14.stu

Najveća pekarska industrija u Lici - Pekare Tušak odabrale su Jupiter Software kao integralno rješenje za svoje poslovanje.

Jupiter Software rješenje za Tušak pekare obuhvaća module za upravljanje pekarskom proizvodnjom, logistikom i upravljanjem odnosima s kupcima i upravljanje maloprodajnim lancem. Standardnim modulima Jupiter Software upravlja se financijama, imovinom, dokumentima. BI modulima unaprijedit će se upravljanje sustavom KPI, planiranjem i poslovnim analizama. Implementacija sustava obuhvatit će izradu studije izvodljivosti, isporuku IT infrastrukture, prijenos podataka iz postojećih sustava, obuku djelatnika, implementaciju, prilagodbe kao i dugoročnu podršku sustava.

21.srp

Krajem prošle godine postali smo srebrni sponzor merkata u osječkom Zoološkom vrtu, a donacijom od pet tisuća kuna sudjelovali smo u poboljšanju njihovih životnih uvjeta.

Merkati su sisavci iz porodice mungosa, žive na jugu Afrike te se većinom hrane kukcima. U osječkom zoološkom vrtu pronaći će te ih na ulazu u terarij i akvarij.

Zoološki vrt Osijek osnovan je 1955. godine, a danas ima najveći vanjski prostor u Hrvatskoj, namijenjen za boravak životinja. Prema njihovoj misiji, Zoo je prije svega mjesto za aktivnosti zaštite vrsta, ali i mjesto za edukaciju, rekreaciju te istraživanje.

Spinova donacija koristit će se za unaprjeđenje životnih uvjeta životinja i samog zoološkog vrta. To se posebno odnosi na poboljšanje ishrane i zdravstvene brige životinja, izgradnju novih nastambi koje su prilagođene prirodnom staništu pojedine životinjske vrste te adaptaciju postojećih nastambi.

13.srp

Auditom održanim 21. 6. 2022. godine Spin je potvrdio prošle godine po sedmi puta obnovljeni certifikat sustava upravljanja kvalitetom.

ISO 9001 je međunarodni standard koji utvrđuje zahtjeve za sustavom upravljanja kvalitetom, a organizacije ga koriste da bi pokazale dosljednost u kvaliteti isporučenih proizvoda i usluga koji udovoljavaju zahtjevima kupaca i regulativnim zahtjevima.

Nadzorom sustava kvalitete certificiranog po normi ISO 9001:2015 Spin aktivno radi na unapređenju poslovnih procesa u interesu klijenata i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga. Opseg certifikacije uključuje razvoj programske podrške, implementaciju IT projekata, održavanje i podršku informacijskim sustavima te informatičku edukaciju. Kontrolu sustava kvalitete provodimo od 2006. godine, kada smo prvi puta certificirali sustav po normi ISO 9001.

Temeljne vrijednosti na kojima počiva naša politika kvalitete, kao i cjelokupna poslovna aktivnost su timski rad, inovativnost u radu, kontinuirano obrazovanje i usavršavanje, te pošten i profesionalan odnos prema kupcima, dobavljačima, djelatnicima i okruženju.

Certifikacijska kuća SGS potvrdila je sve segmente certifikata, te tijekom procesa nije pronašla neusklađenosti. Spin je tako još jednom potvrdio svoju posvećenost kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2015.

1.srp

Nakon kraće pauze, Spinovci su se vratili na B2Run utrku te usprkos ljetnim vrućinama uspješno stigli do cilja. Ove godine u utrci na 5 kilometara sudjelovalo je 5 Spinovaca i ostvarilo odlične rezultate.

Najbolja među njima bila je Ana s vremenom od 27 minuta i 41 sekundu što joj je osiguralo 128. mjesto od ukupno 457 natjecatelja. Nedugo nakon nje cilj su prošli i Dejan (28:30), Filip (30:03), Zdravko (32:40) i Mia (33:24), a zajedno su osigurali 33. mjesto od ukupno 54 prijavljenih tvrtki.

B2Run je poslovno-sportski događaj koji okuplja trkače iz cijele Hrvatske već šestu sezonu, a održava se u četiri grada domaćina. Ovogodišnja utrka je peta po redu održana u Osijeku, a treća na kojoj sudjeluje i Spin. Cilj natjecanja nije samo pobjeda, već zajedničko druženje, teambuilding i zabava koja je jučer bila zagarantirana.

