena prva zatvorska kazna za slanje spam poruka u SAD. Jaynes je zajedno sa svojom sestrom (koja je kažnjena novčanom kaznom), te suradnikom (koji je oslobođen optužbi) slao po deset milijuna e-mail poruka dnevno koristeći 16 širokopojasnih linija, zarađujući između 400.000 i 700.000 dolara na mjesec uz troškove koji nisu prelazili 50.000 dolara. Izdržavanje kazne je, međutim, privremeno odgođeno zbog mogućnosti na žalbu, jer je zakon na osnovu kojeg je Jaynes osuđen tek nedavno donešen i možebitno otvara neka ustavna pitanja, izjavio je sudac Thomas Horne. Prema spomenutom zakonu, samo slanje spam poruka nije kažnjivo, no prikrivanje i lažiranje adrese i identiteta pošiljatelja jest. Jaynesa se inače u trenutku uhićenja smatralo jednim od 10 najvećih spamera u svijetu

6.tra

DICENTRA uvodi u svoje poslovanje Jupiter Software!

Implementacijom Jupiter Software BI, ERP i CRM modula i izgradnjom suvremene IT infrastrukture DICENTRA d.o.o. će integrirati cjelokupno poslovanje uprave u Osijeku i distibutivnih centara u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Vukovaru.

Tvrtka Dicentra osnovana je u Osijeku 1994. godine. Kroz desetogodišnji period, Dicentra je bila jedna od najbrže rastućih tvrtki u regiji, s godišnjim rastom između 30-40%. Danas je Dicentra jedna od pet najvećih distributerskih kuća u regiji, koja pokriva Republiku Hrvatsku. Preko svojih sestrinskih tvrtki u susjednim zemljama: Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Srbiji & Crnoj Gori, Dicentra ima namjeru zadovoljiti potrebe kupaca na cijelom području srednje i istočne Europe i njenih 25 milijuna stanovnika. Više o DICENTRI na adresi www.dicentra.hr

Projekt uvođenja Jupiter Software obuhvaća izgradnju IT infrastrukture za povezivanje svih centara u jednistvenu VPN mrežu, impmlementaciju BI, ERP i CRM modula, obuku djelatnika, prijenos podataka iz postojećih aplikacija i dogradnju specifičnim granula.

4.tra

Ne propustiti: IDC Logistic konferenciji - Zagreb, 7. travnja 2005

Svi koji traže i nude inteligentna logistička rješenja za organizaciju skladišta, proizvodnje, sljedivosti, ambulantne prodaje, distribuiranog obuhvata podataka naći će se 7. travanja u Zagrebu, hotel Regent Esplanade.

Konferencija je za korisnike IT riješenja besplatna. Na konferenciji će svoja riješenja prezentirati svi koji u Hrvatskoj na tom polju kreiraju rješenja: Siemens, Špica, SAP, Spin, Info-kod, Infoopus, Aldata, Marco, Input i Salomon. Više detalja na adresi IDC site-a

22.ožu

Spin kao poduzetnički projekt u emisiji Slavonske televizije

Utorak, 22. ožujka u 21.00 pogledajte na Slavonskoj televiziji emisiju "Od ideje do uspjeha". Urednik Saša Uranjek na slučaju Spin Informatice potiče poduzetnički duh i educira poduzetnike.

Emisija "Od ideje do uspjeha" obrađuje sve glavne aspekte poduzetničkog poduhvata - od kreiranja misije, organizacije, financiranja, strateških proizvoda i vizije daljnjeg razvoja.

Repriza emisije je u srijedu, 23.03.2005 u 18.00 i u nedjelju 27.03.2005 u 15.00 sati.

15.ožu

Deus računala Zagreb - novi Jupiter Software autorizirani partner.

Završiviši školovanja za Jupiter Admina i Jupiter konzultante DEUS je stekao status Jupiter Software autoriziranog partnera. U tjeku je implementacija Jupiter Software u vlastiti poslovni sustav.

Deus računala su, uz Qualitas, drugi autorizirani partner na području Zagreba. Time je značajno pojačana prodajna i tehnička podrška Jupiter Software za zagrebačkom području.

2.ožu

Spin na osječkom proljetnom sajmu - HACCP i sljedivost!

Petak, 04. ožujka 2005. u 10.30 na osječkom proljetnom sajmu Spin Informatica prezentirati će informacijsku podršku za praćenje sljedivosti i kontroli kvalitete u prehrambenoj industriji. U okviru istog događaja Hrvatska agencija za hranu održat će instruktivno predavanje o primjeni zakona o hrani i HACCP normi.

Teme i predavači:
1. "Uloga HAH u unapređenju sigurnosti hrane u Hrvatskoj" - Vedran Poljak dr. med.
2. "Analiza opasnosti kontolom ključnih postupaka procesa proizvodnje hrane" - Vedran Poljak, dr. med i Diana Herold, dipl. ing.
3. „Jupiter Software – integralni informacijski sustav za organizirano praćenje sljedivosti u skladišnom, proizvodnom i komercijalnom procesu i kontrolu kvalitete u prehrambenoj industriji„ – Ivan Matejašić, dipl. oec. i Nenad Bestvina dipl. ing. el. – Spin Informatica Osijek.

22.velj

Novi tečaj: Microsoft Office Project 2003

Za što bolje poslovne rezultate i učinkovitije upravljanje resursima - pripremili smo za Vas 24-satnu edukaciju MS PROJECT

Slijedeći je sadržaj: - Planiranje i upravljanje projektom - Mogućnosti MS Projecta - Pokretanje, izrada plana i organizacija aktivnosti - Raspoređivanje aktivnosti - Upravljanje resursima i troškovima - Praćenje izvedbe projekta - Projektno izvještavanje - Podjela i spajanje projekata Slobodno nas kontaktirajte

22.velj

Ministarstvo prosvjete verificiralo tečaj Programer poslovnih aplikacija!

Računalni (bussines) PROGRAMER program je osposobljavanja verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa - upisuje se u radnu knjižicu. Budite i vi u slijedećeoj grupi

21.sij

Spinu status Microsoft GOLD Partnera i za 2005. godinu

Spin je i u 2005. godini Microsoft GOLD partner čime Microsoft potvrđuje našu obučenosti i kompetentnost kada su u pitanju Microsoft tehnologije. Našim klijentima to donosi kvalitetniju uslugu i bolje komercijalne uvjete.

Spin je jedan od najstarijih Microsoft partnera u Hrvatskoj, od 1997. godine Spin je Microsoft Certificirani Solution Provider, a od 2003. godine kao Microsoft GOLD partner. Punih 8 godina Spin Studio je i jedini na regiji Microsoft Autorizirani Trening Centar za sve Microsoft tehnologije.

17.sij

Slobodna radna mjesta - programer VB aplikacija

Spin zapošljava dva Visual basic programera. Poželjno iskustvo u radu s VB i SQL serverom i završen tečaj Business programera. Natječaj otvoren do 31.01.2005. godine.

Zamolbe slati poštom ili na e-mail ivan@spin.hr.