20.ožu

Za 2020. godinu Spinu su dodijeljena tri Gold i jedan Silver certifikat. Status zlatnog partnera odnosi se na kategorije Application development, Data Analitics i Datacenter, dok je srebrni partner status dodijeljen u kategoriji Small & Mid market Cloud Solution.

Spin je 1997. godine po prvi puta dobio certificirani status Microsoft Solution Providera, što ga čini jednim od prvih Microsoft Solution Partnera u Hrvatskoj. Zahvaljujući razvoju proizvoda, kvaliteti usluge te certificiranju naših djelatnika, 2003. godine Spin postaje i Gold Certified Partner.

Ovaj status priznanje je za naš trud i rad, a ujedno je i potvrda svim našim klijentima da pružamo iznimnu kvalitetu usluge u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata te najbolje uvjete nabavke i održavanja infrastrukture, ali i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima. Gold status također jamči da iza naših usluga stoje stručnjaci, a upravo zbog toga naši klijenti mogu biti sigurni u kvalitetu našeg rada.

16.ožu

Zbog trenutne situacije s virusom COVID-19, a u cilju prevencije i društvene odgovornosti, od danas je našim djelatnicima omogućen rad od kuće. Na taj način želimo zaštititi naše djelatnike, ali i obitelji i prijatelje te pružiti sigurno okruženje za rad.

S obzirom na to da je većina naših projekata remote rad, ova odluka neće utjecati na kvalitetu rada naših djelatnika, a uvelike može pomoći u sprječavanju zaraze.

Rad od kuće naš je mali doprinos zajednici te se nadamo što bržem razrješenju situacije u kojoj se nalazimo.

2.ožu

Konstantnim radom na poboljšanju naših usluga, razvili smo mobilnu aplikaciju za naručivanje robe.

Prednost korištenja ove aplikacije je skraćeno vrijeme izrade narudžbe, smanjena upotreba papira, jednostavan pregled svih narudžbi, a rezultat je znatno smanjen proces narudžbe i dostave određenog asortimana kupcima.

Aplikaciju u isto vrijeme može koristiti više osoba od strane kupca, a trenutno je dostupna za android uređaje te omogućuje:

Naručivanje robe prema dodijeljenom asortimanu kupca

Svaki kupac putem aplikacije ima pristup dodijeljenom asortimanu te pregled istoga, a korištenjem tražilice kupac stavlja na popis sve stavke narudžbe.

Pregled narudžbi

Aplikacija u svakom trenutku pruža pregled svih završenih i isporučenih narudžbi, ali i narudžbi koje su trenutno u procesu.

Kopiranje stare narudžbe u novu

Putem aplikacije kupcu je omogućena opcija kopiranja jedne ili više od prijašnjih narudžbi u zahtjev za novu narudžbu što ubrzava proces redovnih narudžbi određenog kupca.

Odabir načina plaćanja

Kupac prilikom izvršavanja narudžbe može birati način plaćanja određene narudžbe putem gotovine ili virmana.

Pregled financijskog stanja kupca

Unutar aplikacije prikazan je cjelokupni pregled svih uplata i zaduženja kupca.
Definira se kreditni limit

Slanje poruka kupcu

Unutar aplikacije, putem privatnih poruka, omogućena je komunikacija između isporučitelja i naručitelja.

Slanje reklamnih materijala u PDF formatu

Isporučitelj robe ima mogućnost svojim kupcima putem aplikacije slati i reklamni materijal koji kupac preuzima u PDF formatu.

Jedan od najstarijih korisnika Jupiter Software, tvrtka Bijelić Co d.o.o. ujedno je i prva koja je implementirala ovu mobilnu aplikaciju u svoje poslovanje.