Mi se već pripremamo za idući godinu, a vi?

28.lip

Ivan Matejašić, direktor i suosnivač Spina, ove je godine svoj direktorski ured zamijenio za neke nove prilike i avanture. Još 80-ih, dok je gradio informacijski sustav Modne konfekcije Slavonije i metalno prerađivačke tvrtke OLT, stvarao je viziju o razvijanju vlastitog poslovnog softwarea. Ta vizija se uskoro i ostvarila, a u ostvarenju iste pomogli su mu Dag Stojović, Nenad Bestvina i Zvonimir Mutnjaković kada su zajedno osnovali Spin te razvili Jupiter Software.

Sada, 32 godine te puno izazova i uspjeha kasnije, Ivan zasluženo korača u prve dane mirovine u kojima namjerava u potpunosti uživati. Ipak, Spin je njegova strast pa ostaje djelovati na poziciji Savjetnika uprave, dok će direktorske obveze preuzeti Slaven Matejašić.

KAKO JE UKRATKO TEKAO PUT DO POZICIJE DIREKTORA SPINA?

Put do direktora Spina zapravo je bio kratak i jednostavan. Nakon višegodišnjeg zajedničkog rada u dva velika osječka sustava, 1. 4. 1990., nas četvorica (Nenad Bestvina, Zvonimir Mutnjaković, Dag Stojović i ja) osnovali smo Spin. Kako smo u to vrijeme trebali završiti jedan veliki inozemni projekt, Zvonimir i ja proveli smo to ljeto u Mongoliji. Tamo smo radili na projektu informatizacije tvornice jeansa u Ulan Batoru, a po završetku projekta i povratkom u Osijek, postajem direktor Spina. Do tada je Dag obavljao tu funkciju, tako da je u povijesti on zapisan kao prvi direktor Spina.

KOJA JE BILA NAJVEĆA PROMJENA KOJU JE SPIN PROŠAO DOK SI BIO NA MJESTU DIREKTORA?

Davno su mudri ljudi spoznali (Heraklit, P.Preradović) da na svijetu ništa stalno nije, samo mijenja jest. Tako je i Spin u protekle 32 godine bio neprestano u promjenama. Tehnologija je bila važan generator promjena. Mijenjali smo operativne i mrežne sustave od UNIX-a preko Lantastic mreže do Windows NT sustava, sustave za pohranu podataka od XBase (dbMan, Clipper, FoxPro) do MS SQL, razvojne alate od Foxa do MS Visual Studija svih verzija, od VB do C#.

Drugi pokretači su burne promjene u potrebama tržišta. Od jednostavnih programa za automatizaciju poslovanja do kompleksnih integralnih sustava koji uključuju poslovnu i umjetnu inteligenciju. Također, promjene od trgovinskih informacijskih sustava do složenih informacijskih sustava namijenjenih upravljanju proizvodnjom.

Tržištem smo se kretali od lokalnog, slavonskog tržišta do regionalnog igrača, koji iako dominantno poslužuje tvrtke u Hrvatskoj, ima instalacije u Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Srbiji...

U protekle 32 godine surađivao sam s krasnim ljudima koji su dio svog životnog i radnog puta podijelili sa mnom i na tome sam im neizmjerno zahvalan. Bilo bi potrebno nekoliko stranica da ih pojedinačno spomenem i istaknem njihov doprinos razvoju Spin ideje.

ŠTO ĆE TI NAJVIŠE NEDOSTAJATI?

Kada u 30-ak godina ostvariš sve svoje ideje i snove, kada proživiš sve adrenalinske šokove, tada odlaziš miran i zadovoljan.

KOJI SU IZAZOVI S KOJIMA SE SPIN MOŽE SUSRESTI U BUDUĆNOSTI?

Promjene su dio života i poslovanja, a u evolucijskom smislu ne napreduju oni najjači, već oni koji se najbolje prilagođavaju promjenama. Smatram da je Spin izrazito prilagodljiv i spreman na promjene te da će se uspješno nositi s izazovima u tehnologiji, tržištu i uvjetima poslovanja koji nam tek dolaze.

Slaven, kao novi direktor, živi u ritmu Spina skoro cijeli svoj vijek i dobro poznaje djelovanje organizacije i tržišta što mu daje odličnu prednost kada su u pitanju nadolazeći izazovi.

NA POZICIJI DIREKTORA SPINA, ŠTO JE BILO NAJTEŽE?

