Od svojih početaka Spin neprestano ulaže u razvoj ljudskih potencijala. Svjesni smo kako je to naš najveći kapital, a ove godine zaposlili smo još troje mladih stručnjaka.
Kako bismo što bolje ispunili našu misiju neprestano zapošljavamo nove djelatnike. Dobna struktura pokazuje kako je najviše naših ljudi u dobi od 30 do 39 godina. Nedavno je zaposleno i troje novih konzultanata za poslovne aplikacije, po jedan u područjima proizvodnje, kadrovske službe te financija. Riječ je o mladim, visoko obrazovanim kadrovima koji će svojim znanjem i elanom zasigurno doprinijeti da u budućnosti dodatno podignemo kvalitetu usluga.

Od nastanka tvrtke Spin ulaže u znanja djelatnika za što držimo da je, uz dugoročno planiranje i pošten odnos prema klijentima, jedan od ključnih elemenata uspjeha na duge staze. Neprestanim educiranjem, kao i unapređenjem znanja, djelatnicima olakšavamo obavljanje svakodnevnih poslova, a klijentima kroz taj proces dajemo dodatnu vrijednost u vidu znanja, stručnosti i kvalitete odrađenog posla.

Svaki novi djelatnik prolazi proces nadogradnje znanja kako bi se uklopio u tim koji već godinama radi zajedno i kako bi što prije mogao ispuniti svoj puni potencijal.
Dakako, ne zaboravljamo niti na naše dugogodišnje djelatnike jer, dobro je poznato, ICT je najpropulzivnija djelatnost u kojoj je možda i najviše izražena potreba za cjeloživotnim učenjem.