Ovogodišnji urod pšenice procijenjen je na 753 tisuća tona, što je za 10,4 posto više od prošlogodišnje proizvodnje. Uz 'Jupiter Software' u 2018. godini uskladišteno je više od 320 tisuće tona pšenice.
Putem 'Jupiter Softwarea', vodećeg ERP rješenja u poljoprivrednim i prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, svake godine obavlja se sve veći postotak otkupa uroda pšenice. Ove godine, procjenjuju u Državnom zavodu za statistiku, u Hrvatskoj je ukupno proizvedeno 753 tisuća tona pšenice. Velik dio te važne žitarice uskladišten je upravo korištenjem modula Jupiter Softwarea.

Konkretno, kroz specijalizirane module 'Jupiter Softwarea' obavljeno je skladištenje nešto iznad 320 tisuće tona pšenice što predstavlja preko 43 posto od ukupnog procijenjenog uroda. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ove je godine pšenica sijana na 142 tisuća hektara uz prosječan prinos od 5,3 tona.

Koristeći specijalizirane i integrirane module Jupiter Softwarea za upravljanje otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica, ove su godine otkup izvršile tvrtke: Žito, Agronom, Mlin i Pekare, Papuk Našice, Diba, Silosi Bjelovar, Invest Sedlić, PIK Vinkovci, Osatina grupa, Cezareja, PP Orahovica, PPK Valpovo, Plodinec, PZ Matija Gubec i Fermopromet.