Netko bi mogao pomisliti da je prilikom vođenja tvrtke najteže boriti se s tehnologijom, tržištem ili klijentima, ali osobno smatram da je najveći izazov uspješno voditi, organizirati i motivirati ljude da ostvare najbolje od sebe.

ŠTO BI ISTAKNUO KAO NAJVEĆE POSTIGNUĆE SPINA U 32 GODINE?

Naše najveće postignuće je ostvarenje vizije koju smo imali pri osnivanju tvrtke. Željeli smo dokazati da možemo stvoriti visoko vrijedan proizvod – integralni informacijski sustav – temeljen na vlastitoj pameti i rješenjima. Jupiter Software se danas ravnopravno može mjeriti sa svjetskim rješenjima iz domene poslovnog softvera, a sadrži i originalna rješenja koja mu daju tržišnu prepoznatljivost.

GLEDAJUĆI UNAZAD, BI LI NEŠTO PROMIJENIO?

Njemački filozof i matematičar G.W. Leibniz smatrao je da je ovaj svijet najbolji od svih mogućih svjetova. Zaista mislim da smo u danim okolnostima donosili najbolje odluke i napravili najbolje što smo znali i umjeli. To su u konačnici potvrdili i rezultati. U 30-ak godina isporučili smo okruženju preko 250 milijuna kuna novostvorene vrijednosti, što je malo kojoj informatičkoj tvrtki u okruženju pošlo za rukom, a to je bio rezultat dugogodišnjeg stabilnog i kontinuiranog rasta i razvoja.

Naravno, uvijek se može razmišljati što bi bilo da smo napravili ovo ili ono i bi li rezultat bio bolji. Međutim, poslovanje je kao predstava, koncert ili utakmica – na terenu donosiš odluke i gleda se konačni rezultat i dojam. Promatrati i tumačiti s prostornim ili vremenskim odmakom znači ne sudjelovati u predstavi, utakmici....

KAKVI SU PLANOVI ZA BUDUĆNOST NA POZICIJI SAVJETNIKA?

Kao Savjetnik Uprave primarno ću se posvetiti razvoju i unapređenju Jupiter Software-a. Osim toga, povremeno ću biti angažiran i na nekim posebnim vrstama projekata – kao što su prostorna širenja ili priprema podloga za organizacijske promjene. Na kraju, svojim znanjem i iskustvom nastojat ću i dalje pomagati upravi da uspješno vodi Spin.

SAVJET ZA NOVOG DIREKTORA?

Svakako nastaviti dugoročno, pametno i pošteno, ali i okružiti se pametnim i dobrim suradnicima. Također, vrlo je važno uvijek biti spreman na promjene te uspješno upravljati tim istim promjenama.

POSTOJE LI VEĆ NEKE IDEJE ZA MIROVINU?

Iako mirovinu ne doživljavam kao neko posebno, novo stanje, prelazak u novu formu djelovanja pružit će mi više vremena za sve ono što je bilo na drugom mjestu kada sam bio direktor. To se prije svega odnosi na glazbu i glazbenu produkciju, a zatim i na razne fizičke aktivnosti, kako na moru, tako i na kopnu te još puno lijepih stvari.

I dok Ivana čekaju glazbeni izazovi, Dag i Nenad su se prisjetili kako su se Spin i njih četvorica osnivača razvijali kroz sve ove godine.

Dag: „Naše dugogodišnje zajedničko poslovanje ne može stati samo pod riječ poslovanje. Postali smo obitelj, počeci puni entuzijazma, truda, prijateljstva i međusobnog uvažavanja odavno su nadišli partnerstvo.
Ljepota uspjeha je uvijek bila obojena tim mladenačkim zanosom, a mi smo bili potpuno nesvjesni da stvaramo nešto novo, kvalitetno i vrijedno pažnje. Zasluge za stvaranje tako harmonične tvrtke smo nesebično jedan drugom pripisivali, sva četvorica.
Neopterećeni egom i novcem stvorili smo odnos koji je trajan i prije svega moralan.
Ivan je uvijek vjerovao u sve nas i kao u ljude i profesionalce. Tu klicu vrijednog i poštenog vođenja tvrtke prenio je na svog sina kojeg bezrezervno podržavamo.
Vjerujem u budućnost i mladenačku energiju koja će još dodatno oplemeniti sve ono što smo Ivan, Zvonimir, Nenad i ja stvarali uz podršku svojih obitelji.“

Nenad: „Ivana sam upoznao prije nekih 35 godina, kada smo se u manje od 10 minuta dogovorili o mom zaposlenju.
U razgovoru me upoznao s "heretičkim" projektom stvaranja ERP sustava na PC računalima i već tada sam shvatio da je u prvom redu vizionar.
Od tada zajedno radimo na projektima razvoja raznih softverskih rješenja.

Sve smo stariji, neke davne vizije su sada već dobro poznate činjenice, ali novi izazovi i dalje dolaze....“

3.svi

Koja je tajna dobrog timskog rada? Mi kažemo dobar team builidng pa smo zato vikend proveli u Ladimirevcima na sportskom natjecanju timova, roštiljanju i druženju.

Već tradicionalno, roštiljanje su uz pomoć starijih kolega preuzeli najnoviji članovi Spin tima i s obzirom na to da se skoro sve pojelo, možemo sa sigurnošću reći da su odradili odličan posao.

Osim roštilja, dan smo proveli uz sportske aktivnosti od badmintona, nogometa, ljudskog stolnog nogometa, bacanja sjekira, stolnog tenisa i povlačenja konopa pa do šaha, kartanja, ali i društvenih igara.

Najuzbudljiviji dio dana bilo je ipak sportsko natjecanje timova u ljudskom nogometu, bacanju sjekira, povlačenju konopa i paukovoj mreži. Natjecanje je do samog kraja bilo napeto, ali je isto tako bilo zabavno gledati kako se kolege snalaze u novim ulogama i smišljaju kreativne načine koji će im donijeti pobjedu. Na kraju, rezultat je bio izjednačen, a umjesto završne igre natjecatelji su timski odlučili podijeliti prvo mjesto i nagradu te nagradni fond iskoristiti za zajednički ručak.

Bilo je puno smijeha, navijanja i zabave, a za mali doživljaj atmosfere s teambuildinga možeš pogledati fotografije u galeriji.

19.tra

Miholjački vodovod uvodi Jupiter Software u svoje poslovanje. Pripremajući se za uvođenje nove valute (Euro) miholjačko komunalno poduzeće odlučilo je pravovremeno uvesti novu aplikaciju koja će popratiti sve promjene kod uvođenja nove valute.

Projekt će obuhvatiti sve poslovne procese tvrtke s posebnim naglaskom na Jupiter Software KOMUNALIS rješenja za praćenje, obračun i naplatu komunalne usluge. Uz prijenos postojećih podataka, projekt obuhvaća obuku, implementaciju, prilagodbe i dugoročno održavanje sustava.

15.tra

Aaaaand we are back!... Ukidanjem većine epidemioloških mjera, došlo je vrijeme da se i mi vratimo u našu rutinu i uredske običaje.

Zadnje dvije godine, pazeći na sebe i naše kolege, nismo organizirali okupljanja, a ni proslave koje su inače bile dio Spina. Jedno od takvih okupljanja bio je i zajednički uskršnji ručak koji je od danas opet u punom pogonu.

Ovaj mjesec slavimo i 32. rođendan Spina što znači da imamo i dodatnih razloga za slavlje. Kroz cijeli mjesec pripremili smo razne aktivnosti koje možete pratiti na našim stranicama i društvenim mrežama.

Nadamo se da je ovo samo početak te da će okolnosti dopustiti da se u potpunosti opustimo te vratimo na staro i opet uživamo u redovnim okupljanjima i druženjima u Spinu.

Spin tim želi vam sretan i ispunjen blagdanski vikend u krugu obitelji i prijatelja!

1.tra

SPIN SLAVI ROĐENDAN

Nije prvoaprilska šala, već je zaista na ovaj dan odlučeno da će jedna mala ekipa od četiri prijatelja od tada poslovati pod imenom Spin, a danas ta ista ekipa, samo malo veća, slavi 32. rođendan. Sve je počelo na tavanu obiteljske kuće, međutim brzo smo shvatili da moramo tražiti veći prostor te je odluka pala na centar Osijeka. Tu smo se smjestili u ured na tri kata, koji ćemo ove godine dodatno proširiti za još 120 kvadrata.

S obzirom na to da se bavimo razvojem poslovnog softwarea, naš je zadatak kontinuirano pratiti trendove te rasti i razvijati se s tehnologijom i novim zahtjevima tržišta, ali na ovaj dan ipak volimo zaviriti kratko u prošlost i prisjetiti se svih trenutaka koji su nas doveli do današnjeg tima od 65 odličnih kolega, više od 300 klijenata i toga da postanemo jedan od vodećih proizvođača i isporučitelja poslovnog softwarea u Hrvatskoj.

Odlučili smo se prošuljati kroz ured i saznati dogodovštine naših kolega kroz koje su prošli otkako su se pridružili našem timu. Ok, iduće anegdote nisu nas baš dovele do toga da budemo jedan od vodećih proizvođača poslovnog softwarea, ali su nas zbližile i učinile cijeli ovaj proces još ugodnijim i zabavnijim.

„U početku, Spin je imao vlastitu trgovinu s hardwareom. Dolazim tako ja u Spin oko 19:30 kupiti miš i uđem unutra, ali kako trgovina nije radila okrenem se, međutim klizna vrata su sada zaključana i ne mogu van. Slučajno načujem da se nešto događa u jednoj od učionica i odlučim pokucati i pitati za pomoć. Održavalo se u tom trenu neko predavanje, a predavač me u čudu pogledao i pitao kako sam ušao unutra. Rekoh kroz vrata, ali ne mogu van. Ispalo je da su senzori za ulazak bili uključeni, a za izlazak isključeni. Par godina kasnije, ušao sam kroz ista ta vrata kao novi zaposlenik Spina. Iako sada znam kako izaći kroz njih, ipak svaki dan, zadnjih 17 godina, biram vratiti se.“ - Dario

„Kada slučajno obrišeš sve iz tablice koja se koristi na produkcijskoj bazi, onda ti dobro dođu kolege koji barataju magijom vraćanja podataka, a u nešto više od četiri godine mog rada u Spinu mogu potvrditi da je susretljivost kolega najvažnija stvar koja nam svima olakšava bilo kakav novi izazov ili nespretan kiks.“ - Andrea

„Moj prvi radni dan bio je usred mjeseca i usred tjedna prije 22 godine. Tada je Jupiter Software bio još mala beba, implementiran tek u dvije tvrtke, a nas je u Spinu bilo 20-ak. Nisam se ni okrenula, a naš tim sada broji preko 60 ljudi i poslujemo s više od 300 klijenata. Može se reći da sam rasla skupa sa svojim kolegama i Spinom i zato s velikim ponosom gledam gdje smo danas došli, a i gdje ćemo tek doći.“ – Kristina Pika

„U Spinu sam 13 godina i mogao bih pričati cijeli dan, ali dvije anegdote bih istaknuo.

Bili smo na teambuildingu na Hvaru i kolega Dražen, s kojim sam dijelio sobu, kaže meni oko 22 sata da je umoran i da ide u sobu spavati na što se ja nadovežem da eto i mene dok popijem piće do kraja. Međutim, kako to obično biva, jedno piće je preraslo u dva pa tri… I tako ja dolazim u sobu oko 5 ujutro, klima i dalje radi, a kolega na krevetu smrznut k'o pingvin. Budi se on i onako ljutito pogledava na sat, a ja dobijem bukvicu, koja me odmah baci u tinejdžerske dane, o tome da šta ja radim tako kasno vani, kad sam trebao doći u sobu i ugasiti klimu.

Druga priča vezana je uz moj razgovor za posao. Tada nas je bilo preko 150 prijavljenih i ja sam uspio proći već nekoliko krugova razgovora. Pred kraj smo imali i ispit iz SQL-a i rješavam ja taj ispit i sve završim, ali vidim da mi zadnji zadatak ne daje dobar rezultat. Imao sam još 20-ak minuta do kraja pa sam odlučio razmišljati, možda mi nešto padne na pamet. U tom trenu prolazi jedan kolega i pita kako ide. Odlučim ja njega zamoliti da mi kaže odgovor, ali mi on samo da neku smjernicu što da gledam, međutim meni i dalje nije jasno što radim krivo. Kažem ja njemu, daj lega samo mi reci odgovor, ali ipak mi ne kaže. Kad sam došao na zadnji razgovor taj kolega me dočekao s druge strane stola i tada sam shvatio da sam za odgovor na testu pitao kolegu koji je u upravi Spina.“ - Josip

„Obično zaključavam samo ured na svom katu. Taj dan sam ostala malo duže i po izlasku vidjela da je ured na prvom katu ostao otključan. Prošetala sam po uredu, ugasila svijetla i po izlasku uključila alarm te zaključala. Stavljam ključeve u torbu i krećem prema izlazu, a u tom trenu se pali alarm. Iz nekog razloga taj je alarm toliko glasan da je meni poremetio mogućnost razmišljanja, nisam znala što se događa, naravno u toj panici u cijelom buntu ključeva, ja ne nalazim onaj pravi i u sebi mislim samo neka prestane svirat, jer ne mogu razmišljati. Nekako ja proberem kroz taj bunt i, iz ne znam kojeg pokušaja, nađem ključeve, otključam jedna vrata, otključam druga, otvaram vrata, a unutra kolega kojeg sam zaključala na telefonu, gdje od svog voditelja pokušava saznati koja je šifra za alarm da ga isključi, ali ne uspijeva ga čuti od jačine alarma. Tri dana mi je zvonilo u ušima od tog alarma, a od tada obavezno viknem po uredu da zaključavam, samo da me više ne dočeka taj šok.„ – Tena

„U Spinu sam točno tri godine i dio sam odjela financijskih aplikacija u kojem svaka prijetnja postaje izazov, a svaka slabost postaje snaga jer smo u situaciji da rastemo i individualno i kao tim na dnevnoj bazi. Sa svojim timom sam i na režimu zdrave prehrane što mi pomaže u koncentraciji, a naravno ništa to ne bi išlo bez svakodnevne dobre 'vibre' mojih kolega u uredu“ - Ivan

„Već sam pet godina u Spinu, ali nikada neću zaboraviti jedan teambuiling na kojem smo se natjecali u boćanju. Kada je uprava vidjela da gubi, pokušali su nam zaprijetiti otkazom, ali mi smo ih svejedno pobijedili.„ - Ana

„Bila je kasna jesen na moru, a ja kod jednog klijenta na implementaciji. Cijelu subotu sam držao obuke, a u ponedjeljak je bio predviđen za pokretanje Jupitera. Kako se nije isplatilo vraćati za Osijek, odlučeno je da ostajem dolje do ponedjeljka. U nedjelju navečer došao je i moj tadašnji šef kako bi bio prisutan na pokretanju. Iz nekog razloga je došao kasno navečer i nije više bilo mjesta u hotelu pa je završio, ne samo u mojoj sobi, već i u mom krevetu za koji se ne može reći da je bio prostran. Cijelu noć od straha nisam mogao zaspati, ali danas barem mogu reći da sam u 14 godina rada u Spinu uspio i spavati sa šefom.“ – Andrej

„Tu sam skoro godinu dana i ono što mi se najviše sviđa je spremnost cijelog tima na pomoć. Kada je u pitanju neki problem ili zahtjevniji zadatak, uskačemo jedni drugima i trudimo se da kao tim što brže i lakše prođemo kroz to te stvorimo prostor za iduće zadatke koji nam dolaze. Uz to, moram napomenuti i buket koji je mene i kolegice dočekao na dan žena.“ – Marina

Naš rođendanski mjesec tek je počeo pa očekujte od nas još puno dobrih iznenađenja.

8.velj

Od danas je za korisnike Jupiter Softwarea, uz uslugu Sistemskog nadzora, omogućena i usluga Nadzor i optimizacija SQL servera u vidu kontinuiranog praćenja rada SQL servera.

Svi korisnici koji imaju dogovorenu uslugu nadzora moći će na portalu, dostupnom putem Help deska vidjeti sve podatke o serveru, ali i promjene koje se na serveru događaju.

Obje navedene usluge usmjerene su na dugoročno osiguranje stabilnosti sistemskog okruženja u kojem radi Jupiter Software. Sistemski nadzor bavi se nadzorom nad stabilnošću SQL servera, dok se Nadzor i optimizacija SQL Servera bavi efikasnošću rada SQL procedura s obzirom na dinamiku, vrstu i strukturu korisničkih podataka koji su pohranjeni u bazu podataka.

Nova usluga Nadzora i optimizacije SQL Servera preporučuje se korisnicima s bazama podataka koje ispunjavaju jedan od kriterija:

• baze veće od 10 GB (veličina komprimiranog backup filea);

• baze s frekventnim unosom i/ili brisanjem podataka;

• sustavi koji žele poboljšati performanse dohvata i obrade podataka.

Sve radnje usluge Sistemskog nadzora i usluge Nadzora i optimizacije SQL servera izvode se u sistemu udaljenog održavanja.

Za detaljnije informacije i upute obratite nam se putem Help deska ili elektroničke pošte.